24 Ağustos 2023 Perşembe

Salih Özcan & Galatasaray, senkronu tutturacak orta saha


2 maçta süre bulamadı diye, Dortmund onu gözden çıkarmaz. Geçen sezonuna bakın, rotasyonun en önemli parçalarından biriydi. Bu sezonda da, Emre Can / Sabitzer 2'lisi arkasındaki önemli parçalardan. Salih Özcan'ın transferi demek, Dortmund'un onun yerini doldurması gerektiği anlamını taşır. Kolay değil yani. Bir de bazı taraftarların bu transferler alakalı düşüncesi yanlış. Salih Özcan'ı getiriyorsan, ilk 11 için getiriyorsun. 

Emre Can / Sabitzer'in arkasında kalmak istemeyen, Torreira ve düşündüğün yabancı 8 numaranın mı arkasında bekleyecek. Salih Özcan, önemli bir profildir. Galatasaray'ın da ihtiyaç duyduğu profil olduğunu söyleyebilirim. Ziyech, Zaha ve Tete gibi transferlerin ardından, oyunu oraya yıkmayı düşünüyorsun. Orta sahanın yegane amacı da, bu isimlerin arkasını doldurmak olacak. Orta sahada pas yapalım, topu dolaştıralım gibi bir düşünce oluşmayacaktır.

Haliyle de Torreira'nın yanına 6-8 numara profilinde biri gerekecek. Savunma yönüyle öne çıkacak, çalışkan, oradaki tempoyu arttıracak bir isimden bahsediyorum. Salih Özcan'ın yerli oynayabilme durumuyla da, 11 açısından elini güçlendiriyorsun. Hem aradığın profil, hem de yerli. Ekstra bir yabancı daha oynatma imkanıdır bu. İş "pas" aradığında da, Kerem Demirbay ve Oliveira gibi alternatiflerin olacak.

Galatasaray, orta sahasına net bir isim alacak, onun da maliyeti olacak. 2. iddialı bir ismi daha alması zor. Genç bir yerli ya da yabancı alternatif üretilir belki. Ya da tecrübesine güvenilen ama maliyetiyle üzmeyecek bir isim. Orada da üretilmek istenen alternatif, Torreira için olacak. Oliveira takımında, Kerem Demirbay'ı aldın. Bu isimleri kullanacaksın. Üstüne bir transfer daha imkansız. Hem maddi anlamda, hem de kadro yapısı.

Salih Özcan, çalışkan bir orta saha. Tempolu, agresif, oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan. Savunma yönü 1 tık daha baskın olsa da, hücum aksiyonu da fena değildir. Pas ve teknik kalitesi var. Son dönemde daha çok 6 numara gibi oynamaya çalışıyor tabi. Torreira'nın yanına alırken, onu rahatlatmış da olacaksın. Torreira yokken sıkıntı oluşuyor, bunu da telafi etmeliyiz. Salih Özcan, senkronu tutturacak bir orta saha.

16 yorum:

  1. Ya ne gerek var Salih Özcan a bizim elimizde zaten Berkan gibi bir potansiyel var. Boşuna para harcamak olur bu.

    YanıtlaSil
  2. oyuncuyu kötülemek istemiyorum ama 2 aydır beklenilen, aranılan, uğrunda oyuncular bekletilen, o kalite seviyesi salih özcan mıdır yani ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Özcan'dır. Çok da büyük futbolcular. Şu etiket işinden sıyrılın :(

      Sil
  3. Kerem Demirbay ismi daha yeni konuşulmaya başlanmışken Orhan Uluca Salih Özcan'ı alın diye bas bas bağırıyordu. Keşke Kerem yerine en baştan Salih alınmış olsaydı. Şimdi alınacak (+baba bir 8 daha alınacağını varsayıyorum) olursa gereksiz şişkinlik olacak ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağırıyordu da, maliyetler benzer değil. Kolay değil.

      Sil
    2. Gelinen noktada Kerem+Salih sadece Salih'ten daha az maliyetli değildir sanıyorum. Demek istediğim keşke Salih en başta tek hedef olsaydı, şu yerli kuralında uzun yıllar game changer Selçuk İnan etkisi yapabilecek bir isim..

      Sil
    3. Salih Özcan'ı şu an almak istesen en az 8 milyon avro bonservis.

      Sil
  4. Maalesef beklentiler üst düzey isimler üzerinden oluştuğu için salih özcan biraz sönük kalıyor halbuki alınabilecek en iyi yerli opsiyon bundesliga tecrübesi olan daha 25 yaşında cengaver gibi bir futbolcu inşallah olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sönük kalmamalı. Zaten yeterince isimli adam aldık :)

      Sil
  5. Salih tam aranılan oyuncu hemde yerli ben veratti yerine bile tercih ederim hem yerli hemde daha tempolu olması sebebiyle bizim orada önceliğimiz yempo ve savunma becerisi teknik işi angelino kanatlar ve 10 numaradan çözeceğiz bu şu ana kadarki maçlarda net anlaşıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahadaki temposu, çalışkanlığı kıymetli. Gayet iyi isim, katkısı ciddi olur. Oyunun 2 yönünü oynuyor.

      Sil
  6. Zor transfer Dubois ve Mitsdjo den çıkmak lazım da yerli sagbek alamadık keşke Mert Muldur alınsaydı.
    Bu arada Guido Rodriguez 'i biz niye düşünmüyoruz sözleşmesinin son senesi kiralık Ndombele ve Guido Rodriguez alinabilir Mitsdjo den çıkılarak hatta Fransa yetismeli Berkan'dan da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın şu an net bir yerliyi konuşuyor olması gerekiyor :(

      Sil
    2. Plan bence şu salih özcan ve alınacak, nelson satılırsa sergio ramos ve sağ bek stoperi oyanayabilen bir yabancı alınacağını düşünüyorum böylelikle sergio ve yabancı sağbek/stoper 2lisinin yerinede midstjö ve duboisdan çıkılacak asıl veratti tarzı fırsat transferleri ortasahamız sergiodan çıkılırsa yapılacağını düşünüyorum.

      Sil
    3. Katılıyorum bu yoruma..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir