9 Ağustos 2023 Çarşamba

Net bir 9 numarayla oynamanın getirdiği artılar var


Net bir 9 numarayla oynamanın getirdiği artılar var. Zalgiris karşısında hücum anlamında keyif vermezken, ana nedeni forvetsizlik. Açık alanda oynarken, Barış Alper Yılmaz ile orayı doldurursun ama kapalı savunmalar karşısında 9 numarayı ararsın. Bakambu, tam olarak hazır değil. En azından "uyum" anlamında geride. Tüm bu eksiklere rağmen, Bakambu ile oynarken hücumdaki o kopukluğu yaşamamış oldun.

Bakambu'nun oyunu daha çok ön alandaki hareketlilik ve savunma arkasına attığı koşular. Duvar olmayı da biliyor ayrıca. Hücumcularla etkileşime girmeye çalışıyor da, uyum olmadığı için bu sağlanamadı. Kerem Aktürkoğlu koşu atıyor, Barış Alper Yılmaz koşu atıyor. Bakambu da böyle oynayınca, rakip bu hücumcular karşısında etkisiz oldu. Bakambu biraz olsun hazır olsa, bu maçtan golsüz ayrılmazdı.

Yine de atılan gollere bakın, Bakambu'nun etkili koşuları var. Rakip savunmayı bir bölgeye çekiyor, boşalan alanda da Kerem Aktürkoğlu ve Mertens golleri buluyor. Net bir 9 numarayla oynamanın getirdiği artı dediğim bu. Doğru koşuyor atıyor, beklediğin bazı özellikler var, bunu sana veriyor. O da böyle bir rakip karşısında yeterli oluyor. Seviye ve kalite farkı var çünkü. Sen çok daha üstünsün. Fizik olarak yükselmeye başladığında fark ortaya çıkıyor.

Bakambu, iyi bir alternatif olacak. Bazısında var olan hastalığı biliyorsunuz. 10 dakika futbolcuyu izler ve hemen hükmü verir. Bakambu için de negatif basanlar vardı. Az bir bekle, zaman ver, futbolcu hazır olsun ve daha uzun süreli izle. Bu maçın ardından ne söyleyeceksin? Icardi senin forvetin. Bakambu da ağırlıklı olarak kenardan gelecek ve bu hareketliliği de senin önemli bir kozun. Icardi'yle farklı özellikleri var, bu yüzden de aynı anda kullanabilirsin. Icardi'yi sadece yedeklemeyecek, saha içinde de tamamlayacak.

8 yorum:

  1. Bakambu'nun BAY ile yaptigi al ver, duvar olma aksiyonlari cok iyi degil miydi hocam, daha tam tanimiyorlar birbirlerini ama dedigin gibi bunu Halil ile ya da BAY.9 oynadiginda yapamiyorduk orasi cok farketti gercekten, biraz da sansli olsaydi en azindan 1 gol atardi Bakambu dün gece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu, net bir 9 oyunu oynadı. Bu da seni yükseltti.

      Sil
  2. Bakambu'nun ne kadar hareketli oldugunu anlamak adina Cedric Bakambu, Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçında en fazla şut çeken ve rakip ceza sahasında topla buluşan futbolcu oldu istatistigini buraya birakalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha hazır olsa mesela, maçı kesinlikle gol atarak tamamlardı.

      Sil
  3. En azından geçen yıl Seferoviç gibi nerede duracağını unutmuş, 2 dakika ayakta kalamayan bir görüntüsü yoktu. Seferoviç hala içimde ukte bir transfer. Nasıl oldu da olmadı burada. Bakambu tam anlamıyla hazır olduğunda fark yaratacaktır. Zaten kendisinden beklenen takımı taşıması değil. Gomis kadar net bir bitirici olmasa da sorumluluktan kaçmayan. Takım oyunu içinde kalabilmesi büyük bir artı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu, fit halde geldi sana. Farkı bu. Geçen sezonu çok iyi bir noktada bitirdi.

      Sil
  4. Forvette Icardi ve Bakambu büyük koz. Arka planda kalsada Halil'in çok iyi işler yapacağını düşünüyorum. Doğru yerde ve zamanda kullanılırsa fark yaratır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Halil Dervişoğlu'nu özellikle 2. forvet gibi düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir