8 Ağustos 2023 Salı

Sergio Ramos & Galatasaray, yaşlı algısı yapacağım son futbolcu


Nelsson için "takımda kalacak" tarzı bir açıklama olsa da, her an her şey olabilir diye bakıyorum. Şu ana kadar transfer olmasını bekliyordum. Galatasaray'ın beklediği teklifler gelmedi. Sözleşmesinin bitmesine de 3 yıl daha olunca, kulübün eli güçlü. İstenilen o teklif gelene kadar da beklenecektir. O teklif ne dersek, çıkış maddesi olan 25 milyon avro hayal ediliyor. Bana sorarsanız, 20 milyon avro görüldüğü an bu transfer gerçekleşir. Hatta 18 - 20 milyon avro aralığı diye de güncelleyeyim. 

Nelsson kalsa da, kalmasa da bir stoper hamlesi gerekiyor. Şampiyonlar Ligi düşünülerek, oradaki kalite yükselmeli. Ayrılıp ayrılmamasına bağlı, alınacak stoperin profili değişecektir. Kalırsa, tecrübeli bir stoper hamlesi gerçekleşir. Giderse, yerine net bir kalite gerekir. O kaliteli ismin de tecrübeli olmasını beklerim. Şampiyonlar Ligi tecrübe arenası. Lider özelliği olan, etrafını yönetecek ve yükseltecek bir stoperin değeri büyük.

Sergio Ramos boştayken de, var bir hayalimiz diyoruz. Suudi Arabistan takımlarına imza atmadı. MLS diyorduk, hala hareket yok. Bazı futbolcular için yaş demeyeceksem, en başta Ramos gelecektir. Hala muazzam bir fizik kalite. Yaş kaynaklı hız ve çeviklik düşebilir de, bu özellikleri dahi bugün çoğu stoperin önünde. Savunma özellikleri, hava hakimiyeti ise hala üst seviyede. Şampiyonlar Ligi'nde çoğu kafa takımın da 11'inde rahatlıkla oynar. Geçtiğimiz sezon gösterdiği PSG performansı ortada.

Geçen sezon 45 maça çıktı ve çoğunda da 90 dakika sahadaydı. Fizik olarak sorun yaşamıyor, sakatlık durumu yok. Nelsson gitse ve Ramos gelse, arkasına bir de "daha geleceğe dönük", iyi bir stoper hamlesi daha yaparsın. Öyle bir stoper ki, duran toplarda 7-8 golü rahatlıkla zorluyor. Çok büyük bir lider ve kalite. Herkesin konuşacağı, gözleri sana çevireceği bir transfer. Bu fizik kaliteyle de çok net en az 2 sezonu var. Pepe şu an Porto'da, 40 yaşında devam ediyor. Ramos için de benzer şeyler yazarım.

Bu transferi istemeyeni pek anlamam. Yaşlı algısı yapılacak isim değil. Bariz kalite çünkü. Sadece bugününü değil, yarınını da bağlar. Bu tarz büyük futbolcular futbolu bıraktıktan sonra, senin elçin misali hareket etmeye devam ediyor. Drogba'nın ekmeğini hala yiyoruz, Ramos'un da yeriz. "Kadayıf" diye nitelendireceğim durumda olsa neyse de, öyle bir şey yok. Ramos / Abdülkerim Bardakcı, sağ kanatta Boey, önde Torreira. Ramos, o bölgenin net lideri.

31.07.2023 tarihli yazı..

21 yorum:

  1. Nelsson ve apokerim ile kalite yeterli değil mi zaten? Hadi diyelim nelsson varken ramos aldık ne yapacaz elindeki en önemli 2 3 oyuncudan birini kesip 37lik adam mı koyacaz oraya? İleride satacağın adam sayısı zaten az bir de 2 sene sonra futbolu bırakacak adama 4 5 milyon maaş vereceğiz muazzam olur gerçekten, hatta boey yerine de carvajal çekelim pişmaniyeye dönsün takım iyice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson giderse olur mu iş, kalırsa değil. Ramos'tan bahsediyoruz bir de, yoldan stoper çevirmiyoruz. Söylediğin gibi muazzam olur, o vizyona sahibiz.

      Sil
  2. Hocam yalnız o pepe bjk de yarım sezon oynadı sonra yattı tüm maçlarda ramos aynı olma ihtimali yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Pepe parasını alamadı, sonra da fesih etti sözleşmesini. Galatasaray da paraları ödeyemez mi demek istedin. Icardi, Zaha gibi hamleler hatalı mı :(

      Sil
  3. Ozan kabak yada merih demiral çekerim nelson satılırsa hatta ikisi bile çekilebilir. Ramos kalitesi tartışılmaz tamam ama stoperleri üst kalite yerliye döndüğümüz an önde istediğin formasyonda istediğin kişiyle oynayabilirsin. Keşke çağları çekebilseydik hazır bonservis yokken. Önde baskı yapacaksak ramos ağır kalabilir çoğu maçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson, Ramos'un 37 yaşındaki halinden daha hızlı bir stoper değil :) Yaş olarak ağır kalışı algısı var da, eski Ramos'a göreydi o yorum. Ramos'un mevcut hali, çoğu stoperden hızlı.

      Sil
  4. Ramos gözlerini kapatarak oynasa Zalgiris macindaki golü yedirmezdi, Nelsson'u severim ama farkli seviyelerden bahsediyoruz yaşlı vs diyenlerin kimden bahsettiklerini bilmediklerine eminim, ismini biliyorlardir da kendisini degil. Ramos'lu Icardili Zahali bir takim rakip kim olursa olsun CL gruplardan cikar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramos başka bir adam. Şu an Dünya üzerinde onunla kıyas edebileceğimiz isim sayısı da çok az.

      Sil
    2. Kesinlikle Ramos'un bankosu oldugu takim 3 kere ust uste CL'yi aldi neden bahsediliyor ben anlamiyorum abi.

      Sil
    3. Bu gerçekten de başka seviye..

      Sil
  5. Ramos in Nelsson out, seviye atlatır, Fred transferi için kaynak olur. İspanyol olması Angelino Icardi Torreira Muslera açısından da pozitif etki eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele'yi ben Fred'in önünde görüyorum desem :(

      Sil
    2. Bir türlü dikiş tutturamadı. Defansif özellikleri, hız ve çalışkanlığı konusunda pek emin değilim. Daha çok ofansif meziyetleri ve oyun kuruculuğuyla öne çıkıyor. Merkezde ikili ortasaha ile oynayacaksak (442, 424) bizim çok hareketli, tempolu, defansif açıdan da kuvvetli bir profile ihtiyacımız var bence.
      Paredes/Ndombele tarzı mı yoksa Fred/Gravenberch tarzından mı ilerleyeceğiz diye düşünürsek ben ikinciyi tercih ederim. Tercihim Fred olurdu bu yüzden.
      Paredes/Ndombele tarzı üçlü merkez ortasaha düzeninde 8.5 gibi kullanılabilecek profiller bence. Yanına git gel yapan tempolu bir ortasaha arkasında Torreira ile 433 düşünürsün mesela, ama o zaman da Kerem dışarıda kalır, olmaz yani. Elinde Oliveira var zaten, o da benzer tarzda. Zaha transferiyle sanki 442 424'e karar kıldık gibi.

      Sil
    3. 2 senesi kıvamda değil. Kıvamda olsa hayal edemezsin zaten. Ndombele, komple paket. Fizik güç, topla dripling üst düzey ki ihtiyaç da bu. Savunması, hücumu benzer kalitede. Bahsettiğin profil Ndombele ama onu tanımıyorsun sanırım :)

      Sil
  6. Takımın seviyesini yükseltecek olması bir yana tam Okan Hoca'nin kalemi senin deyiminle. Nelsson'a yaptığı gibi "çık çık" yapmasi gerekmez artık. Abdülkerim-Ramos hücum katkısının sınırı yok

    YanıtlaSil
  7. Yaşlı adam almayalım artık bizim bütçemiz için böyle büyük maliyetler her türlü risk,mertens de bence yeterince iyi değildi gecen sene şampiyon olduk da ustune düşülmedi, drogba etkisi yaratsın ben de isterim o da ayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens yeterince iyi degildi yorumuna katilmiyorum zira adama tamamen farkli bir görev yükledin deli gibi kosturttun sen ona Napoli'deki görevi ve konfor alanini saglayabilseydin burda double-double yapardi, adami at gibi kosturduk şut cekmeye takati kalmadi nedeni de dinamik 8 numara eksikligi idi, bunu Sinan Yilmaz'indan tut Orhan Ulucasina kadar yorumladi herkes ayni görüste, Mertens'e laf söyletmem aga, müthis oyuncu.

      Sil
    2. Mertens, geçen sezonu müthiş geçti. Son dönem düşmüş olabilir de, oynadığı oyun tarzı ve efor kaynaklıydı.

      Sil
  8. Tekrar yayınlayınca merak ettim, bir girişim var mı yoksa sadece söylenti mi? Ali Koç'u ön görüşme yapmak için gönderdiysek heyecanlanmaya başlayacağım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir