9 Ağustos 2023 Çarşamba

NK Olimpija Ljubljana 0-3 Galatasaray, vitesi yavaş yavaş yükseltiyoruz


Sezona iyi başlamadığımız doğru da, bir anda vitesi yükseltmek sağlıksız olandı. Zalgiris karşısında Galatasaray'ı beğenmezken, önemli olanın "tur" olduğunu atlayanlar oldu. Vites yavaştan yükseliyor işte. Fizik yüklemenin verdiği yorgunluk neticesinde, hazır rakipler karşısında ilk etapta zorlanmak doğaldır. Olimpija Ljubljana karşısında net bir oyun vardı ve turu deplasmanda aldık. Bu turun, ilk tura oranla daha rahat geçeceğini de yazmıştım.

10 - 20. dakikalar arasında zorlandığımız, rakibin pozisyonlar bulduğu bir sekans var. O 10 dakika dışında, oyunda bütünüyle hakim olan taraf Galatasaray'dı. Bahsettiğim 10 dakikalık sekansta da seni ayakta Muslera tuttu. Onun sezona iyi girişi, bu turlarda sorun yaşamamana sebep. Galatasaray'ın ilk yarısı çok da keyifli değildi aslında. Maça hızlı başlanıldı, gol güzel dakikada bulundu. Ön alanda, Kerem Aktürkoğlu - Bakambu - Barış Alper Yılmaz 3'lüsünün koşularına rakibin cevap veremediğini gördük.

Geriden attığımız uzun toplarla, bu 3'lünün hareketliliğini iyi kullandık. Yine de Galatasaray'da sıkıntılı nokta orta sahaydı. Pas yapamaman bir yana, bu kadar kolay geçilmemen gerekiyor. Çok kolay geçildiler ve rakip bahsettiğim o 10 dakikada güçlü geldi. Neyse ki Bakambu'nun forvet oyunu ve Mertens'in sağladığı iyi bağlantıyla ön alanda etkiliydik. Oliveira toparlayamazken, Mertens özüne dönüyor. Bakambu da net 9 numara oyununu oynayınca, Zalgiris maçında olmayan dengeyi yakaladın.

2. yarıda ise daha iyi bir Galatasaray vardı. Berkan Kutlu da orta sahada biraz daha rakibi ısırmaya başlayınca, kaptığın toplarla da hızlı çıkmaya başladın. Hücumundaki o etki devam etti, kanatları iyi kullandın. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz o kadar rakibi yıprattı ki, bir noktadan sonra kroki oldular ve fark geldi. 3-0 kazandık, daha da ötesi olabilirdi. Bakambu, 15 gün önce kampa katılmış olsa, buradan golsüz ayrılmazdı.

Dubois hamlesi kritik mesela. Topun sende kalmasını sağladın ve rakibin presi kırıldı. Çünkü çok iyi top kullandı ve orta sahada yaşadığın pas sorununu giderdi. Kaan Ayhan hamlesi doğru, Oliveira'yı pasör bir isimle değiştirmek mantıklı hareketti. Halil Dervişoğlu da forvetin arkasında oynadığında, iyi bir opsiyon olabileceğini gösterdi. Icardi hamlesi de biraz daha önde kalayım, topa sahip olayım hareketiydi. Tüm değişiklikler bu yöndeydi. Eğer Yunus Akgün biraz daha akıllı hareket etse, şu maç 3 değil de belki 5'di.

Önemli olan turu almak. Hem de net oyunla. Hala eksikler var, bu takım yükselecek. Temmuz - Ağustos aylarında, özellikle hazır takımlara karşı ön eleme oynamak zordur. Bir anda vitesi yükseltmek de çok sağlıklı hareket değil. Bu yüzden de Galatasaray'ın başlangıcını doğru buluyorum. Yavaş yavaş yükseleceğiz. Bireysel performansların arttığını görüyoruz. Devreye giremeyen futbolcular da forma alınca, gerçek kaliteyi izlemiş olacağız.

10 yorum:

  1. Yunus un talibi varmıs hemen gitsin yoksa sonu aydın yılmaz gibi olacak. oliveira yı da araplar asla da kurtulsak. zalgris macına göre 180 derece olmasa da baya bir degisim olması güzel oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yolları ayırırdım. Burada olmayacak çünkü.

      Sil
  2. Özeti yeniden izledim de Bakambu bayagi zorlamis hocam, hele 2 tanesinde kaleci bayagi sansliymis gercek bir 9 ile oyun ciddi degisti Torreira yokken bile.
    Mertens'e ayri parantez acmak gerek yine fisi ceken isim oldu bence, 1-0 iken bile rakibin ciddi ataklari vardi Muslera oyunda tuttu bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu, forvet oyununu o kadar iyi oynadı ki, hareketliliği ile ciddi alan açtı.

      Sil
  3. Icardi kilo almış birwztoparlanması zaman alacak acil ortasaha tranferi lazım hızlı birde stopere gerçekten ihtiyaç var

    YanıtlaSil
  4. Çok net çok güzel bir galibiyet. Acele etmeyelim asıp kesmeyelim derken bunu kastetmiştim. O gitsin bunu satın gibi yorumlara gerek yok. Her zaman sabırlı olmak sakin olmak gerekir. Beğenilmeyen Berkan maçın yıldızlarından. Yetersiz bulunan Barış da öyle. Yunus da eğer kalırsa o da illa ki zincirlerini kıracaktır. Sakin olmak lazım. Martens gitsin deniyor? Böylesi bir tecrübeyi peki nereden bulacaksın? Martens'i sene sonunda satsaydın belki de ön elemelerde takılacaktın? Takım iyi yolda. Başımızda harika çalışkan bir hoca var. Dünkü maçın hazırlığına, taktiğine bayıldım. Bu ciddiyet bizi başarılı yapacak olandır. Hoca böyle ciddi ve sıkı çalışırsa takım da asla gevşeyip, rakibi hafife almaz! Takıma yavaş yavaş eklenecek yıldızlarımızla birlikte tam bir ŞL takımı olacağımızdan hiç şüphe yok. Ama Zaha, Angelino, İcardi, yeni alacağımız orta saha, belki Tete ... bunların tamamı ağır ağır gelecekler. 1-2 ay içinde gerçekten durdurulması güç bir takım olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezona çok hızlı girmek de sağlıklı değil. Yavaş yavaş vites yükselecek.

      Sil
  5. Oliveira kötüleyip duruyoruz da. Berkan ne yaptı? Berkan’ın da işini yaparken adam iyi niyetinden kontrolü kaybediyor. Berkan bu takımda yeri yok. Kesinlikle bizim seviyemizin oyuncusu değil. Berkan’a verilen şans bir gence verilse çok daha iyi olacak. Oyun aklı 0, oyun görüşü 0, pas 0 tek yaptığı amaçsız bir koşu boş boş sahada koşuyor. Az biraz geriye yaslansa defansın arasına girip pas istasyonu olsa diyoruz onu yapacakken pas hataları başlıyor. Bunların neticesinde Olivierayı da aşağı çekiyor. Torreira yerine Torreira olabilecek bir Türk oyuncu bulmamız şart duruyor. Torreira seviyesi değil ama tarzı öyle olmalı. Okay Yokuşlu belki. Temiz ayağı mücadelesi iyi hücüma pek birşey vermese de en azından baskı yediğimiz anlarda topu kullanabilmesi adına çok iyi olur. Berkan 3 lü ortasahalarda şans bulursa boş koşularına devam edebilir. Yunus aşkı da hocanın bir bitmedi gitti. Yunus da sürekli neden zor olanı kovalıyor. Tamam sensin Yunus mu dememizi bekliyor anlamıyorum. Basit olanı yapsa yemin ederim şu takımda en yetenekli kanatlardan biri. Muazzam bir rotasyon. Bu halde zor ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda kötüydü, 2. yarıda toparladı. Yerli sonuçta, alternatif o. Geçen sezon da şans bulduğunda iyi işler yaptı. Berkan Kutlu ile devam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir