25 Ağustos 2023 Cuma

Marco Verratti & Galatasaray, gerekirse son saatleri dahi bekleyeceksin


Transferin son günleri. Yangınlık bir durum da kalmadı, fırsat günlerine geldik. 8 numara için en iyisi istenirken, gerekirse son günü görmeyi göze alacaksın. İddialı bir isim düşünüyorsun, ciddi maliyetler konuşulacak. Verratti'yi yaz dönemi konuşuyor olsak da, onun hakkındaki transfer gündemi Suudi Arabistan üzerindeydi. Görüşmeler de oldu, neden transferi gerçekleşmedi bilmiyorum. Transferin bugünlerine gelince "acaba mı" sorusu soruluyor. Hala zor transfer, işin maliyeti ve Verratti'yi ikna kısmı düşündürüyor.

Verratti'yi çok fazla tarif etmeye de gerek yok. Avrupa'nın en iyi ve istikrarlı orta sahalarından biri. Komple paket diyeceğiz onun için. Biraz kısa, Torreira da kısa olunca o uyum özellikle Avrupa tarafında düşündürür. Gerçi orada da "kısa" diye nitelendirdiğimiz isimlerin kalitesi üst düzey. Muazzam teknik ve pas kalitesi. Topla dripling özelliği de üst düzey. Hareketli, oyunun 2 yönünde çok aktif. Oyun görüşü üst düzey.

Görebileceğimiz en üst düzeyde orta sahalardan yani. Üzerine konuşulacak çok fazla bir şey yok. İhtimal olursa alırsın da, o ihtimalin olduğunu pek düşünmüyorum. Farklı alternatifler var, o isimler de iyi. Şu olur, bu olur tarzı da konuşmanın anlamı kalmadı. Transfer günün azaldı, biri gelecek artık. Temaslar sıklaştı, alternatif sayısı en aza indirildi. Beklenen fırsatlar da oluşmuştur. Bu kadar bekledik, gerekirse son saatleri de göreceğiz.

Verratti keşke olsa. Bu seviyede bir futbolcuyu Galatasaray'da görmek isterim. Torreira ile birlikte kusursuz 2'li olup, temponun kitabını yazarlardı. Bu 2'liyi merkeze yazdıktan sonra, ön tarafı istediğin isimlerle diz. Verratti'nin oyun görüşü, pas ve teknik kalitesiyle birlikte de topla ilişkin en üst düzeye çıkacak. Ön alandaki isimleri düşünüp, orta sahadaki top hakimiyetini çok önemsemezken, Verratti bunu sana önemsetirdi.

2 yorum:

  1. Hocam Veratti çok iyi bir isim ligin kesinlikle milyon gömlek üstü. Onu zaten anlatmaya lüzüm yok da. Galatasaray İçin aranan profile uymuyor ki. İsim transferi yapmış olacağız gelmesi durumunda. Bize Angelinho yu oyun içinde özgür bırakacak yer yer sol bek stoper pozisyonunu kapatacak bir profil lazım. Veratti çok muazzam bir oyuncu. Hatta bir röportajı da vardı zamanında eski günlerdeki futbolu oynayabilmek için bu gün aldığım paradan vazgeçebilirim diye. Biraz da futbol tutkunu bir adam diye biliyorum. Bize çok lüks kesinlikle muazzam transfer olur ama Torreira ile doğru ikili olurlar mı ben mi yanılıyorum. Fikirlerini rica ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katar'a gidiyor gibi görünüyor zaten. Torreira ile kusursuz ikili olurlardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir