25 Ağustos 2023 Cuma

Okan Hoca'nın maç özelindeki tüm dokunuşları geç ama doğruydu


Okan Hoca'nın maç özelindeki tüm dokunuşları doğruydu. Tek eleştirim, hamle zamanlaması olur ancak. 45'de yapması gereken hamleyi, 60'da yapınca gecikiyorsun. 45'de de görüntü net, değişiklik bağırıyor. 2-1 öndesin, o ana kadar da orta sahada zayıf kalmışsın. Bu maça bile 4-2-3-1 değil de, 4-3-3 çıkabilirdin. Torreira da yokken, orta sahada yaşanabilecek zafiyet bekleniyordu ki öyle de oldu. 2-1 öndeyken de, rakibin baskısını hissettin.

Mertens / Kerem Demirbay değişikliği 45'de gelebilirdi. 2. yarıya girerken bu hamleyi yapsan, belki de maçın 2-2'ye geleceği süreç yaşanmayacaktı. Orta sahayı biraz daha tutacaktın. Kerem Demirbay da pas yaparak seni rahatlatıp, topa sahip olmanı sağlayacaktı. Bu değişikliğin 60'da da olsa gelmesi doğru da, zamanlaması geç. 60'da gelen bu değişikliği geç bulsam da, diğer değişikliklerin zamanlaması da mükemmeldi.

Nelsson, felaket bir maç çıkardı mesela. Çok kötüydü. Normalde 3'lü savunmaya döndüğümüz pek görülmez, bu maçta mecbur kaldık. Kaan Ayhan'ın stopere geçişi, maçı kıran hamlelerden biri. Biraz daha sağlam durup, geriden oyunu daha iyi kurmaya başladık. Kaan Ayhan'ın böyle maçlarda orta saha olarak oyuna girmesine alışıkken, stoper olarak oynatılıp, 3'lü savunmaya dönmemiz şaşırttı. Bu da Okan Hoca'nın başarılı imzası.

Kerem Aktürkoğlu iyi durumda değildi, Barış Alper Yılmaz hamlesi de yerinde. Belki bu hamle de daha önce gelebilirdi. Barış Alper Yılmaz da ön alana hareketlilik ve mücadele getirdi. 82'de de Midtsjö ve Tete hamleleri geldi. Berkan Kutlu kötü durumdaydı, Midtsjö de o an oyuna girebilecek tek alternatif. Tete ise, müthiş maç çıkartan Yunus Akgün yerine girdi. Tete'nin de ön alana hareketlilik getirdiğini söyleyebiliriz.

4 yorum:

  1. Okan Hoca için gerçekten tek eleştri noktası bu olabilir. Geçen seneden beri kaybettiğimiz veya zorlandığımız tüm maçlarda maalesef hoca etkisi çok fazla. Takımlar genellikle oyuncuların o maç özelinde yetersizliği, bireysel performans veya rakibin daha iyi olduğu durumlarda kaybederler. Bizim kayıp yaşadığımız tüm maçları düşündüğümde Okan Hoca'nın payının 60-70% bandından olduğunu söylemek lazım. Ben açıkçası Molde maçını da kaybedilmiş bir maç olarak görüyorum. Çünkü oyunu tamamen verdik ve Molde oynadı. Kalemizde bir sürü tehlike yaşadık. Ceza sahasında cirit attılar. Boey gibi bir atletin ilk defa bu kadar çaresiz kaldığını gördüm. Bunlar hocanın taktiksel planının ve bu planiçin seçtiği oyun + oyuncu tercihlerinin çok yetersiz olduğunun ispatıdır. Olabilir! Bazen kötü başlarsın veya rakip çok iyidir. Adamlar kendi zemininde, kendi havasında kendi evinde zaten süper oynayan bir ekip. Ama dediğin gibi hamle yapmak için beklememek lazım. Bekledikçe gol yiyoruz. Geçen seneki Kayseri Deplasmanı, içerde 2-0'dan 2-2'ye gelen Alanya maçı, deplasmandaki Beşiktaş maçı aklıma gelenler. Hocanın elinde enstruman var. Geçen seneye göre daha da iyi ancak nedense çok bekliyor. Kerem, Berkan, Martens, Nelson sallanıyorken taktik/plan/oyuncu değişikliklerini beklersen cezayı keserler. Hocanın bence kendi A planına bu kadar sadık olması hem iyi hem de biraz kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazandığımız maçlarda da etkisi fazla ama. Ben taktik dokunuş yaptığına inanıyorum. Biraz sıkıntı, oyuncu değiştirmekte gecikmekle alakalı gibi.

      Sil
  2. Mertens ilk yarıyı o kadar iyi geçirdi ki 45te neden çıktı diye eleştirmek bence hatalı olur. Ayrıca şu anki kadroda oynayabilecekler arasında mertensin ikamesi yok gerçekten hem icardiyi destekleyip topsuz ve aldatıcı koşular ile rakibin dengesini bozması hemde ortasahaya yardım etmesi inanılmaz verimli şunları şu anda oynayabilecekler arası şunları yapan yok okan hocanım mertensi sezon başından beri bu kadar sahada tutmasının sebebi bence bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi geçirdi diyemem, bitirme anında yoktu bence. Orta sahayı da biraz daha diri tutabilmek adına o hamle gelmeliydi. Skor avantajın da varken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir