3 Eylül 2023 Pazar

Gaziantep FK 0-3 Galatasaray, 5 dakikalık Icardi sekansı


Gaziantep FK deplasmanının da zor geçeceğini biliyorduk. 3-0'lık skor, maçın belli anları adına aldatıcı. Galatasaray, geçen sezona göre daha farklı oynamaya çalışıyor. Daha direkt ve geçiş oyunu oynarken, biraz daha "pas" odağını ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Maçın kadrosu adına alternatif kısıtlı, sahadaki bazı isimler formsuz ama kaliten de yüksek. Attığı gole kadar şutu olmayan Icardi, 5 dakika içinde maçı çözüyor ve farka koşuyorsun.

Maça iyi başladın. 2. dakikada golü buldun, sayılmadı. 8. dakikada 1-0 öne geçtin devamında. Sonrasında müthiş kornerler kullandın, golcü stoperin olsa maç 30. dakikada da 3-0 olabilirdi. 30. dakikadan sonraki dakikalar sorun. Galatasaray, ligde 3 maçta da gol yememesine rağmen, oynadığı 2 deplasmanda çok fazla pozisyon vermedi. Bu takımın geçen sezonki en büyük olayı "takım savunmasıydı". Bu pozisyonları vermiyordu. Neyse ki bu maçta Nelsson'un savunma aksiyonu güçlüydü ve Muslera sezona harika başladı.

Çok fazla pas hatası var, sorun bu. Pas odağını yükseltmeye çalışıyoruz. Bu oyunda da henüz tam uyum sağlanmadı. Pas hatalarının kaynağı bu. Torreira dahil, çok fazla top kaybı var ve bu da sana kontra olarak geri dönüyor. Mertens felaketti, Tete de çok zorladı ve sürekli kayıp yaptı. Verilen pozisyonların nedeni tam anlamıyla bu. Yarın yeni transferler devreye girer, sen de biraz daha hazır olunca, bu sorunu da rahatlıkla çözersin.

2. yarı da çok sağlıklı ilerlemezken, Icardi'nin 5 dakikalık sekansı ile farka koştun. Kerem Aktürkoğlu / Icardi uyumu bu ligin hala en iyisi. Angelino da toparlıyor. Savunma yapmaktan, hücuma nefesi şu an için pek kalmasa da, sol kanatta iyi bir hat oluştu. Sağ kanatta Boey tek başına ama sol kanatta çok iyi hücum üçgenleri var. Icardi'nin 5 dakikalık hareketlenmesi ile 3-0'ı buldun. 4. golün de verilmedi. O da sayılsa, 5-6'yı rahatlıkla görecektin.

Tete / Barış Alper Yılmaz değişikliği yerinde geldi de, Mertens'i haddinden fazla sahada tuttuk. Halil Dervişoğlu'nu daha diri buldum, böyle anlarda daha erken opsiyon olabilir. Ön alanda topu tutmak işin anahtarıydı. İlk yarıda o kadar fazla pas hatası geldi ki, bunu başaramadık. 2. yarıda biraz hareketlenince, fark da beraberinde geldi. Arada kalite farkı var. Icardi de orta saha gibi oynayıp, pas yapmak zorunda kaldı. Nedeni yine bu pas hataları. Tabi onun stoperleri orta sahaya taşıması, arkasında alan bıraktı ve Kerem Aktürkoğlu orayı doldurdu. Bu da başarılı bir hücum taktiği.

25 yorum:

  1. dünyanın en iyi golcülerinden birine sahibiz ama yedeği bakambu ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu da toparlar. Gol atmasına bakıyor süreç.

      Sil
  2. Bu kadar yavaş oyunu bu kadar pas hatasını Cl yaparsan cezayı büyük keserler. Hele ki oyuna müdahalede bu kadar geç kalır da takımın oyundan düşmesini bu kadar izlersen ceza daha da büyük olur. Bu 60 dk bekleme sevdası nasıl düzelecek bu hocanın inadı nasıl kırılacak bilmiyorum. Tete iyi değildi. Mertens çok düşmüştü. İcardi Orta sahaya top almaya geliyor çünkü top ona bir türlü gidemiyordu ama hoca hâlâ 60 dk bekliyor oyuncu değiştirmek sahadaki taktiği değiştirmek için. İlginç gerçekten ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar pas hatası yapmazsın, oyun güçlenecek, takviye olacak, hazır olmayan isimler dönecek. Hoca gayet başarılı devam ediyor..

      Sil
  3. Halil topla çok fazla oynaması can sıkıyor sadece. Çok zorluyor. Çok uzatıyor. Harika bilekleri ve oyun aklı var oysaki. Az biraz daha kendini geliştirse Galatasaray’dan sonra bir transfer daha yapabilir. Kerem Demirbay için de fiziksel bir sorun yaşıyor. Toplanacaktır. Oyunu iyi görüyor güzel paslar atıyor. Kaan Ayhan’ı da çok yabana atıyoruz bu arada. Ortasaha olarak güzel bir sinyal veriyor esasında. Asıl mevkisi de o diye biliyorum. Bazı maçlarda 4-5-1 yapılabilir. Ortasahayı üçlediğin anda çapa görevini de çok iyi görür. Bir sistem üzerinde çalışıyor belli ki. Olacaktır. Milli araya galibiyet ile girmek muazzam oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiş oyununda çok iyi. Topla dönüşü harika, dikine iyi çıkıyor ama doğru zamanda topu ayağından çıkartmadığı doğru. Yine de iyi alternatif.

      Sil
  4. Transfer gelmiyor. Midstjö gitmiyor. Gidiyorsa nereye gidiyor. Kadro dışı mı kalacak? Yoksa transfer mi gelmeyecek. Bunlar garip duruyor. Berkay Özcan Dubois takası dedin bu gün hatta bir miktar para bile verilebilir. Yerli ve harika bir Rotasyon olacaktır. Ortasahada oynamadığı nokta da yok gibi görünüyor. Bu gün hoca kısmında yek eleştirim. 3-0 artık Baran kenarda oturuyorsa onu oraya getirdiysek sahanın içine de atmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye gelmesin transfer..

      Sil
    2. Abi transfer diye Vecino demeyeceğiz umarım. Berkan’dan fazlası nedir? Torreira yı asla ama asla yedekleyemez.

      Sil
    3. Ciddi ciddi yazıyor musunuz bunu. Berkan'dan fazlası tecrübesi ve kalitesidir. Transferi ben de eleştiriyorum ama sapla samanı birbirine benzetmiyorum :(

      Sil
  5. senin yorumunu ve galatasaray sözlükte yapılan bir kaç yorumu görünce yalnız olmadığımı farkettim ve çok sevindim.

    sanırım galatasaray pas oyununa doğru geçiş yapıyor ve ben bu tarz oyunu çok seviyorum. umarım okan buruk bu oyuna keskin bir dönüşü gerçekten yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatih hoca da top çevirmeye geçti ve sonuç ortada. mıy mıy top çevirdik dün. geçen sezonki geçiş ve pres oyunu çok daha iyiydi. günümüzde de öyle gerekiyor zaten

      Sil
    2. O pas oyunu ile, bu pas oyunu bir değil. Fatih Hoca o oyunu olabildiğince hareketsiz ve temposuz futbolcularla oynamaya çalıştı. Bu takım ise çok tempolu ve hareketli. Kalitesi de yüksek. Dün gayet güzel top çevirdik, pas hataları uyum kaynaklı, düzelir.

      Sil
  6. Geçen sezonun başında benzer sorunlar vardı.Oyuncular zamanla yeni düzene alışacak. Keremleri çöp diye eleştirenler şimdi nasıl oyuncu olduklarını görmüşlerdir.Tek maç ile Twitterda oyunculara çöp yakıştırması yapan gruplar biraz ders almıştır umarım.Okan Hoca'yı Mertens'i daha erken değiştirmemesinden dolayı eleştiriyorum. Halil daha erken girse maçı önceden çözebilirdik.İcardi'ye nazar değmez umarım. Gerçekten seviyesi çok farklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım arası sonrası çok daha iyi bir Galatasaray izleriz diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Halil biraz daha formunu yükseltir, son tercihleri doğru yaparsa Rotasyonun değil 11 in bir parçası olur. Muazzam bir oyun zekası var adamda. Vücüt çalışmarı topu sürmesi vs çok iyi durumda. Bu kadar bilmiyordum ama dripling özelliği de yüksek gördüm.

      Sil
    3. Halil Dervişoğlu, +3 yerli sarmalında her zaman kozdur.

      Sil
  7. Icardi halil birlikte denenmeli ısrar edilmeli diye düşünüyorum torreria yalnız kalıyor iyi bir partner alınır umarım ama stopere hızlı bir isim sart

    YanıtlaSil
  8. Kerem Demirbay geldiğinden beri en iyi maçını oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu performansı da yükselecek devam edecektir. Lig için +3 yerlide olmazsa olmaz bu adam.

      Sil
  9. Dün takımın daha becerikli gorunmesinin nedeni Antep'in nispeten yumuşak olmasındandı. Kornerleri aynı attık rakip vurdurdu. Adama adam nefes aldirmayan Anadolu takımlarına göre Antep'te daha rahat pas yaptık. Mertens kötü çünkü yorgun ilk 11 başlıyor sürekli. Üstüne pres yapmaya çalışıyor yaş 36. Demirbay ileride oynayınca daha verimli. Tete patlayıcı suratı yok driblingi iyi olsa da surat olmayınca geçemedi ama topsuz oyunu koşulari iyi ona uyacak oyuncu şimdilik az Barış Akturkoglu panik oyunuyla Tete çelişiyor. Rahat galibiyet oldu. Antep 'in nispeten yumuşaklığı ilerisi için ölçü olmaz. Zaten normalde de Ziyech Zaha oynayacak.
    Bakambu ne zaman form tutacak??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın oyunu değişiyor, bu gayet ölçü olur.

      Sil
    2. Bakambu yu eleştirmeyelim. Icardi gibi girdiği her pozisyonu gol yapsın diye bekliyoruz. Orada seviye arşta. Bakambu asla net bir bitirici olmadı. Orada hareketlilik getirdi oyunu öne taşıdı buna bakarım. Zaha Ziyech gelecek takıma daha onlarla zaten tabela yapma konusunda sorun yaşamayacağız. Umut bulut misali defansı alsın gitsin alan açsın oda yeter.

      Sil
    3. Hala zamanı var da, şu an iyi iş çıkarmadığı da kesin. 1 gol atsa belki de açılacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir