27 Ağustos 2023 Pazar

Bu rakamlar yükselebilir de, transfer dönemi henüz bitmedi


Şartlara bağlı zorunlu ve satın alma opsiyonlarına bakınca, ufukta 58.5 milyon avro'luk bir gelir var. O satın alma opsiyonları karşılanır mı bilmiyorum tabi. Zaniolo ve Yunus Akgün adına umutlu olsak da, sonuçta işin garantisi yok. Kiralama ve satış bedellerine bakınca da 14.75 milyon avro'luk bir gelir var. Rakamlar iyi aslında, bununla alakalı bir sorun yok. Bu rakamlar yükselebilir de, transfer dönemi henüz bitmedi. Nelsson ve Boey kesin gider diye transfer dönemine girdik, şu an 2'si de takımda. Çok fazla kiralama yapıyoruz, ben ona takılıyorum. Zaniolo ve Yunus Akgün'ü direkt bonservisi ile satabilmek lazım. Fenerbahçe bunu yapıyor mesela, büyük rakamlar kazanabiliyor. Bankalar Birliği deniyor da, Morutan'ı bonservisiyle sattın sonuçta. Yoksa onu da kiralardın. Net ve iyi bir bonservis bedeli görmek istiyor insan. Yoksa opsiyonlar şahane. Çoğu gerçekleşecek de. Sezon sonunda bu opsiyonlar gerçek olursa, yeni sezon adına da elin daha çok güçlenecek. Satış işini beceremiyoruz diyemem. Sadece sık kiralama durumu düşündürüyor. Kadroda düşünülmeyen isimler için de geçerli bu. Bonservise çevrilebilecek isimler ama ısrarla kiralık olarak gönderiyoruz. Transfer dönemi bitmedi gerçi, bu rakamlar artacaktır.

19 yorum:

  1. Oyuncu satma konusunda çok başarılı değiliz ne yazık ki. Zaniolo gitti ama sakız parası oldu alacağımız para. Gidişi yine de doğru hamle buna itirazım yok fakat ya kiralayan kulüp bonservisini almak istemezse.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle hani zaniolo uçup kaçabilir de ama bir bakmışın emery beğenmeyip bonservisini aldırmayabilir de, zaniolo pek taktiğe bağlı oynayan bir oyuncu değil kendisine oynayan bir adam çünkü

      Sil
    2. Bence de çok başarılı değiliz ama tablo da çok başarısız değil.

      Sil
  2. bence bu sene şampiyonlar ligi geliri yeterli görülüyor..o yüzden zaniolo ve yunusta direkt satış yapılmadı..gelecek sene içinse şampiyonluk gelmese bile satışlar gerçekleşir ve istikrarlı bir gelir sağlanmış olur.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef geçmiş yıllarda Avrupa'ya çok futbolcu gonderemedigimiz için piyasamiz yok kulüp olarak. E lig kalitesi de ortada. Avrupa'da da oynamadık. Direk satın alma yerine kiralamalarinin sebebinin bu olduğunu dusunuyorum. Nelson ve boey in satilamamasina da böyle bakıyorum. Bu sene hem avrupadayiz hemde yunus ve zaniolonun kesin transferi gerçekleşirse seneye çok başka şeyler konuşuruz. Kesin transferleri gerçekleşmemiş olsa bile premier lig tecrübesi edinmiş olacaklar. Bir kaybımiz yok. Aksine her türlü kazanç olur. Belki de seneye zaniolo geri gelecek teteyi satıp premier lig görmüş zaniolo ile devam edeceğiz. Bu şartlar altında bence harika iş yaptı yonetim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı olup, bu çarkı bizim de döndürmemiz gerekiyor.

      Sil
  4. Yönetim ile ilgili her şeyi övmemize de gerek yok yönetim bu konuda kötü ve eleştirilmesi lazım, adamların keyfini bekleyeceğiz resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisi olabilir diyeyim. Her şeyi eleştirmemize de gerek yok. Övülmesi gereken noktaları övmemiz gerekecek, pusuda bekleyenler var.

      Sil
  5. o paraları gelecek yıllara taşımak için yapılmıştır. yoksa gerekseydi bu sezon da o bonservis ücretilerini alırdı erden timur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şartsız satın alma opsiyonu koyarlardı geçin bu işleri, bu sene satış yapınca ne oluyor gelecek sene kullanamıyor musun parayı? şartların ne olduğu bize açıklanmıyor kimden neyi saklıyorlar burası fb değil

      Sil
    2. Opsiyonun garantisi yok, sıkıntılı taraf bu.

      Sil
  6. Parayi gelecek yila birakma veya o para bankalar birligine gidecekti argumanlarini anlamiyorum. Zaniolo ve Yunustan bu yil alamadigin, seneye almayi planladigin 31.5mio eur yu bu yil al. Bankalar birligine mi gidecek para, gitsin. Sanki birligin baskanina komisyon olarak gidecek para. Borcumuz odenecek. Bankalar birliginden seneye cikacakmisiz. Nasil cikacagiz? Cakil tasiyla odeme yaparak mi? Bir yerden para gelecek ve o borcu her turlu odeyecegiz. Sanki borcumuz bu yil borc da seneye olunca borcumuzu otomatik olarak silecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamıyorum, çünkü Morutan satıldı. Borcu farklı bir metod ile ödeyecekler bu arada.

      Sil
  7. Zaniolo bu gün oyuna girdi takır takır da oynadı. Çok yakında 11 e monte edilecektir. Yıkılmıyor mücadele ediyor. Yeri geliyor basit oynuyor yeri geliyor zorluyor. Güzel bir görüntü verdi 30 dk kadar oynadı zaten. Ama gayet yeşil bir ışık yaktı bende. 3-2-4-1 gibi bir dizilişle oynuyor Aston Villa ileri 4 lünün sol ortasında izledik bu gün. Diaby ile senkron tutturursa muazzam olur Villa adına. 30 dakikada oynadığı futbolu ligin geneline yayarsa bonservisi alınmasından ziyade oradan da sıçrayacaktır. 23 yaşında henüz. Önü çok açık Villanın hocası da onun İçin büyük şans.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca ekleyeyim çok hızlı düşünüp anında pas yada şut gerçekleştiriyor. Oyunu çok hızlı okuyor. Roma günlerinde de kalabalık ortasaha içerisinde oynuyordu belki de bu yüzden daha çabuk adapte oldu oyun sistemlerine. Bu hızlı oyunu Galatasaray’da pek görememiştik kendisinden. Topla biraz fazla oynuyordu bizdeyken. Bunu da kendini buraya ait hissetmesine bizim için birşeyler yapmaya çalışmasına bağladım.

      Sil
    2. Zaniolo, Diaby ile birlikte de oynayabilir. Ben 11'e yerleşeceğini de düşünüyorum.

      Sil
  8. Ben satış işini beceremiyoruz derim, diğer bütün icraatlari sonuna kadar övüp savunmak şartıyla. Mustafa Muhammed sembolik bir kiralama ücretiyle zorunsuz kiralandı, neyse ki tutundu da zarar etmedik. Marcao o kadar ucuza gitti ki tüm sakatlıklarina rağmen pişman olduklarını sanmam (çok iyi bir sezondan sonra Szalai fiyatına gitti ya). Cicaldau çok abuk bi lige para da kazanmadan kiralandı, değeri düştü, yine bedelsiz kiraladik. Zaniolo zorunsuz kiralandı tum ipler onların elinde, Yunus Leicester klup rekorunu tersten kırarak 500 bine kiralandı, ipler yine onların elinde. Kadroya yerlesemese hiçbir maddi kazanç elde etmemiş olacağız, oyuncunun değeri de düşecek. Nelsson, Midstjo, Dubois derken göndermek isteyip gonderemedigimiz isimler de var. Transferler gecikince fırsat bekliyoruz diyoruz, bu oyuncuların hala bizde olması da fırsat bekleyen kulüplerin ekmeğine yağ sürüyor o mantıkla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao ucuza gitmedi bence. Hele ki şu anki durumuna bakınca ciddi kazanç elde ettik diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir