3 Eylül 2023 Pazar

Bekleyin dedim, çok erken hücum veriliyor diye söyledim


Kerem Demirbay için yazdıklarım ortada. Bekleyin dedim, çok erken hücum veriliyor diye söyledim. Ben bu hikayeyi birçok kez izledim çünkü. 1-2 maç üzerinden, yeni transfer adına hemen hüküm veriliyor. Kötü futbolcu, sahaya 10 kişi çıkıyoruz, ondan olmaz, şöyle, böyle.. Az sabır, futbolcunun uyum sağlaması adına biraz bekleyin. Gaziantep FK karşısında çok iyi bir Kerem Demirbay izledik. Şimdi ne diyeceksiniz? 

Tanınmayan, boş bir futbolcu da değil ki? Uluslararası düzeyde, herkesin bildiği bir isim. Daha iyi bir Kerem Demirbay izledik. Maçın başında, rakip ceza sahası içini karıştırmasıyla 2 gol attın, 1'i sayılmadı. Maçın genelinde de, özellikle ilk yarıda 30. dakika sonrası kötü görüntüde, topun kıymetini bilen yegane isimdi. Çok fazla pas hatası yapıp, rakibe imkan tanıdık. Kerem Demirbay ise yüksek yüzdeyle oynadı. 2'li mücadelelerde ayakta, kazandığı sahipsiz toplar var, savunma aksiyonu iyi seviyede. 

Diğer yanda da hücum katkısı verdi, maç başındaki hızlı başlangıcın anahtarı oldu. Bundesliga'nın önde gelen 8 numaralarından biri. Alelade bir futbolcu değil, çok anlamsız eleştiriler vardı. Biraz bekleyin, takıma uyum sağlasın, o da hazır olsun. Alternatif olarak geldi buraya, yarın "rol" oyuncusu olacak. Yerli statüsünde oynaması ise lig adına avantajımız. Bunu da sık sık kullanacağız. Kerem Demirbay, bu futbolun da daha üzerine koyacak. Belki de 3'lü orta sahaya döneceksin, Kerem Demirbay 11'in 3. yerlisine dönüşecek.

4-3-3''ü de düşünüyorum diğer yandan. Topla dripling özelliği olan, bağlantıda güçlü bir 8 numara alınsa, orta sahadaki ofansif 8 rolünü Kerem Demirbay / Oliveira 2'lisi ile götürürsün. 4-3-3, Oliveira'yı da yükseltecek düzen. Kerem Demirbay da o kurguda çok daha iyisini verir. Torreira / Kerem Demirbay ile oynarken de ister istemez orta sahanın savunma direnci üst düzeyde olmayabilir. Önde de Mertens var çünkü, o da fizik anlamda çok geriledi. 

10 yorum:

  1. Şampiyonlar liginde 4-3-3 düşünülmesi muhtemel. O zaman 6 numara Kaan Ayhan veya yeni transfer olabilir. Torreira ve Kerem / Oliveria oynar. Kerem'i şutları , pasları ve duran topları çok değerli.Maalesef 1 maçta futbolculara çöp değerlendirmesi yapanlar var. Kerem'i farkı ileride daha çok görünecektir. Kerem'i Mertens pozisyonunda daha çok katkı vereceğini düşünüyorum. Yeni transferler gelirse Kerem'i 11 'de Mertens yerinde düşünebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3, Avrupa için gereklilik gibi geliyor bana da. Yapılacak hamleyi görsek, daha iyi yorumlardık :(

      Sil
  2. fena değildi ama çok da iyi değildi. özellikle avrupa arenasında kesinlikle yetersiz. ligde zayıf takımlar karşısında iş yapabilir ama güçlü rakipler karşısında zor. özellikle de topsuz oyunda ! adamı hallaç pamuğuna çevirirler. yani kendimize gelelim, kimse için de iyi ya diye kendimizi kandırmayalım. şampiyonlar liginde canavar gibi oyuncular lazım. hatta ligde bile çoğu takımlara karşı öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselecek zamanla işte, uyumu artacak. Bu adam senin alternatifin, ana aktörün değil.

      Sil
  3. Sence Tete, Rashica'yı aratıyor mu şu ana kadar ?

    YanıtlaSil
  4. toplu oyunda iyi , topsuz oyunda zayıf. ve onu yanlış yerde kullanıyoruz. 8 no'da devam ederse daha böyle çok eleştirilir. 10 no'da oynamalı. katkısı çok daha fazla artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8'de devam etmeli. Bundesliga'da da farkını orada ortaya koydu.

      Sil
    2. 3-4 sene önce o farkı koyuyordu ortaya. yaşı ilerledi, fiziği düştü. ya forvetin arkasında olmalı ya da 8 olacaksa 4-3-3'de anca oynar

      Sil
    3. Geçen sezon da koydu gayet :) Asıl farkını orada koydu hatta. Yaşı ilerledi de, 45 mi oldu? 30 daha.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir