18 Eylül 2023 Pazartesi

Dubois, ayağının tozuyla Başakşehir'deki ilk asistini yaptı


Dubois, ayağının tozuyla Başakşehir'deki ilk asistini yaptı. Bu sezonu müthiş geçirir, ondan da eminim. Çağdaş Atan, bu tarz teknik bekleri kullanmayı sever. İçe atar, orta sahalaştırır. Başakşehir adına piyango işte. Böyle bir beki transfer etmeleri kolay değildi. Galatasaray'daki planlama hatası onlar adına fırsat oldu. Planlama hatası diyorum, sebebi de liste dışı yabancı bırakıyorsan orada bir yanlışlık vardır. Yabancı sayısının üstüne çıktığın an, orada bir hata yapmışsındır.

Dubois'e yaz aylarında "ayrıl" denilse, mutlaka takım bulurdu. Maaşı yüksek de, adamın kariyeri, cv'si ortada. 2 yıl önceye kadar, Fransa Milli Takım havuzunda, Lyon'un kaptanıydı. Galatasaray'a transferi de çok iyi işti. Boey öyle akıl almaz bir performans gösterdi ki, sezon öncesi yaşadığı sakatlık Dubois adına en büyük şanssızlıktı. Belki başka bir oyun oynayacaktık, Boey performansı sonrası fikir değiştirdik.

Yarın Boey ayrılsa ve sezon sonu Dubois takıma geri dönse, yine gidip Boey tarzında sağ bek arayacağız. Solda Angelino var, sağ bekin artık tam anlamıyla hız ve atletizmi ile oynamak zorunda. Dobuis'e en başında ayrılık kararı bildirilse, belki bonservis bedeli dahi kazanırdık. Son ana kadar tuttuk, çok fazla fırsat kovaladık. Kimseyi alamazsak üzerinden de, bu kumarı oynamış olduk. Yapı oluştu da, gün sonunda Dubois boşta kaldı.

Avrupa'da transfer kapanmış, Suudi Arabistan opsiyonu bitmiş. Ailesi var sonuçta, İstanbul'da ayrı eve çıkmış, planlar yapmış. Başakşehir dışında opsiyon kalmıyor. Oranın da eli dolu olsa, Linnes gibi lisanssız bir yarım sezon yaşayacaktı. Neyse ki oraya gitti diyeceğim de, adamlar adına büyük fırsat. Çok önemli bir kalite. Dubois, Galatasaray adına da iyi bir rotasyondu. Hem sağda, hem solda kritik maçları oldu.

12 yorum:

  1. Dubois bu sene orada oynaması bizim adımıza da iyi olacak gibi. Bu sene kurala takıldı da gitti. Boey sonrası hala düşünülebilir. En olmadı çok doğru hocanın elinde doğru takımda boy gösterecek olması da satış anlamında işimize yarayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey sonrasına düşünülemez, biz o oyun tarzından çıktık artık.

      Sil
  2. Dubois gibi bek herzaman iş yapar. Angelinho tutmaz ise Kazımcan ile solkanadı rahat götürür. Ligimizde kalması önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iş görür, Başakşehir için bulunmaz nimet.

      Sil
  3. Bir bakıma iyi oldu aslında Boey bu sezon sonu transfer yaparsa yeni bekimiz hazır olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois ile olmaz daha, Boey giderse, Boey gibi bir bek lazım.

      Sil
  4. Lisansı askıya alınıp bekleyeceğine oynaması iyidir. Biraz Omar işi gibi oldu ama yapacak birşey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle de bu durum planlama hatası oluyor.

      Sil
  5. (Emre)
    Umarim Ocak'ta geri cagirma hakkina sahibizdir olasi Boey yoklugunda. Muslera sakatligi sonrasi Okan Kocuk - Giresunspor olayi unutulmamistir umuyorum. Dubois hala degerli bir oyuncu bence. Lazim olabilir ilerleyen dønemde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle bir hakka sahip olduğumuzu :)

      Sil
  6. yabancı sınırı saçmalığının kurbanı oldu. hem sağ beki hem sol beki yedekliyordu. ve aslında böylece 1 oyuncu maaşından da tasarruf sağlayabilirdin. linnes de böyleydi. iki bekin de arkasında bekliyordu. o da yabancı sınırına takıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınır olmasa elbette takımda kalırdı da, bir planlama hatası da var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir