27 Ağustos 2023 Pazar

Mümkün olan en iyi kadro ile sahada olup, Şampiyonlar Ligi biletini alacağız


Molde deplasmanından galibiyetle ayrılmak büyük avantaj. "Bir şekilde galibiyetle ayrılmak" diyorum hatta. Maçın zor geçeceğini biliyordum, her şey beklediğim gibi ilerledi. Suni çim zor, 2-3 idmanla alışabileceğin bir şey değil. Şu aylarda Kuzeyli takımlar da daima hazır olur. Molde de sistemli, taktik disiplini olan bir takım. 3-2 kazanabilmemiz de fazlasıyla "bireysel kalite" ile alakalıydı. Bireysel kaliteyi de bu anlar adına yükseltiyoruz.

Rövanş daha farklı olacak. Molde de bu sıcağa indiğinde zorlanacak mesela. İç saha tamam da, deplasmanda işleri o kadar kolay değil. Tribün desteğiyle birlikte, Galatasaray'ın bu maçı rahat geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray adına ilk sezon finali erken oldu. Bu yatırım, Şampiyonlar Ligi adına geldi. Oraya katılamadıktan sonra, henüz sezonun başında tüm bu yatırım çökebilirdi. Gerginlik de doğal. Okan Hoca da ön eleme sürecinde bunu yaşadı.

Molde karşısında elimiz güçlü. Torreira dönüyor. Döndüğü gibi de çevresindeki herkesi yükseltecek bir isim. Torreira'sız Oliveira başka, Torreira'lı Oliveira başka. Yunus Akgün gitti, bence Tete de devreye girecek ve kendisini bu maçta 11'de izleyeceğiz. Molde deplasmanında, kısıtlı süre alsa da iyi iş çıkardı ve 3. golün oluşumunda etkisi var. Çok fazla eksik yok yani, el fazlasıyla güçlü. Kerem Demirbay gibi isimlerin de artık daha fazla etki etmesini bekliyorum.

Mümkün olan en iyi kadro ile sahada olup, Şampiyonlar Ligi biletini alacağız. Avantaj sende, bence rahat da geçeceğiz ama rehavet olamaz. Molde'nin taktik disiplininin altını tekrar çizelim. Kadro kalitesi, skor avantajı, iç saha ve taraftar desteği gibi etmenler bizim lehimize. Suni çimden kurtulmak zaten başlı başına olay. Bu maç sonrası da transferi konuşmaya başlarız. O işin nihayete ereceği günlere geldik.

8 yorum:

  1. Yalnız şu 8 numara transferi sıkıntılı hale geldi ismi geçen büyük isimler tek tek başka yerlere gitti, benim beklentim zaten yıldız değil orada iş yapacak takıma uygun bir isim olsun isterim ama ses seda yok, 40 gündür x ismi bekletiyoruz gibi şovlar yapılıyordu bakalım neler olacak oliveira ile kalmayız orada umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira yedeklesek en azından çok iyi olacak. Lig için gayet yeterli bir kadromuz var. Ama hedef başka hedef büyük hayaller kuruyoruz. Şampiyonlar ligi gruplardan çıkmamız büyük iş olur mevcut kadro ile. Ortasaha şu haliyle çok yumuşak kalıyor. Söylediğim gibi ligin hala üzerinde orası tek sorun Torreira yedeği yok. Bize 1 değil min 2 transfer gerekiyor.

      Sil
    2. Fofana olsa keşke. Bu arada biz Torreiranın sadece defansif yönünü görüyoruz adam tek başına sırtladığı için orayı fazlasını yapamıyor. Çok yaslanıyor. Fofana transferi olursa eğer ki umarım olur. Torreiranın dribling özelliği de var pas özelliği de var. Üst düzey bir oyuncu. Sadece adama geride nefes aldırma komutu vermişiz 1 senedir başka birşey yapmıyor. Partneri bir tık yükünü alsa aslında Torreira ile tam anlamı ile tanışmış olacağız.

      Sil
    3. Hala iyi 8 numaralar var elde, biri olacak mutlaka. 6 için alternatif gelmesi de bazı ayrılıklara bakar.

      Sil
  2. Ortasaha için Salih Özcan birde Ozan Tufan gelse sizce nasıl olur. Okan hoca magic touch yaparsa ona inanıyorum ki çok iyi olur. Ortasaha da çeşitli bir oyuncu o bölgede her yere yazılabiliyor. Sağ bek bile oynayabiliyor. Rotasyonda Türk havuzu bu kadar derken denenemez mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Tufan artık 6-8 numara gibi oynamıyor. Hull de bırakmaz onu, çok iyi gitmekte.

      Sil
  3. Bir geçsek şu eşiği çok rahatlayacağız, çok organize takım ama Torreira'yla ve sahamızda zorlanmamiz mucizelere çok düşük ihtimal, galibiyet golü çok cok iyi oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira varsa, birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir