5 Ağustos 2023 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #53; Emre Kılınç


Emre Kılınç'ı iyi anacağım birçok detay var. İlki de, Galatasaray'a transfer süreci. Mert Hakan Yandaş'ın son dakikada para çarkı sonrası döndüğü yolda, Emre Kılınç sözünü tuttu. Aynı teklifi o da aldı ama Galatasaray'a verdiği sözden geri dönmedi. Galatasaray'a transfer olduğu gibi de, beklediğimin ötesinde iyi futbolu vardı. Kanat performansıyla transfer edilmişti, orta sahanın merkezine çekildi. 4-3-3 orta sahasında da, topla dripling özelliğiyle ön plana çıktı.

Kırmızı kart yediği Antalyaspor maçına kadar da müthiş performans verdi. Kırmızı kart sonrası ritmi kaçtı. Ocak transferinde Gedson Fernandes hamlesi, Emre Kılınç'ı kenara aldı. Orta sahadaki rolleri benzerdi çünkü. Gedson Fernandes de o sezona damga vurmuştu. Fatih Hoca'nın Emre Kılınç'a dokunuşu büyüktü, orta sahada beklemediğimiz bir katkı aldı. Hatası da orta sahada katkı aldığı bu adamı, gün sonunda yeniden kanada çekti.

Kanatta oynayan Emre Kılınç, Galatasaray seviyesinde sırıttı. Tekniğinin yetmeyişi o da. Açık alanda ya da çizgide oynamak farklı, kapalı savunmalar karşısında oynamak farklı. Galatasaray'daki 2. sezonunda hep kanatta izledik. Bizim adımıza kötü sezondu da. Torrent göreve geldiğinde, Emre Kılınç biraz yükselir gibi olsa da, kötü performansı devam etti. Okan Hoca da onu takımda tutmak istiyordu, şans verecekti. Kendi ayrılmak istedi, Ankaragücü'ne kiralandı.

Orada oynamış olsa da, eski Sivasspor günlerinin gerisindeydi. Okan Hoca, bu yaz dönemi dahi Emre Kılınç'ı kampa aldı, denemek istedi. Son ana kadar da takımda tuttu. Artık bu seviyelerde işi yok maalesef. Gün sonunda, bonservis bedeli dahi talep etmeden Samsunspor'a satıldı. Henüz 28 yaşında, iyi bir Süper Lig kariyeri yapmayı hedefleyecek. Galatasaray'a katkılarından ötürü de teşekkür edelim. Orta saha performansıyla gerçekten ümit vermişti. İlk etaptaki performansının devam etmesi, ülke futbolu adına büyük kazanım olacaktı.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Bizim takimda artik kalitesi yetmiyor tamam da super lig de cogu takim icin direk 11 oyuncusu. 28 yasinda bøyle bir yerliden de para kazanamamak bana gøre becerisizlik. 500 bin euro bile iyi paradir. Boey'in yillik maasi.Alis konusunda ne kadar iyi olsak da satis da hala ilerleme yok su ana kadar. Erdem Timur'un satislarda aktif oldugunu dusunmuyorum. Belki o ise de mi el atsa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bulur ve para kazanmak lazımdı. Sözleşmesinden çıkmak istediler diye düşündüm.

      Sil
  2. Bedava neden verildi tuhaf. Emre birçok takımda direk oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesinden bir an önce çıkmak istenildi belli ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir