16 Eylül 2023 Cumartesi

Galatasaray 4-2 Samsunspor, tüm odak Kopenhag'a


Samsunspor karşısında ilk yarıdaki senaryo tam olarak istenilen gibi. 3-0'lık skor, fişi çektim düşüncesi. 2. yarıda tempoyu olabildiğince düşürüp, yeni isimleri sahaya atacaktın. 45. dakikada öyle bir gol geldi ki, önce biraz sarsıldık. 3-1 sonrası ise hücumda büyük oranda laubalilik ile farka ulaşılmadı. Hücuma hamle gelir diye beklerken, şanssız bir gol daha ve 3-2. Neyse ki yapı kaliteli ve istediğin an skoru yine alıyorsun. 

2. yarıda akıllar tam anlamıyla Kopenhag maçındaydı. Odak dağıldı, konsantrasyon kayboldu. 45'de o şok gol gelmese, eminim ki işler daha iyi ilerlerdi. 2. yarıda Ziyech harici pozitif bir durum yazamam. Ziyech'in her hareketi olumlu ve her hareketiyle mest etti. Odağı bu derece kaybetmemek lazım yine de, daha ciddi hareket etmek gerekiyor. 3-2 olsa da gerçi paniklemedim. Galatasaray'ın kalitesi çok daha yüksek ve tüm maçı istediği gibi yönlendirdi.

Samsunspor'un bek ve savunma kalitesi kötü. Maça da 3 tane ofansif yönüyle ön plana çıkacak orta sahayla çıktılar. 3'lü savunmaya alışıkken, 4-3-3 oynadılar. Bu kadro yapısıyla "oynamak" zorundalardı. Oynayarak da Galatasaray'a karşı duramazsın. Mertens aklı ve Kerem Aktürkoğlu bitiriciliğiyle ilk yarıda sonuca ulaşıldı. Galatasaray da müthiş bir futbol oynadı diyemem. Savunma tarafında sorunlar var. Angelino ve Nelsson aksıyor.  Kerem Demirbay'ın savunma direnci yükseldi, işin olumlu yanı bu.

Kopenhag maçında görüntü bu olmayacaktır. Odak ve futbol mutlaka yükselecek. Belki orada 3'lü orta saha göreceğiz, Mertens kenara gelecek. Ziyech'in görüntüsü olumlu. Orta sahaya Oliveira veya Ndombele takviyesi gelebilir. Daha dirençli bir yapıya geçiş olabilir ve hücumdan da ödün vermemiş olacaksın. Kadro o kadar geniş ve kaliteli ki, maça göre birçok formasyonu kurgulamak mümkün. Ben olsam bu maçta da 4-3-3 oynardım.

Samsunspor'un atletizmi yüksek, hücum kalitesi fena değil bu arada. Gol atmakta zorlanıyorlar. Onu da aşarlarsa mutlaka çıkış gösterirler. 1-2 pozisyon vermen, açık alanda yakalanman doğal. İlk yarıda 3 gol attın, üstelik tempoyu düşük tuttuğun halde. 2. yarıda şanssız goller yemesen, bu farkı yine çok fazla kasmadan açabilirdin. 2. yarı başlarken Ziyech hamlesi doğruydu. Barış Alper Yılmaz da tam zamanında giriyordu ki 3-2 oldu o ara maç. Şanssız goller yedik, yine de rahat kazandık.

31 yorum:

  1. Ziyech bu ligin oyuncusu değil. Icardi bu ligin oyuncusu değil. Torreira bu ligin oyuncusu değil. Bu seviye onları geriletir. O derece bir seviyedeler. Yarım saatte neler izletti bize daha Zaha gelecek bu takıma neler izletecekler bize çok merak ediyorum. Kerem Demirbay neymiş abi adam Ali kıran baş kesen sahada geziyor. Mücadeleden bir an vazgeçmiyor. Daha tam olarak hazır da değil bu takım birde tam anlamıyla hazır olsunlar bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil. Ziyech 45 dakikada kabuğu kırdı, Angelino'da hala bekliyoruz.

      Sil
  2. Ziyech ilk maçında fark yaratacağını hissettirdi. Angelinho bende soru işareti. Kazımcan defansif yönden daha güçlü. Zorlu maçlarda Kazımcan ile başlanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli tarafında, Kazımcan Karataş mutlaka ciddi süreler alacak.

      Sil
    2. Okan hoca nedense hiç yüzüne bakmıyor kazımcanın üzülüyorum çocuğa, geçen sene muazzam final yapmıştı angelinoyu kazanmaya çalışmaktan şans bulamadı çocuk yazık yani

      Sil
    3. İşte bağlı değiliz ona. Kiralık hakederse kalır etmezse gider bu kadar basit. Şüphe duyduğumuz tüm adamlarda elimiz o kadar güçlü ki. Ne zamandır böyle de değildi. Fegouli kontratı geliyor gözümün önüne. Maicon kontratı. Belhanda ya yapılan kontratlar geliyor gözümün önüne. Bu muazzam bir başarıdır. Angelino da ilk transfer kampların tamamında takımla birlikteydi. Uyum süreci bu kadar uzun sürmez. Bazen oyuncuyu kenarda oturtmak da ona ders verebilir. Bir nokta var ama atlıyoruz. Tamam defansif anlamda bir tık zayıf kalıyor vs de. Oyun görüşü ve vizyonu biraz daha Zahayı arıyor. Bası oyuncuların ezberi vardır. Kerem artık serbest oyun kurucu modunda sahada eleştiri değil yanlış anlaşılmasın lakin Angelino üstüne düşeni de yapıyor sanki. Zaha sahaya sürülünce ki sürülecektir. Angelino dan yükseliş bekliyorum doğrusu.

      Sil
    4. Yüzüne bakar bir noktada, çok fazla şans bulacak. Maç trafiği şu an artıyor.

      Sil
  3. Kerem mertens iş birliği dışında olumlu bir şey söylemek zor maalesef, samsun bile rahat rahat geldi ceza sahamıza bu kadar dirençsiz geçirgen oynarsak kopenhag maçı korkunç şeyler de yaşanabilir, ndombele aksine hiç hazır değildi, ziyech de hazır değil ama kalitesi ile iş gördü, bence demirbay torreira barış ziyech kerem icardi çıkmak daha mantıklı mutlaka barış lazım, pres gücümüz iyi değil en azından barış o konuda fark yaratıyor. He bir de 16 Eylüle geldik fizik kalite ve takım savunması hala problemli fb bjk böyle iyiyken bizim hala kötü olmamız garip..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi derken, çok odaklı oynamadık bence. Ona rağmen bu rahat skor. Akılların CL'de olması da doğal.

      Sil
  4. Ya Burak kardeşim savunma aksıyor deyip sürekli nelssona dokunduruyorsun, arkadaş takım halinde savunma yapmazsan ramos bile vasat bir oyuncu gibi görülür, rakiplerin elini kolunu sallaya sallaya geliyor stoperler ne yapsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız kardeşim, Dimata'dan omuz yiyip, 3 metre savrulmazsın. Bunun takım savunmasıyla ne alakası var?

      Sil
    2. Keşke sadece o olsa 3 pozisyonda da zamanlama hatası yaptı. Topu sektirdi vs vs. Nelson odağını kaybetmiş durumda. Büyük oyuncularında inişleri çıkışları olacaktır da. Nelsondaki istikrarsızlık gibi duruyor. Kenarda artık Emin Bayram beklemiyor. Kendine gelmeli. Forma aslanın ağızında. Her bir oyuncu İçin geçerli bu. Nelsonda başka bir sorun da olabilir. Çünkü geçen yıl yapmadığı hataları bu sene yapar oldu. Hatta en iyi dediğimiz noktada hata gelince bunları düşünüyor insan.

      Sil
    3. Konsantrasyonu da kayboldu maalesef. Oysa en güçlü özelliği buydu.

      Sil
  5. Temponun düşüklüğü Kopenhag maçında bağlanabilir. Okan hocanin ezberle değişlikliği bizi zor durumda bırakıyor. Halil yerine niye kazimcan denenmiyor. Bu çocuktan bu kadar mı çabuk vazgeçildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllar CL'de, bu da doğaldır. Rahat skor aldık, bu yeterli. Yenilen goller gerçekten talihsiz.

      Sil
  6. Ziyech olacak havası veriyor önemli. Angelino olmaz üç aşağı beş yukarı böyle oynar şu lige ispanyol almayın atletizm önemli bu ligde.
    Samsunspor bu yumuşaklıkla düşme adayı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino toparlar, silmiş değilim kendisini. Ziyech direkt etki etti, Angelino hala kabuk kıracak. Bu sorun.

      Sil
  7. Samsun yumuşak olduğu için gol bulmakta zorlanmadik ama takım olarak taktik olarak iyi oynamadık rakip rahat geldi pozisyon buldu. Bireysel yetenekle iş yaptık. Taktik ve takım oyunu çok ümit vermiyor.

    YanıtlaSil
  8. Zaha geldi diyelim şu sağ taraftan deli gibi dripling yapan Ziyech var ya onun aynısından birde sola çektik diyelim adı da Zaha olsun. Ardını rakip düşünsün. 3 gol organize ve çalışılmış goller. 4. Gol tamamen şapkadan tavşan hesabı. Bu tarz bir tane de sol açığa koyduğun anda rakipsiz oluyorsun. Icardi artık herşey komple forveti vs geçti artık pivot falan herşey oynadı oynuyor. Oynunun gidişine göre şekillendiriyor kendini. Maşallah diyelim. Şu Devrim Özkan’ı Torreira ya verememiz lazım. Hemen de üremeleri gerekiyor onu bu topraklarda extra bir süre daha tutmanın başka daha kolay bir yolu yok diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda Zaha, sağda Ziyech, 2. forvet gibi Kerem Aktürkoğlu olduğu an, muazzam hücum setleri bizi bekliyor olacak.

      Sil
  9. Defansif olarak çok iyi değildik kabul ama attıkları goller bizim oyunculara değmese olmayacak gollerdi. Ziyech ilk maçta hem boeyi çizgiye indirdi hem iyi orta kesti hem de şut tehtidi olduğunu gösterdi. Boeyin hücumunun gelişmesi adına çok önemli ikisinin anlaşması. Angelinho ya üzülüyorum açıkçası. Önünde kerem olduğu sürece sırıtacak. Keremin hücumda aldığı rol nedeniyle kendini çok göstermiyor ayrıca savunmaya yardıma gelmediği için çok yalnız kalıyor. Keremle kim oynarsa üç aşağı beş yukarı böyle olacak bence. Keremin savunma yardımını öğrenmesi veya hücumda sol beki kullanmayı geliştirmesi gerek. Kerem aldığı topla direk içeri kaleyi düşünüyor. Sol bek ne kadar çizgiye inerse insin görmüyor onu. Angelino ya acıyorum bu yüzden. Kazımcan olsa en azından çok bindirmeyip savunmaya yardımcı olabilirdi aslında. Sağda oynayan kim varsa boeyi bugün ziyechin beslediği kadar beslememişti. Sol bektede durum farklı değil bence. Toreira ve demirbay iyi oldu inşallah bozulmaz. Mertensi kimse istemiyor ilk 11 de ama maçı bitirdi iki hareketle. Garip takım olduk. Oynayan ve oynamayanlar üst seviyede. Yedek ve ilk 11 ayrımı yapmak çok zor. Tete çıktı ziyech girdi, demirbay çıktı ndombele girdi, mertens barış. Çıkanların yerine girenler de en az onlar kadar hatta bazısı daha üst kalitede. İcardi, toreira, abdülkerim ve boey in alternatifleri biraz düşük seviye ama olsun. Bu dörtlüde sakatlık vs olmadığı sürece çok sıkıntı yaşanmaz. Bu maç çok kıstas değildi bizim için. Esas kopenhag maçı kıstas olacak. Lig çok hafif gelecek bizim oyunculara sanki. Gücümüzü şampiyonlar liginde görebileceğiz.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanssız goller yedik de, yine de maçın 3-2'ye gelmemesi lazım. İlk gollerine bak, tacı çok bıraktık, Nelsson desek Dimata'dan uzakta, şut imkanı vermekte. Bunlar hep odak eksikliği.

      Sil
  10. Okan hocam Icardi 'yi biraz koru ekonomik kullan. İçerideki Samsun maçı oyun olarak rahat maçlardandı 4-2 olmuş Kopenhag maçın var Icardi'yi çıkar Bakambu 'yu al.

    YanıtlaSil
  11. Benim korkum savunma özelliklede abdülkerim çok ağır kalmaya başladı hamlelerinde geç kalıyor nelsonda nispeten ağır bir stoper angelino tam alışamadı daha

    YanıtlaSil
  12. Tete yi satıp Rashica 'yı geri alsak :) Gedson ve Rashica bir türlü iyilesemeyecek yaradır. Burak Elmas tekrardan sağol Gedson yerine Cicaldau 'yu aldığın için. Erden Timur şu 2 yildaki belki tek hatası herhalde henüz bir şey kanıtlamamış yabancı Yusuf Demir 'e 6m bağlaması. O paraya Rashica alınırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçlarını izle bol bol..

      Sil
    2. Yusuf Demir güzel bir yatırımdı. Barcelona görmüş çocuk. Bu gün kirada, satmaya karar versen de aynı paralara satılabilecek bir oyuncu gittiği takımda da şans buluyor. Rashia, Ziyech - Tete ikilisinin getir götürünü yapar. Oyun kurugusuymuş önemli olan oyuncu değil. Okan Hoca geçen yıl Keremi kendi sistemine adapte edene kadar neler yaşadık hatırlayalım. Ziyech zaten tartışılmaz da Tete form tuttuğu zaman da çok can yakacak bir adamdır. Bizim sağ tarafın arkasında BOEY olduğu sürece orada Yiğit Gökoğlan da sırıtmaz...

      Sil
    3. O gün herkes bu yatırımı övüyordu. Övülmesi de gerekiyordu zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir