5 Ağustos 2023 Cumartesi

Beni mutlu eden detay, Icardi ve Zaha'nın listede yerini alması


Olimpija Ljubljana maçı için ilk kadro bildirimi yapıldı. İlk dememden kasıt, maçtan 24 saat önceye kadar 2 değişiklik daha yapabilme imkanı. Bu kadroda Kerem Demirbay yer almıyor. Kadro bildirimi gece yapıldığı için, Kerem Demirbay'ın lisansı yetişmemişti. Lisans sabah çıktı, maçtan 24 saat önce kadroya dahil olacaktır. Sakatlıktan döndü bir de, ufak da olsa, 1 haftadır idman yapmıyordu. Durumuna son kez bakılır, kadroda yerini alır diyorum.

Beni mutlu eden detay, Icardi ve Zaha'nın listede yerini alması. Demek ki oynayacak kıvama geldiler. Kenardan gelmelerini bekliyorum, bu bile kozdur. Öyle futbolcular ki, 20 dakikalık efektleri dahi yeterli olur, kilit açar. Icardi'nin bu kadar erken oynayacak duruma geleceğini düşünmüyordum. Zaha için de 3-4 haftalık sakatlık etkisinden söz ediliyordu. Bu da yalan çıktı. 2 ismin kadroda yer alması bile güven unsurudur. 

Emre Kılınç, Samsunspor'a gitti. Gitmeseydi dahi kadroda yer almayacaktı. Batuhan Şen yerine de Günay Güvenç'i yazdık, Batuhan Şen'i de Gaziantep FK'ya kiraladık. Morutan ve Yusuf Demir de liste dışı. Kerem Demirbay transferi sonrası, Yusuf Demir'in takımdan ayrılması zaten bekleniyor. Yabancı statüsüne düşecek, düşmese dahi beklentiyi karşılayamadı. Burada sürpriz olan Morutan gibi görünse de, onun da kiralık olarak gönderileceği söyleniyor.

Kadro bildiriminde bazı dengeler var. Altyapıdan yetişme, Türkiye temeli gibi. Bizdeki çoğu yerli, kadro bildiriminde yabancı gibi. Altyapıları Türkiye'de değil çünkü. Belli yaş aralığında burada değillerdi. Günay Güvenç dahi yabancı. Bu yüzden de 25 yerine, 23 kişilik kadro bildirimleri olabilir. B listesinden girecek bazı isimlerle, bu listeyi makyajlıyoruz. Kerem Demirbay'ı listeye yazarken, yabancı sayılan bir ismi liste dışı bırakmak zorunda kalacağız. O da Midtsjö olabilir mesela.

2 yorum:

  1. Kerem Demirbay ile ilgili bilgi için teşekkürler. Ben de merak ediyordum neden eklenmediğini. Bu durumda dediğin gibi son anda ekleyeceklerdir.
    Maçlar birbirine çok yakın. Bu maç bence çok kritik maç. Sloven takımı daha iyi derli toplu bir takım; inşallah bu sefer oyunumuzun biraz daha yükseldiğini görürüz. zira o seviyeye çıkarsak bu tarz maçlar bizim için asla sorun olmayacaktır. Zaha ve İcardinin de kadroda olması çok iyi. Ben ön tarafta; Kerem Martens Bakambu Zaniolo ile çıkılacağını düşünüyorum. Orta sahada ise Torrera - Sergio ikilisi olur. Geri 4'lü zaten belli. ama tabi ben de herkes gibi Sergio'dan mutsuzum. Sanki o bölgelere transfer yapılıyor olması onu biraz bozmuş gibi. Tam tersine kamçılaması lazımdı ama belli ki öyle bir karakter değil. Kenardan böylesi bir tecrübenin gelmesi iyi olur ama Sergio kenarda bekletilecek maaşta bir isim değil maalesef. Aynısını Midjo için de düşünüyorum. Bence Berkan ikisinin de önünde.
    Ben daha kadroda önemli değişimler olacağına inanıyorum. Eğer satış olursa orta saha, stoper takviyeleri de gelecektir.
    Kadro bildirimleri konusunda da kimsenin bilmediği bazı kurallar var dediğin gibi. O sebeple Dubou, Midjo gibi isimler dışarda kalabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımla çalışıyor Kerem Demirbay, 24 saat kala listede yerini alacaktır. Yapı şu an çok kaliteli ve alternatif kazandı. Bu da hamle şansı demek..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir