4 Temmuz 2023 Salı

Eldor Shomurodov & Galatasaray, onu değerli olan yerli oynayabilme durumu


Geçen sezonun forvet transferi gündemi yoğundu. O gündemin de en önemli isimlerinden biri Eldor Shomurodov'du. Maliyeti vardı o dönem, Galatasaray bu yüzden transferi gerçekleştirememişti. Futbolcu da Türkiye'ye çok sıcak değildi diye hatırlıyorum. Geçen sezonun ilk yarısını Roma'da, 2. yarısını Spezia'da kiralık olarak geçirdi. Roma'da neredeyse hiç şans bulamadı, Spezia'da ise 11 oynasa dahi, iyi bir sezon geçirdi diyemeyiz. Ligde 1 gol 1 asisti var. Şu an piyasası düştü, transfer daha makul. Onu bizim için değerli kılacak olan ise "yerli statüsünde" oynama durumu.

Aslında iyi de bir futbolcu. Rostov'da başarılıydı, Genoa'da da müthiş işler yaptı. Rostov'dan Genıa'ya 9 milyon avro'ya, Genoa'dan Roma'ya da 18 milyon avro'ya gitti. Roma dönemi de fena başlamamıştı. Rotasyonun iyi parçalarından biriydi. Speiza'ya yarım sezon kiralanma ücreti dahi 1.5 milyon avro. Değerli bir futbolcu da, geçen sezonu çok kötüydü. Fırsat oluştu haliyle. Yerli oynayabilme durumu itibarıyla, senin için değerli bir alternatif oldu.

Oyun içi katkısıyla ön plana çıkacak bir forvet. Teknik özelliği ve hızı yüksek, bu sayede sol kanatta da oynayabiliyor. 1.90 boyunda, fizikli. Bu boyda bir ismin teknik özelliğinin iyi oluşu, futbolcuyu kanatta oynatmana rağmen forvet gibi kullanabilmene sebep. Sık sık rakip ceza sahası içine girecek, orada fizik gücüyle ön plana çıkacak, sana hakimiyet sağlayacak. Çalışkan da. Düşüşü kaynaklı, fırsat gibi görerek bu transfer gerçekleştirilebilir.

İlla alınmalı demiyorum da, opsiyonlardan biri olmalı. Forvet, hatta sol kanat için dahi alternatif. Türki Cumhuriyetlerde forma giyen futbolcular arasında 1'i yerli sayılabilecekken, daha da değerli bir opsiyon. Bu tercih, başka Milli Takım tercihinde bulunmuş bir Türk futbolcu için de yapılabilir. Yusuf Demir, böyle bir futbolcu. Onu kiralık yollasan, yerine başka bir isim de alabilirsin. Bu hak değerli, mutlaka kullanılmalı ve rotasyonunda önemli bir rol oynamalı.

8 yorum:

  1. Bence aradigimiz net oyuncu degil özellikle kenardan gelip basarili olacak tipte bir oyuncu diyemem, istatistiklere bakarsak sonradan girip gol atmisligi da fazla yok bize de tam tersi oyle bir adam lazim.
    Rostov harici mac basina gol sayisi da düsük zaten Rostov da seneler önce, kötü oyuncu mu degil ama Icardi'nin yoklugunda ya da yerine girdiginde maci degistirir mi pek sanmiyorum.
    Mesela ikisi arasinda net Antaonio alinir derim elbette bu benim yorumum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun içi katkısını değerli bulmuştum ben. Benim de tercihim Antonio olur.

      Sil
  2. Fizik özelliklerinde gerileme olmadıysa müthiş bir hamle olur, 3-4 M euro bandında uygun bir bonservis ile alınabilirse yeniden parlatılıp yapılan yatırımın karşılığının alınması da mümkün, zira yaş olarak hala en verimli döneminde. Eleme maçlarından önce kadroya dahil edilme şansı olur ve Cicaldau, Morutan gibi isimlerle birlikte oynama şansı olursa onların performansını da artırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziğinde gerileme yok. Tabela etkisi düştü.

      Sil
  3. Halil Dervisoglu'nun durumuna ne diyorsun hocam, sozlesmesi seneye bitiyormus ve Besiktas'tan 2 milyon Euro istemisler Besiktas da reddetmis, 750bin Euro 1 milyon bandinda birakirlar deniyor bence halen potansiyeli var hem.de yerli biz neden düsünmüyoruz, var mi bilgin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet düşükse alırdım. Yeteneğine inanıyorum hala. İlk dokunuş, topla dripling gibi çok iyi olduğu noktalar var.

      Sil
  4. Uygun rakamlara opsiyonlu kiralama iyi olurdu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir