17 Eylül 2023 Pazar

Kimi transfer ederseniz edin, Kerem Aktürkoğlu'nu kesemezsiniz


Kimi transfer ederseniz edin, Kerem Aktürkoğlu'nu kesemezsiniz. Ligde zaten mecbursunuz da, Şampiyonlar Ligi'nde de bu söylediğim geçerli. Her geçen gün üstüne koyarak ilerlediğini görmemek için ya kör, ya da düşmanca hisleriniz olmalı. Ya da ağır bir etiketçi olmalısınız. Çok iyi transferler yaptık, hücum kalitesi arş noktasına dayandı da, Kerem Aktürkoğlu gerçeğini nasıl inkar edebilirsin? İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır. O iyi futbolcularının başında da Kerem Aktürkoğlu gelmekte.

Bu ligin en iyi yerlisi olduğunu tartışmam bile. +3 yerli sarmalı ile uğraşırken, içinde Kerem Aktürkoğlu olmayan kadrolar kuruluyordu. Bunun adı etiketçilikti, kimse kusura bakmasın. Bir de geliyorlar "şöyle hatası var, burada eksik, çok top kaybediyor" gibi şeyler yazılıyor. Bunlar ciddi ciddi yazıldı ve alıcısı da vardı. Neyse ki hak yiyen tarafta değiliz, ne ise onu söyleriz. Hakkını olanın hakkını verip, el üstünde tutacağız.

Zaha gelince nasıl olacak diye soruluyor. Kerem Aktürkoğlu'nun Samsunspor karşısında attığı gollere bakalım. Mertens'le sanki rolleri değişmiş gibiydiler. Mertens'in asistlerinde, Kerem Aktürkoğlu'nun rakip ceza sahası içinde tek vuruşları. Tam bir 2. forvet edasıyla. Rakip ceza sahası içine koşuları arttırıyor. Zaha'yı takımda izlemeye başlayınca, Kerem Aktürkoğlu sanki forvetin arkasına kayacak ve 2. forvet gibi oynayacak.

Icardi ile uyumu çok yüksek. Ona yakın oynarken, etkisini arttıracaktır. Merkezde olması da onu daha özgür kılar. Zaha ve Ziyech de teknik meziyeti, oyun aklı yüksek profiller. Kerem Aktürkoğlu bu koşuları daha da ilerletirse, atacağı gol sayısını katlayacak. İşin oyun kurma tarafı bu yapıda kanatlara kayar. Kanatlarının profili bu yönde. Kerem Aktürkoğlu'ndan bir değişim daha görecek gibiyiz. Okan Hoca da ona yer yer bu görevi verip, hazırlıyordu.

13 yorum:

  1. Formda bir keremi kimse kesemez ama maalesef çabuk vazgeçiyoruz zaha sanki keremden formayı alacak gibi bu yabancı kuralı varken baya zor olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe bu ayarda yerli için 15 milyon avro verdi ki, kendisi bu ayarda değil. Kerem Aktürkoğlu'nun kıymetini bilelim.

      Sil
    2. futbolumuzun biraz da olsa gurmesi olan herkes tahmin ediyodur ki cengiz ündeer'i mutlaka ıslıklanacağı dönemler gelecek.

      Sil
    3. Önce oynayabilmesi lazım :)

      Sil
  2. Kerem formda oldukça 11' i hiçbir maçta bırakmaz. Ligin en etkili kanat oyuncusu.Zaha gelirse 4-4-2 formasyonu olacak galiba. Okan Hoca'nın işi zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu sanki 2. forvet gibi oynayacak.

      Sil
  3. Kerem iyi formda. Biraz oyun görüşünü de geliştirmeli arkasındaki rakip oyuncunun farkında değil ve ısrarla icardi yi aramamasi lazım savunmayı kolaylaştırıyor. Hala üzerine koymalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediklerini de yaparsa, Real Madrid'de forma giyiyor olur :)

      Sil
  4. bence kerem yine solda devam eder. zaha gelince biraz daha 4-4-2 gibi diziliriz. geçen sene içerdeki fb maçı gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu sanki forvetin arkasına kayacak gibi. Samsunspor maçı golleri bunu yansıttı biraz :)

      Sil
  5. Kerem ve Abdülkerim banko 11 olacak sanırım bu yıl

    YanıtlaSil
  6. Medya başlamış çok formda demeye. Bunu diyen adamlar Kerem için bu seviyeye alışamadı diyordu. Böyle satılmış medya böyle algı oyunlarına Kerem her zaman sahada cevap vermiştir. Eleştirmeye devam etseler keşke. Kerem sahada cevabı verecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir