6 Ağustos 2023 Pazar

Zaha'yı izlemek için sabırsızlanıyorum


Zaha'yı transfer ettiğimizi bazı zamanlar unutuyorum. Bu transfer o kadar sessiz gerçekleşti ki, kadro kurarken "biz Zaha'yı da almıştık değil mi" diyorum. Zaha'yı aldık ve bu sezonun en önemli transferlerinden biri oldu. Icardi'nin transfer edildiği ortamda en iyisi olmak zor da, Zaha'nın "uluslararası" boyuttaki ağırlığı çok büyük. Dün itibarıyla, takımla ilk kez tüm idmanda yer aldı. Şampiyonlar Ligi listesinde de yerini almıştı. Yavaştan onu da ısındırmaya başlıyoruz. 

Keita'yı hatırlarsınız. Galatasaray'da sadece 1 sezon oynasa da, unutulmayan isimlerden oldu. Niye gönderildiğini de hiçbir zaman anlamadım. Galatasaray'da çok iyi kanatlar oldu, Keita'dan daha başarılıları da vardı. Keita'nın farkı, topla hüneri, kreatif yapısı. Onu izlemek çok zevkliydi. Sağ ayaklıydı ve sağ kanatta oynardı. O tarz teknik bir kanadı bugün solda oynatırlar ki kat etsin. Keita ise çizgiyi kullanırdı, fizik ve atletizm özelliği üst düzeydeydi.

Keita'dan bu yana, futboluyla o denli hangi kanattan keyif aldığımızı bilmiyorum. Bir anda söylemek zor. Zaha, özellik itibarıyla Keita'ya benziyor. Fizik olarak çok güçlü. Fiziğiyle bu denli öne çıkan bir ismin, topla da hünerli oluşunu pek görmezsiniz. Gördükleriniz de pek size düşmez. Zaha'da fırsat oluştu ve transferi gerçekleşti. Sol kanatta izlemeye alışkınız. Son dönemde ise iyiden iyiye 2. forvetleşti. Galatasaray'daki rolü de kanatla sınırlı kalmayacak.

Zaha'yı izlemek için sabırsızlanıyorum. 3-4 haftalık sakatlığı var diye sallayanlara da selam olsun. 10 gün içinde hazır oldu ve takımla çalışmaya başladı. Fizik olarak sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Hazırlık maçı oynamadı, tek eksiği bu. Yavaştan ısındırılacaktır ama bu da en fazla 2-3 maç sürer. Sonrasında 11'de görebiliriz. Önümüzdeki Şampiyonlar Ligi ön elemesinde de mutlaka süresi var. 15 - 20 dakikalık canı olsa dahi, sana büyük çilingir.

10 yorum:

  1. Ben zahanın nerede oynayacağını halen kafamda oturtamadım. Sol kanat desek kerem 10 numaraya kayacak mecburen. Ama oynayabilirmi orada merak ediyorum. 2. Forvet ya da 10 numara desek mertens gibi ön alan presini çok yapmayacak gibi duruyor. İnşallah icardi kerem kalırsa zaniolo ile uyum sağlar. Zaniolo gibi şahsi oynayım derse takım oyunu çok bozulur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkası ya da 2. forvet gibi konumlanacak Zaha.

      Sil
  2. bu arada zahanın sakatlığı elindeymiş..

    YanıtlaSil
  3. Kadro muhendisligi acisindan bence sikinti var. Torreira ve apokerim cok cok yalniz kaldilar. Torreira ve apokerim asker edasiyla butun kumandanlarin arkasini toplamaktan en sonunda sakatlanacaklar. Olan yine bizim takima olacak. Kadayif gibi oldu kadro. Bize asker lazim. İsiran adam lazim. Parades lazim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı yok, gayet alternatifli yapı bence. Gayet iyi kadro.

      Sil
  4. Zaha'nın en iyi oynadığı yer sol kanat. Ama Orda Kerem var. Herhalde Kerem'le değişmeli olarak sol açık ve forvet arkasını kullanacaklar. Bu durumda bu takımı dengelemek için sağ kanada bence Rasika zorunlu oldu. Artı orta sahaya da ciddi derecede defansif özellikleri güçlü, top çalan sert biri daha lazım. Yani 1 tane daha Torrera lazım. Yerli kombinasyonundan ötürü Kerem Aktürkoğlu oynayacak ben burumda Günay'ı ligde ilk 11 koyardım. Muslera'nın zaten son senesi. Günay da iyi bir kaleci. Başka türlü bir yerli işinden sıyrılmak mümkün değil gibi.
    Zaha inşallah ilk maçta sahada olur da oynar diyelim. Bu sene lige güzel başlamamız lazım. İcardi ve Zaha olursa bence zor maçları kolaya çeviririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama kendisini artık 2. forvet gibi gördüğünü ve orada daha iyi olduğunu söylüyor.

      Sil
  5. Kanatlardan ziyade ikinci forvet gibi kullanmak daha iyi olabilir özellikle iç saha maçlarında

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir