18 Eylül 2023 Pazartesi

Yerli statüsünde oynatıyorsun, elin çok güçlü


Peşin hükümler, erken "negatif" yorumlar. Yeni transferlerin, bizim adımıza olmazsa olmazı bu. İyi performans ile başlayamazsanız, ilk maçtan hükmünüzü verenler olur. Kerem Demirbay da bundan nasiplendi. İlk maçları iyi başlamadı ve direkt olarak eleştirildi. Hatta eleştirinin de ötesine geçenler oldu. Bundesliga'dan gelen, kalbur üstü orta sahalardan biri. Sadece 3.7 milyon avro bonservis verdin, maaş çok uygun. Bunun adı "soygun" yani. Yerli statüsünde oynatıyorsun, elin çok güçlü. Ligde son 2 maçta vitesi müthiş açtı ve yükselerek devam ediyor. Torreira'yı saha içinde müthiş rahatlattı. Hücum odağı belki Oliveira kadar değil de, daha dengeli. Hücuma da katkı vermiyor değil. Pasları ya da rakip ceza sahası içine sürpriz girişleriyle çok aktif. Torreira'nın yükünü hafifletmesi esas mesele. Samsunspor karşısında müthiş savunma aksiyonu vardı. Performansı oldukça değerliydi ve galibiyette katkı sağladı. +3 yerli sarmalı içinde, Kerem Demirbay'dan vazgeçmen o kadar kolay olmayacak. Ligde çoğu maçta sahada olacaktır. 10 numara olarak başlayan kariyeri, 6-8'e evrilmişti ve Leverkusen'de bu şekilde katkı sağladı. Xabi Alonso da onu daha çok 6 gibi kullandı ve savunma önünden oyun kurabilme özelliğine güvendi. Galatasaray'da bu var. Geriden topu alan, oyunu kuran isim o. Bunları yaparken de, Torreira üzerinden yük alıyor. Bu pozisyon için rakiplerin ödediği rakamlara bakın. Ben orada o fiyat farkını hak edecek performanslar olduğunu düşünmüyorum. Bu adam ayrıca senin alternatifin.

12 yorum:

  1. Torreiranın yükünü alıyor mertense hücumda daha çok efor harcamasını sağlıyor dayının varlığı mertensin hücum sayılarını da arttırdı arttıracak da :)

    YanıtlaSil
  2. en kalifiye yerli rotasyonu bizde, en iyi +1 kontenjanda bizde Kerem bu formla devam ederse olası bir şampiyonluğun x faktörü olacaktır. Taraftarın beğenmediği yerlilerin diğer klüplerdeki muadillerine bakmaları zaten değerlerini gösterecektir. Birde Eyüp var unutmadan o da süre aldığında iyi işler yaparsa keyifli olacak. Sadece Trabzon un Schalkeli beki ve Enisi ışık veriyor diğer takımlarda onlarda genç oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Rotasyon içerisinde birçoğu da büyük şanslar bulacak.

      Sil
  3. Peşin hükümcü tayfa maalesef birçok oyuncuya aynı muameleyi yapıyor.Tek maçla çöp ilan ediyorlar. Kenan Demirbay bu ligin en iyi 8 numaralarından. Ndombele oynamaya başlayınca Mertens'in pozisyonuna kayacak büyük ihtimal. Hem defansi hem ofansif katkı verebiliyor.Elimizdeki yerli kalitesi çok iyi. Kazımcan,Barış, Kaan , Eyüp, Halil, Günay gibi yerli alternatifler elimizi güçlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 maçtan keskin yorumlar, futbolcu değil demeler. Bunları anlamıyorum. Futbolcu kötü de oynayabilir bu arada da, kariyerine saygı en azından.

      Sil
  4. Bir parantez de Ndombele için açalım sahada hiç iyi bir görüntü vermedi 20 DK falan oyunda kaldı ama Ndombelenin de ilk maçı olması nedeniyle böyle bir görüntü verdiğini düşünüyorum bir iki haftaya oda kendine gelecektir. Kerem Demirbay'ın bugün görüntüsü ortada Samsun maçında enlerdendi. Ayrıca Tete çok güzel işler yapmadı belki ama yaptığı işler de doğru işlerdi. Yavaş yavaş yukarıya doğru ivmelenecektir bu oyuncular. Hele ki Tete yaşı genç burası onun için büyük şans ve rekabet ettiği adam Ziyech ötesi yok. Ya iyi durumda olacak ya iyi durumda olacak. Rekabetin üst seviyede olduğu ortamda başarı gelecektir. 2 Hafta evvel Kerem için de neler konuşuluyordu. Bugün yorumcular dahil olmak üzere en formda isim söylemleri başlamış. Artık bu algılara gelmememiz gerekiyor Galatasaray taraftarı olarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal o da, zaman lazım. Onun için de 20 dakikadan yorum yapmamak gerekiyor. Katılıyorum söylediğine.

      Sil
  5. Kerem Demirbay varlığı, Torreiranın ceza sahasına girişlerini de izletti bize. Bunu istiyorduk fazlasını değil. Ndombele de tam anlamıyla hazır olduğunda 3 lü kurguda Kerem - Torreira - Ndombele pres gücü, Dripling, Oyun aklı olarak seni üst seviyeye taşır ve böyle bir ortasaha kurgun varsa Türkiyeyi çok rahat halledersin. Asla sorun olmayacaktır Galatasaray için. Eyüp Aydın'ı da izlemeye başlayacağız gibi duruyor bir süre sonra. Eyüp genç olmasına rağmen enteresan bir stili var. Çok doğru hocanın elinde çok doğru zamanda bizimle. Maç trafiğinin yoğun olduğu şu dönemde forma bulacak, rotasyonun bir parçası olacak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. bir 6 numara derken ki ihtiyaç buydu. Kerem Demirbay, 6-8 numara. Hem orayı güçlendirdi, hem geriden çıkışları daha iyi bir hale getirdi. Hem de bağlantı oldu.

      Sil
  6. Keremin topu geriden alıp oyunu kurması Torreirayı da rahatlatmakla kalmıyor. Torreiraya alan da sağlıyor. O pası alan oyuncudan bir anda pası karşılayan oyuncuya evrildi. Mertens de bu kurguda önemli hale geliyor. Mertensin hep tabelasına odaklandık da ben bu denli pasör olduğunu bilmiyordum. Toplu ve topsuz alanlarda zaten kendisini konuşmaya gerek yok. Samsun maçında atılan 3 gol tamamen organizasyon golleri. Kornerde ve Keremin golleri tamamen çalışılmış doğru yerlerde pas üçgenleri kurulmuş. Bu organizasyonları yapmak da doğru oyuncular ile olacak işler. Okan hoca rakibe göre oyun oynamıyor kendi oyununu oynuyor rakibe bunu kabul ettirdiği anda sonuçta geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira, Fiorentina günlerinde bu şekilde öne çıkıp, birçok gol attı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir