9 Ağustos 2023 Çarşamba

Mertens'den vazgeçmek ya da yeni bir 10 numara almak sağlıklı durmuyor


Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nin ilk ön eleme turlarındaki 2 büyük kozu oldu. Biri Muslera, diğeri Mertens. Zalgiris serisini iyi geçmezken, başlangıçta bu 2 isim ayaktaydı. Olimpija Ljubljana karşısında da, rakibin iyi olduğu o 10 dakikalık sekansta Muslera ile ayaktaydık. Mertens ise golünü atmasının yanı sıra, maç boyunca istenen o bağlantıyı kusursuz sağladı. Geçen sezon iyi olduğu bir nokta vardı. Mertens şu an orada.

Oliveira orada değil mesela. Geçen sezon bıraktığı kötü noktada devam etmekte. Mertens ise 36 yaşında olmasına rağmen, kendini yeniden toparladı. Ön alanda yaptığın presin başlangıcı yine o. Birçok kez rakibi bozup, sahipsiz top kazanıyor. Topu kazandığında da müthiş kullanıp, atağın başlangıcı oluyor. Gole yakınlığı, şut kalitesinin yeniden yükselmeye başlaması da o bildiğimiz Mertens imzası.

Mertens'in geçtiğimiz sezon gösterdiği oyun içi katkı muazzamdı. Okan Hoca da kendi oyununa onu inandırdı ve oyun içi katkıyı büyük aldı. Gol / asist tarafında ise daha yüksek rakamlar bekliyordum. Onun gelmemesi de, Mertens'in oyun içi katkı çabasından. Yaş da var, kolay değil. Aynı oyun içi katkıyı, ön eleme maçlarında da veriyor. Takım tam hazır değilken bunu veriyor olmasıyla, herkesi ayakta tutuyor. 

Gole de çok yakın bu haftalarda. Takım "skor" tarafında da sorun yaşarken, Mertens ile yürüyor. Olimpija Ljubljana karşısında "bağlantıyı" kusursuz sağladı. Galatasaray'ın orta sahasının pas yapmakta zorlandığı ortamda, ön alandaki 3 koşu atan hücumcunun arkasında iyi bir yönlendiriciydi. Attığı gol de çok temiz bir vuruş. Yeni sezonda da güçlü alternatiflerinden biri. Üstelik bu sefer onu ekonomik kullanacaksın ve daha diri kalacak. 

Mertens'den vazgeçmek ya da yeni bir 10 numara almak sağlıklı durmuyor. Zaha oraya kayacak diyoruz mesela. Mertens de son 25 - 30 dakikalar adına en büyük hamle şansın olacak. Yeri geldiğinde de 11 oynayıp, bağlantıyı kurmaya devam edecek. Her maç aynı eforu vermek zorunda olmayacağı için de onu ekonomik kullanacağız ve diri kalacak. Mata'dan bekleyip de alamadığının fazlasını Mertens verecek.

18 yorum:

  1. Kaliteli çalışkan 6.5 8.5 lazım. 10 numara işleri iyice çıkmaza sokabilir. Martens ve Rashica 'nın oyun aklına kalicaz 10 no da.

    YanıtlaSil
  2. Zaha ve Kerem maçına göre solda ve 10da, Zaniolo/Rashica/Tete sağda oynayacak. Mertens de ikinci yarılar için ideal aday. 10 numara almak transfer obezliğine girer şu aşamada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum için çeşitlilik var artık, birçok hamle yapabilirsin.

      Sil
  3. Normal şartlarda plan mertens ile yusuf demiri dönüşümlü oynatmakdı sanki ama yusuf demir ortada yok verilen şansı iyi değerlendiremedi bundan sonra en mantıklı olan mertens zaha yada halil dervişoğlu ile dönüşümlü olarak oynamak gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Halil Dervişoğlu da forvet arkası için opsiyondur. Dediğin gibi olacak.

      Sil
  4. Dün Kerem’den gördüklerimiz, yapabildikleri noktasında 10 numara yerine bir ortasaha bir stoper alır transferi kapatırız. Oyun kurucu kanat oyuncusu olarak rahatlıkla oynayabildiğini de gördük. Kaldık ki hücüm hattında senkron sorunu vardı. Geçen yıl Kerem Icardiye servislerini izliyorduk. Şimdi tüm takımı besler hale geldi. Bakambu noktasında keşke bir gol atsaydı diyorum. Biliyorsunuz ki bizde forvetler ancak gol atarsa iyi olabiliyor. Oyuna verdiği katkı, ileride açtığı alan ve yaptığı doğru koşular pek önemli değil bizde. Sadece tabelanın başarı olduğunu sanıyoruz çünkü. Tam hazır değiliz o belli ama ilk 30 dan sonra defans toparlandı. Kendine geldi Okan hocanın dediği geç form tutuyorlar kısmı maç içerisinde oturmaya başladı bir anda zaten o saniyeden sonra ipler ele de geçti. Kontrolü 10 dakikadan fazla kaybetmemişizdir. Biraz daha becerikli olsak daha farklı bir sonuç olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-8 oynayan biri ve stoper ile bence de tamamlanır. Zaniolo satışı gelince de Rashica transfer edilir ve taşlar yerine oturur.

      Sil
  5. Mertens/Halil 10 numara için yeterli. Rashica da grlecek. Bize dinamik, oyun kurucu ve skorer bir 8 numara lazım, Baturina gibi. Yerli kuralı için bir de Türk stoper alınırsa iyi olur, bu Merih Demiral olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha da var orada ve ağırlıklı olarak forvetin arkasında ya da 2. forvet gibi oynayacak.

      Sil
  6. Zahaya yer açmak için ya kerem oynayacak yada zaha. Mertens yerinde. Hatta gelirse geçen seneden rashica da çok sırıtmamıştı oynadığı maçlarda. 10 numara tamamen abartı olur. Genç scout önerisi ucuz eleman bulunabilirse denenebilir ama para harcamak gereksiz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si birden oynayacak. Mertens kenara gelecektir. Yaş 36 oldu, ekonomik kullanmak böyle bir şey.

      Sil
    2. Mertens kenara gelicek diyoruz da onun attigi o hizli paslari, ön alan presini kim yapacak abi bizim oyun bunun üzerine kurulu umarim Kerem biraz feyz alir Mertens gidene kadar Zaha solda Kerem.forvet arkasi sola yaslanarak oynar.

      Sil
    3. Mecbur gelecek, gelmeli de. Mertens, her maçı böyle oynayamaz. Yaşı 36, ekonomik kullanmak zorundasın. Geçen sezonun son bölümü ne hale geldi gördün. Bu sezon daha sert ve uzun.

      Sil
  7. Bunu geçen sene bu blogda yazmistik millet daha yeni yeni farkediyor, son 2 mactir Mertens'in duran toplari ne kadar iyi kullandigi yaziliyor heryerde analizler yapiliyor vs. Bu konuyu da atlamamak gerekir.
    Okan Hoca artik düzeni oturtmus zira Oliveira sahada bile olsa, duran toplar Mertens ve Kerem'de ki Mertens son cizgiden resmen pas atiyor abi, ya da Kerem atiyor Mertens cakiyor :) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray da ama iyi çalışıyor bu konuya. Çok net organizasyonlar var.

      Sil
  8. Mertens müthiş profesyonel. Yüksek aidiyet ile oynaması ise diğer artısı. Yeni bir 10 numara takımın ahengini bozabilir. Mertens'in rotasyonda önemli katkısı olacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir