17 Eylül 2023 Pazar

Ziyech'ın adı ortada, kalitesi belli


45 dakikadan hücum verilecek bir durum yok. Ziyech'ın adı ortada, kalitesi belli. Ziyech'e hüküm verecek halimiz yok haliyle. Burada mesele, Galatasaray'a odağının ne ölçüde olacağıydı. Onun yüksek olacağını da transfer olurken gösterdi. Şartlarıyla da mükemmel bir transfer. Beklediğimden çok daha önce hazır hale geldi. Samsunspor maçındaki 45 dakikalık hali, Tete'nin önünde mesela. Ya da Angelino hala kabuğunu kırmaya uğraşırken, Ziyech'in ayakları titremiyor bile. Böyle bir rahatlık.

Hücum kalitesini yükselttik. Rashica niye alınmadı diye isyan edileceğine, hücum kalitesinin yükselişinin altı çizilmeliydi. Kapanan rakiplere karşı zorlanırken, elimizde birçok çilingir oldu. Ziyech devreye girdi, Zaha da girecek. Kerem Aktürkoğlu'nu da kesemeyiz. Kerem Aktürkoğlu'nun attığı 2 goldeki koşuları, tam bir 2. forvet edasıyla. Mertens yapardı bunları, rolleri değiştiler. Kerem Aktürkoğlu biraz daha merkeze kayıp, Zaha solda, Ziyech sağda olabilir.

Ziyech, her hareketiyle "iliklerime kadar futbolcuyum" diye bağırdı. Hiç uyumsuzluk yaşamadı. 40 yıldır bu takımda oynuyorum edası vardır ya, görüntüsü böyleydi. Kabuğu çabuk kırması ve ortama ayak uydurması değerli. Galatasaray kadrosu "bu lige fazlayım" diye bağıran futbolcu kaynıyor. Icardi, Torreira, Muslera diye uzar liste. Ziyech de orada işte, Zaha da girecek. Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı gibi en iyi yerliler de sende.

Topla hüner yükselince, hepimizin keyfi artıyor. Ön alanda çalışkandı da, prese de katkı verdi. 2 ayağını kullanıp, her tarafa da rahatlıkla kat edebiliyor. Şutu zaten muazzam, oyun aklı üst düzey. Rakip ceza sahası içine Boey'e çıkardığı bir pas vardı mesela. 3 Samsunsporlu da ne olduğunu anlamadı o an. 45 dakikalık performansa o kadar anlamlar yükledim ki. Gösterdiği etki büyük çünkü. Tam olarak hazır olup, 11 oynamaya başladığınca olacakları düşününce heyecanlanıyoruz doğal olarak.

15 yorum:

  1. uzun vadede ligde kadro şuraya evrilecek gibi : muslera, boey, sanhcez, apo, kazimcan, torreira, ndombele, ziyech, kerem, zaha, icardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki kadro ndonbelenin defansif roülünü ne kadar uygulayabileceği ile ilgili muhtemel ama amrabat gerçekten cük oturacakmış takıma dünkü maçta tranzonlu mendy gibi fransadan scout transferi bile olurdu sonuçta bize koşan dinamik 6-8 lazımdı ki fransada en az 10 alternatif bulunur.

      Sil
    2. Yukarıdaki kadro mümkün bence de. Ndombele taşır orayı, sorun olmaz. Amrabat olsa çok defansif kalırdı o da.

      Sil
  2. Teknik kapasitesi ve oyun görüşüne ek olarak savunma yönünde de çalışkan ve pozisyon almayı bilen bir oyuncu olduğu söyleniyordu hep. Bu yönüyle de çok büyük katkı yapacak sanırım bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pres oyununa da uyar. baskısını yapar

      Sil
    2. Çok hareketliydi, bayağı katkı vermeye çalıştı oyuna.

      Sil
  3. Diğer yandan angelino tete en kötü transferler oldu gibi gözüküyor şimdilik özellikle angelino ocak da yolları ayırmak lazım 8 maç oldu bir numarasını göremedik , bakambudan beklenen 2.forvet katkısı da gelmedi kaçırdığı goller vs, ndombele de ise soru işaretlerim zaten vardı hazır diyen çok muhabir vardı adam hazır olmakla uzaktan yakından alakası yoktu, Zaha nerde belli değil valla ziyech mutlu etti bir tek bir de kerem demirbay diğerlerinde pek iş yok, nisan mayıs ayında bi 8 bi sol bek bir de 10 belki yeter bize dedik nerede gerekli gereksiz adam varsa doldurdu yönetim Okan hocanın işi zorlaştı başka bir halta yaramadı yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir oyuncuya 8 maçtan kotu transfer demek bizim taraftara özel bir durum olsa gerek. Angelino ve Tete'nin iki aksiyonu olmasa Molde'ye elenmiştin. Angelino 1.5 milyona, Tete de bonservissiz alınabilecek iki riskti, tuttukları takdirde tutarsın yoksa yollarsın.

      Sil
    2. Popescu, koca yarım devre hayal kırıklığıydı ilk geldiğinde. Sonrasında efsane oldu. Bazen beklemek, biraz sabretmek lazım. Çok peşin hükümler bunlar, nasıl anladın kötü transferler olduğunu?

      Sil
  4. Sağlıklı ve formda bir Ziyech bu ligde büyük fark yaratır. Ziyech ve Kerem Demirbay 'ın şutör özellikleri birçok maçta rakip savunmayı açmada kullanılacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Ajax'ta oynadigini burda da oynayacak Ziyech, dün bunu çok net anlatti bize, taraftar sahip cikarsa muhtemelen yeni bir efsanemiz daha olacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamak istiyor, çok istekli. Aidiyet duyacak gibi. Bu mutlu etti.

      Sil
  6. Zaha-Icardi-Ziyech-Kerem 4lusu uyum saglarsa Ajax'in yari final yaptıgı 4luye yakin hatta üstünde olma potansiyelinde bir hucum hattına sahip olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlar bence. İş hocada, kurguyu belirleyecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir