17 Eylül 2023 Pazar

Dimata'dan omuz yiyip, 3 metre öteye savrulmazsın


Takım savunması mühim nokta da, "bireysel" tarafta düşüş var. O isim de bence Nelsson. Samsunspor karşısında verilen alarmı "takım savunması" ile açıklamam. Dimata'dan omuz yiyip, 3 metre öteye savrulmazsın. Diagne karşısında da aynı sıkıntıyı yaşamıştı. Bu mu şimdi takım savunması ile açıklanacak nokta? Torreira ve Kerem Demirbay gayet iyi maç çıkardı, sağ bekin Boey, sürekli arkaya sarkan isimleri kovalıyor. Abdülkerim Bardakcı'nın savunma rakamları iyi ki, Angelino'nun yarattığı handikaplarla mücadele etmesine rağmen. Bir yandan da hücum katkısı vermeye çalışıyor. Nelsson'dan onu da alamıyorsun mesela. Gaziantep FK deplasmanında hayata dönüş anlamında umut verse de, Samsunspor karşısında yine iyi değildi. Neyse ki arkada Davinson Sanchez var ve formayı bir şekilde alacaktır. Daha önce de yazdım, özellik itibarıyla aradığın her şeye rakip. Dimata'dan omuz yediğinde, ayakta kalacak stoper o. Hızıyla da, arkaya atılan o topları süpürecek isim. Bu sayede, Abdülkerim Bardakcı'nın hücum etkisini de arttıracağız. Abdülkerim Bardakcı'nın rakamlarına bakıyorum, hepsinde üstün. 2'li mücadele, hava topları. Sağ tarafta savunma olarak daha güçlüyken, Nelsson bu kadar çok zorlanmamalı. Takım savunması değil yani bu. Bireysel bir düşüş ve nasıl toparlanacağını ben de bilmiyorum.

18 yorum:

  1. Geçen senenin en iyi stoperisiniz ve ona rağmen yerinize bütün yaz adam bakılıyor, bence bu düşüşün sebebi bu. Sevgili Orhan uluca şöyle derdi: bir oyuncu ona güvenilmediğini hissediyorsa ve üzerine onun bölgesine transfer yapılıyorsa moral motivasyon olarak yüzde yüzünü veremez yani rahat değilse performans veremez, forma rekabeti denen şey yalan bir şey kısacası, dar rotasyonlar her zaman daha başarılı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi stoperi Abdülkerim Bardakcı, o değildi. İyiydi ama defoları vardı. Ağır oluşu, orta sahada baskı yapmayışı, top kullanma sorunu gibi. Oyun değişip, gelişiyor.

      Sil
  2. Sanchez transferi gelmeden de kalmak istediğini düşünmüyordum, piyasa yapan, gitmek isteyen oyuncudan çıkmak lazım çıkmayınca hep değeri düşüyor. Maaşı da düşük satamamak için bir sebep yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında yollar ayrılacaktır da, biraz değeri ister istemez düşecek.

      Sil
  3. Normalde de çok iyi stoper değil ki. Kjaer yokluğunda milli takımda oynar diyorduk bir iki kez oynadı orada da felaket görüntü verdi. Çok ağır çok adam kaçırıyor. Hamlelerde geç kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde iyi stoper, bizim için mesela. Ama tavanı da belli, üstü pek olmaz.

      Sil
  4. Geçen sezon çok iyi maçları var. Dönemsel düşüş olabilir. Abdülkerim de geçen sezon çok kötü başlayıp toparlamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yükselebilir de, arkasında çok iyi bir stoper var artık.

      Sil
  5. Sanchezin gelmesi Nelson un gidisine hazirlik rahatsız olacağı bir durum ve güven sorunu değil. Nelson Kasım gibi form tutmuştu. Artı 2 takım gibiyiz homojen değiliz. Hücum edenler ve savunanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutar umarım, yükselir yeniden. Olay bence Galatasaray'ın oyun tarzı ile alakalı.

      Sil
  6. Okan Buruk asla onu yedek bırakmaz. Ama bu şekilde bizi mutlaka yakacak.Ön eleme maçlarında 2-3 tane gol yedirdi zaten. Sanchez'in ilk 11'e girmesi şart. Ndombele, Ziyech'inn de bir an önce takıma dahil olmaları şart. Martens'de bu kadar ısrar neden? Fizik olarak da çok minyok ve ufak kalıyoruz. Tete de maalesef olmadı. Rasika'nın yerine Tete'nin tercih edilmesi bence bu senenin en büyük hatası. Bizde olmuş bir oyuncuyu hem de rakibimize kendi ellerimizle teslim ettik.
    Ndombele, kerem demirbay - torrera orta sahası ile çıkmak zorundayız. Kerem İcardi Hakim de öndeki üçlü olmalı. Ndombele, Kerem'in ceza sahasına koşularına ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakır, niye bırakmasın. 9.5 milyon avro verip stoper aldın :) Oyun tarzına da uyacak bir stoper.

      Sil
  7. Abdülkerim Danimarkalı olsa şimdiye premier ligde top 6 yapmıştı çoktan

    YanıtlaSil
  8. O değilde Okan hoca bazı rahat maçlarda 4-3-3 veya 4-1-4-1 bir denese artık. Farklı önde de olsak biraz fazla tutucu ve ezberci geliyor. Stoperleri illa teke tek bırakıyor bekin kademeye girmesi ön libero ya da 3.stoperin kademeye girmesinden zordur. Bazı şeyleri test etmek lazım CL geliyor Munih Manu deplasmanına 90 dk bu dizilisle oynayamayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 ye yakın bir 4-2-3-1 denemişliği var. Bunu yine deneyecek gibi ama CL'de 4-3-3 şart bence.

      Sil
  9. Nelson çok iyi stoper. Sanki yerini sürekli davinsona bırakacakmış gibi bir durum olmaz hepsi yeri geldikçe oynayacaktır. Evet dünkü maç kötüydü ama nelsonun düşüşüyle alakası yok samsun maçının nelson hep fizikli forvetlere karşı çok zorlanıyorbu geçen sezonda böyleydi ama bu nelsonun düşüşü zaten iyi değildi vs ile açıklanamaz. Tarihte her iyi stoper hızlı olacak diye bir çart yok. Çok çok iyi stoperlerin çoğu nelson gibi pozisyon bilgisi çok yüksek stoperlerdir. Avrupa maçlarında çoğunlukla geride bekleyeceğimiz için nelsona çok ihtiyacımız var. Herkez yeni transferleri ilk 11e koyup eskileri tukaka çabasında bu keremede yapıldı zaha dönse bile bir şekilde oda ilk 11 oynayacaktır çünkü oda hakediyor. Bu arada geniş kadro bunun için var mesela ga sözlüğe antalya maçında nelson yerine davinson oynamalı çünkü antalya forveti aşırı güçlü ve fizikli hatta hızlıda yazdım her tarz oyunvu bulundurmanın faydaları ama bu değilmi nelson düşüşte yada ilk 11den kesilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi stoper ama bizim oyunumuz adına bazı noksanları var. Nelsson hızlanamaz, bence ayak kalitesi de daha gelişmeyecek. Sen topla çıkamaz, orta sahada rakibe basamazsan, bazı noktalarda eksik bırakmış olursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir