9 Ağustos 2023 Çarşamba

Tetê Galatasaray'da


Maliyetiyle de üzmedi bu transfer. Tete açıklandığına göre, Zaniolo satışı gerçekleşmiştir diye düşünüyorum. Elde Zaniolo varken transfer edilen Tete'nin bende mantığı yok. X futbolcuyu nasıl olsa satarız üzerinden, benzer iddiada olan bir futbolcuyu fırsat doğsa dahi almazsın. X'i satamazsan, bu hamlenin değeri kalmaz. Zaniolo ile ayrılık ufuktadır, Tete ile benzer bir yatırım gerçekleştiriyorsun. 23 yaşında, yeniden "ben buradayım" dediği an çok büyük bonservis kazanman mümkün.

Shakhtar, Brezilyalılar konusunda pek boş atmaz. Geçmiş yıllara bakın, Avrupa'da yürümüş çoğu Brezilyalının yolu oradan geçme. Ukrayna'da çıkan savaş doğal olarak Shakhtar'ın da dengesini bozdu. Yatırım yapamıyorlar, bu tarz tüm futbolcuları ellerinden çıktı. Tete de önce Lyon, sonrasında Leicester'da, Fifa'nın bu tarz futbolculara verdiği hak neticesinde kiralık olarak forma giydi. Lyon dönemi iyiydi, Leicester günleri ise o kadar iyi geçmedi.

Mantıklı bir eleştiri var. Tete bu kadar iyi de, neden hiçbir Avrupa takımı hamle yapmadı diye soruluyor. Şöyle düşünün, o Avrupa takımları hamle yapsa, sen bu transferi nasıl gerçekleştireceksin? Ukrayna'da savaş çıkmasa ve Tete hala orada olsa, en az 25 - 30 milyon avro'lu bonservisler konuşulacaktı bu transfer için. Hayal bile edemezdin. Şartlar oluşmalı ki, senin için ihtimal oluşsun. Tete konusunda her şey düşeş oldu ve transferi bitirdin. Bence iyi de bir hamle yaptın.

İşin taktik, teknik detaylarını daha önce yazdım. Rashica, Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır. 11'in senkronu biraz da onun üzerinden sağlandı. Kapalı savunmalar karşısında Tete, oyunu biraz daha tutmanın gerektirdiği ve mücadele isteyen maçlarda ise Rashica. Ayrıca Rashica'nın sol kanat için de rotasyon olacağını ekleyelim. Kimse kimsenin önünü tıkamıyor. Tete transferi ile hem gelecek için yatırım yapıyorsun, hem de yeni bir çilingir daha alıyorsun. Zaha ve Tete gibi topla hüneri üst düzey 2 tane futbolcun oldu.

Mentali sorunlu, disiplinsiz bir isim de değil. İyi bir futbol altyapısı var. Kanadında sadece hücum odaklı da hareket etmez. Oyuna da uydurabileceğin bir futbolcu. Ayrıca bu bir transfer çalımı. Bunu tekrar tekrar yazmak lazım. Tete için de masanın ta kendisi Fenerbahçe'ydi ve futbolcuyu Bodrum'da tatil yaptırıp, İstanbul'a getiren de onlar. Galatasaray'da bu tarz süreçler uzamıyor, 2-3 gün içinde bitiriliyor. Galatasaray adına hayırlı olmasını diliyorum.

12 yorum:

  1. 10 numara ile oynamayacagız galiba. Mertens rotasyonda olacak ve Zaha , Kerem, Tete ve Raschida grubundan 1 tanesi bazen yedek kalacak. Çok mantıklı geliyor. Zaniolo çok büyük futbolcu olacak ama bizim sistemin oyuncusu değil. Kapalı savunmalarda sıkıntı yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numaralı düzen olmayacak. Mertens de hatta forvet gibi, net 10 diyemezsin. Forvetin arkasındaki isim 2. forvet.

      Sil
  2. Tete hala açıklanmadı ki. Resmî tek kelam yok. Zaniolo satışı Juveye olacaksa da bir takas + para şeklinde olacak gibi görünüyor. Ortadoğu’ya gideceğini pek düşünmüyorum Zaniolo nun sisteme uymadı eleştirilerini de anlamıyorum adam şapkadan tavşan çıkaran bir adam kimi maçta bunu gol ile kimi maçta asist ile kimi maçta da bir kilit pas ile yapıyor. Yapabiliyor. Bizdeki şımarıklık biraz. Tete de Zaniolo nun çok önünde bir oyuncu değil. Yunus’un olmuş hali işte tarzları çok çok başka. Zaniolo saha içerisinde birçok mevki de konumlandırabilmemiz büyük bir artıydı aslında. Hayırlısı olsun diyorum ama Zaniolo ile de bir sezon geçirmeden güle güle demek istemiyorum. Fenerbahçe maçında bize göstermişti aslında ufak bir fragmanını izlemiştik. Kalması durumunda tete gelse de olur. Şampiyonlar ligi hedefi koyduk önümüze. Neden olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete açıklandı işte. Zaniolo satışı nasıl olacak o bilinmiyor, göreceğiz. Kalacağını düşünmüyorum. Zaniolo, sisteme uymadı maalesef. Çünkü Messi gibi oynamaya çalışıyor o fizikle, olmaz.

      Sil
  3. Ne Tetesi abi ya. İtalyan gladyatörü Zaniolo ile devam edelim gerekirse Tete gelmesin. Okan hoca Zaniolo ya neler katar neler. Keremin geldiği seviye ortada. Boey, Kazımcan, Icardi, Abdülkerim hepsi ortada. Zaniolo ya da kendi oyun sistemine dahil ettiğinde istediğini aldığında neler yapar neler. Tete için vazgeçilecek oyuncu değil. Tete bedava alalım onu satalım direkt. Zaniolo kalsın o dereceyim yani. Bizden gidiyorsa da Zenit falan olmasın Juve olsun Barça olsun daha iyisi olsun. Onun İçin bile en iyisini istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 - 35 milyon gelsin de, isterse gideceği adres uzay olsun :)

      Sil
  4. Hocam ramos konusu soracaktım sana, şimdi diyelim ramos geldi ve nelsson da satılmadı ne olacak o zaman? 15+para kazandırabilecek stoperini kesip 37 lik ramos mu koyacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramos her şartta oynar ama o tabloda geleceğini sanmam.

      Sil
  5. Mevcut yönetimin oyuncu satma konusunda çok tecrübesi olmadığı için biraz endişelendim açıkçası. Henüz Zaniolo için herhangi bir takımla anlaşılmadiysa, biraz elimiz zayıflamadi mi? Juventus ihtimali kalmadı, Zenit yalanlama yayınlamış, şu saatten sonra oyuncuyla anlaşıp fiyatı çok düşürmeye çalışan takımlarla uğraşmamız muhtemel gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben umutsuz değilim. İyi satışlar izleyeceğiz diye düşünüyorum.

      Sil
  6. Zaniolo satılmadan Tete alınmaz herhalde. O bölgede Barış ve Yunus'u da düşünürsek 4. oyuncu olur. Bir de Rasika'nın gelme ihtimali var. Ben artık biraz satış ve kontratlardan çıkış göreceğimizi düşünüyorum. Nelson, Zaniolo, Sergio, Midjo, Dubous, Yusuf gibi oyuncuların bazıları gidebilir. Eğer Zaniolo'yu istediğimiz bedellere satabilirsek sanırım o zaman orta saha, stoper, kanat oyuncuları da gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo için haberler arttı zaten. O işin eli kulağındadır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir