8 Ağustos 2023 Salı

Stoper transferinin acelesi yok ama gerekliliği var


Nelsson'un takımdan ayrılmasından bağımsız, Galatasaray'ın stoper transferi yapmasını bekliyorum. Aslında böyle bir beklentim yoktu, biraz da şartlar buraya sürükledi. Sadece lig yarışı olsa mesele değil de, Şampiyonlar Ligi hamle istiyor. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı'nın devam edeceğini düşünüyorum. İyi ve uyumlu 2'li. Bu isimlerin arkasına, Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan ve kenarda beklediğinde sorun çıkarmayacak bir alternatif gerekecek.

Bakambu'nun stoper şubesi gibi diyelim. Nelsson kalırsa, stoperde gerçekleşmesi gereken transfer tarzı bu. Yeni bir genç almanın anlamı yok, istikrarla devam eden bir 2'lin var. Genç kenarda beklerken, gelişiminden pek söz edemeyeceğiz. Bu 2'liden biri olmadığında, sahaya girdiğinde ayakları titremeyecek ve tecrübesiyle seni ayakta tutacak bir stoper gerekiyor. Bu transfer için de acele etmeden, son güne kadar fırsat kovalamalısın. 

Nelsson'un ayrılığı halinde ise strateji değişir. İlk 11 için, Sergio Ramos misali bir tecrübeli ve lider stoper alırım. O da Abdülkerim Bardakcı'yı daha da yukarı taşır. Alternatif olarak da, Nelsson gibi ilk 11 kalitesinde, potansiyelli bir stoper transferi yaparım. Böylelikle orada sağlam bir rotasyon oluşur. Tecrübeli stoperin ile potansiyelli stoperini rotasyon yapabilirsin. Bunun için Nelsson ayrılığı lazım. Gerçekleşir mi dersek, son ana kadar her şeyi beklemek lazım ama şu an böyle bir hamle beklemiyorum.

Stoper transferini yabana atamayız. Kaan Ayhan / Emin Bayram alternatifleri ile Şampiyonlar Ligi'ne girmek riskli. İdeal 2'line bir şey olduğunda, sorun yaşaman oldukça olası. Tecrübeli bir hamleyle orayı kapatırsan "güvence" sağlamış olacaksın. Ramos olmaz tabi bu isim, daha maliyetsiz, Bakambu'nun stoper şubesi gibi bir transfer gerekecek. Son güne kadar nice fırsat öne düşer. Şampiyonlar Ligi katılımı geldiğinde dahası da düşer. Acelesi yok ama gerekliliği var.

13 yorum:

  1. Stoper transferi gerekli ben nellsonun sampiyonlar ligi play-off turundan sonra transfer yapacağını düşünüyorum eric bailey gibi tecrübeli bir stoper ve genç bir scout transferi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un durumuna göre oluşacak stratejileri saydım.

      Sil
    2. Senden farklı düşünüyorum stoper şart

      Sil
    3. Benden nasıl farklı düşünüyorsun :) Ben ne yazdım okumamışsın bile.

      Sil
    4. Yanlış yazmışım seninle aynı fikirdeyim

      Sil
  2. bugünden çok korkuyom usta,şu günü bi kazasız belâsız atlatabilsek,bir beraberliğe razıyım..

    YanıtlaSil
  3. Nelson bence de gidecek ama orada şöyle bir sıkıntı var. bildiğim kadarı ile Şampiyonlar ligine kadrolar 31 ağustosta bildiriliyor. Olur da Nelson sonlara doğru giderse birilerini yetiştirmek için yeterli zaman olmayabilir. Zaniolo'da olduğu gibi olay satış kanalına girdiyse şimdiden yerini ayarlamak gerekebilir. Hangi tipte oyuncu alınması gerekliliği konusunu gayet güzel açıklamışsın ben de aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
  4. sergio ramos&rodrigo de paul paketi nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kevin de bruyne+rodri paketi değildir

      Sil
    2. CL için kadrolar 3 Eylül gibi bildiriliyor. 31 Ağustos değil. Nelsson işi de o zamana kadar çözülmüş olur. Pek gidecek gibi durmuyor zaten.

      De Paul / Ramos paketi de adamdır..

      Sil
  5. (M.T.A) Ozan Kabak diyorum başka da bir şey demiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demiyorsun da, çok büyük bonservis istiyorlar ve Ozan Kabak da ülkeye dönmek istemiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir