2 Eylül 2023 Cumartesi

Gaziantep FK maçı var ama maalesef önceliğimiz transfer olmak durumunda


Şurada 3 gün kaldı, elbette transfere odaklıyız. Gaziantep FK maçı var ama maalesef önceliğimiz transfer olmak durumunda. Bir de hayal kırıklığı var. Gaziantep FK maçının kamp kadrosuna bakın, elde 2 tane orta saha var. Kerem Demirbay ve Torrenra ile oynayacaksın, Kaan Ayhan da orta saha için alternatif oluşturmak durumunda. Baran Aksaka'nın süre alacağını düşünmesem de, net pozisyonu orta saha ve 3. alternatif durumunda oysa.

Oliveira'nın sakat olduğu söylendi. Bu bana pek inandırıcı gelmedi. Kamp kadrosu toparlanmadan önceki idmanda gayet iyi görünüyordu. Transferi ile alakalı çok konuşuldu, bir hamle gelmedi. Ayrılacağını da düşünmüyorum. Şu maçın kadrosunda yer almalıydı. O yok, orta saha transferi gelmedi. Berkan Kutlu gitti, Midtsjö gidiyor. Bu maçı kayıpsız atlamak gerekirken, şu an kara kara düşünüyorum.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Angelino
Torreira Demirbay
Tete Mertens Aktürkoğlu
Icardi

Kadro bu olacak. Kötü bir 11 değil de, fazlasıyla alternatifsiz. Kenara bakınca, orta saha ve hücum tarafında çok fazla silahın yok. Barış Alper Yılmaz ve Bakambu'yu alternatif gibi düşüneceksin. Kaan Ayhan da orta sahayı yamalayacak. 4. değişikliği düşünsen, Halil Dervişoğlu'na inersin. Zaha ve Ziyech'i izleyemedik bile. Orta sahada zaten eksiksin. Icardi'nin de geçen maçta yaşadığı sakatlık vardı. Durumu o kadar da net diyemem.

Bir şekilde kazanmak ve Milli Takım arasına kendimizi atmamız gerekiyor. Milli Takım arasında bu transfer hadisesi kapanıp, eksik isimler de iyice hazır olmaya başlar. Gaziantep FK maçına odaklanmak zor maalesef. Transfer her yanımızı ister istemez sardı ki, doğal hadise. Erden Timur'a güveniyor, diğer yandan da korkuyorum. İş biraz doğaçlamaya mı gitti bilmiyorum. Avrupa'da transfer kapandı, gidilebilecek isimler az çok belli. Göreceğiz.

20 yorum:

  1. Transfer sezonunun bu kadar değişiklik beklemiyordum. Çok transfer yapıldı ve takım henüz oturmadı. Bu maçta Kazımcan solbek ve Angelino sol ön denenebilir mi? Kerem formsuz ve dinlenmesi gerek. Barış ise kapalı savunmaları sıkıntı yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beklemiyordum. Süreç içinde fırsatlar derken, gün sonu karmaşık bir noktaya geldik.

      Sil
  2. kaan-torreira ile başlanılmali. demirbay ile 10 kişi kalmış gibi oynarız. antep'in puan alamamış olması aldatmasın. 10 kişi kalmasına rağmen fb'ye karşı iyi oynamışlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan da 11'de orta sahada tam bilmiyorum. Kerem Demirbay'ı bir kez daha görmek lazım.

      Sil
  3. Transfer sezonunu çok kötü geçirdik. İcardi dışında 1 racicha 1 stoper 1-2 orta saha derken icardi harici hiç biri olmadı. Demek ki hiç bir plan ve organizasyon yokmuş. Yine döndük dolandık Ab. Al. sezon sonu yaşadık. Şu dakikada utapya ama bir A.Ömür ve gedson bizi bu kaos dan çıkarır ve uçurur .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü geçirmedik. Onca isim aldın, nasıl kötü geçiyor? Şu an eksikler var, biraz popülist de davranılmış olabilir ama nasıl kötü geçiriliyor? Bu büyük haksızlık.

      Sil
    2. Şu gün aldığın 2 Yıldız hala 18 de bile yoksa, şu gün hala maça 18 de 3 orta saha ile çıkıyorsan ve herşeyi son 1 güne sığdırıp muhtemel panik transferi ile sezonu açıyorsan bence kötü bir transfer sezonu gecirmissin demektir.

      Sil
    3. Aldığın isimlere bak, sonra arkana yaslan :) Transfer dönemi de daha bitmedi. Dönem gayet iyi ilerlemekte. Buna kötü demek, kul hakkı yemek :( Erden Timur'a ayıp ediliyor.

      Sil
  4. Kaan oynarsa, toreira ve kerem hücum tarafinda iş görür. Mertens dinlenmeli. İşin komik tarafı Okan hocanın tarif ettiği orta sahayı 400.000 daha fazla vermemek için fenere kaptirdin. Adamlara orta saha kurduk. Fred ve szymanski ile gayet iyi bir orta sahamız olurdu. Taraftar kerem demirbay a sallıyor ama keremi geri gel top kazan stoperlerin arasina gir top al oyun kur vs diye oynatamazsin mertensi gereksiz bir geniş alanda kullanmamız gibi. Oyuncu performans alınacak bölgede kullanılmalı. Ortasahayi cozemedigimizden çoğu oyuncu kötü gozukecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay'ı bir kez daha görmek gerekir bence. Boşuna alınmadı. Tek maçtan da hüküm vermek istemem.

      Sil
  5. Ön taraf dönene kadar belki b planı olarak 5-3-2 çalışılmalı. 2 hucumcu beki salıp bakambu ve icaryi ye bol orta ile beslemeliyiz. Bakambunun hareketliliği ve baskısı icardiye qlan açar. 3 stoper ve 3 orta saha ile gecebiliriz bu donemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu da iyi görüntü vermiyor. Asıl kötü senaryo bu.

      Sil
    2. gelecek vaadeden hızlı atletik bir yedek forvet şart, bakambu yerine halil oynasa daha iyi performans bile verebilir o derece kötü

      Sil
  6. Bu maçı ancak takım savunması ile tutarak kazanırız. Ben olsam formda Kaan'ı kullanırdım orta sahada. torrera kaan martens ile başlardım. Kerem formsuz, tete yeni, angelinho hazır değil, nelson formsuz... Gerçekten kadro derinliği de kalmadı dediğin gibi. üst üste adamları yolladık ama yerlerine kimse gelmedi. Herhalde gene son gün 5 kişi birden alacağız ama alacaklarımız kimler olacak? umalım da hazır adamları seçelim
    Okan hocanın yüzde yüz hazır olma takıntısı var. Olmadan oynatmıyor.
    Sezon bittiğinde İcardi, Rasika, sol bek, orta saha ve stoper yeter demiştik. Hadi sağ kanat ve sol bek de oturacak diyelim gelenlerin kalitelerine inanarak. Ancak orta saha krizi ciddi boyutlarda maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçı hücumda kalite kazanır, ben öyle görüyorum..

      Sil
  7. Toreira Demirbay Mertens göbeği verimsiz olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye ya da kimi oynatmayı hayal ediyorsun :) eldeki malzeme bu. ben mi oynayayım :)

      Sil
  8. Kaan 2li ortasahada oynasın diyenler maç bitince temposuz koşmuyor alanını kapatamıyot diyecek. Kaan 2li ortasahanın parçası olmaz 3 lü ortasahada 6 numarada kesici çapa rolü görür topu iyi bir şekilde oyına sokar 2li ise sadece maça sonradan girerek oyunu tutar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top sende kalsa tamam da, iş rakip kovalamaya bakarsa sıkıntı Kaan Ayhan orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir