22 Eylül 2023 Cuma

Mertens oyun ezberinde, Oliveira değil mi?


Oliveira'nın fazla yabana atıldığını düşünüyorum. Kopenhag karşısında gördük. Oyuna girdikten sonra topun değerini bilmeye başladık ve daha iyi pas yaptık. Kurulan baskıda da onun sağladığı sakinliğin değeri büyüktü. Rakibin 10 kişi kalması elbette etken de, sakin kalmak, topun kıymetini bilmek daha önemliydi. Maça da 11 başlaması gerektiğini düşünüyordum. 4-3-3 oynayıp, merkezi sağlam tutabilirdik. Torreira / Kerem Demirbay / Oliveira'lı orta saha da hücumdan ödün vermek değildi. Gerçi hocanın hakkı var, a planı başarılıydı. 

Baskıyla başladık, birçok pozisyona girdik. Orada sonuç gelse, 4-2-3-1'den yana sorun yoktu diye de yazılabilirdi. Yine de, zorluk derecesi olan maçlarda "4-3-3'ün" ana plan olması gerektiğini düşünüyorum. Oliveira hala opsiyonlardan biridir, değerlendirmek gerekiyor. Anlamadığım, Kopenhag karşısındaki performansını beğenmeyenler olmuş. Oyuna girdikten sonraki etkisi ortada işte. Çoğunluk da aynı şeyleri yazdı. Kerem Demirbay da yoruluyor, Ndombele hazır değil. 

Elde isim çok da, şu an rotasyon anında yapabileceğin hamle sayısı kısıtlı. Oliveira'yı Başakşehir karşısında kullanırız diye düşünüyorum. Hoca'nın Mertens'i olmazsa olmaz gibi düşündüğünü görürken, Oliveira'yı bu kadar arka planda bırakmasını eleştiririm. Oyun aklı yüksek, topun kıymetini bilen futbolcuların önemi bugünlerde fazla. Yarın ister istemez arka planda kalacak, önünde daha farklı opsiyonlar var. Bugün özelinde bakınca katkı almalı, daha fazla süre vermeli. 

Şampiyonlar Ligi'ndeki tecrübesini de çok fazla atladık. Merkezi tutmak gerekiyor. Yetenekli hücumcu sayısını arttırdık, orta sahada da bu opsiyonlara sahibiz. Kopenhag karşısında skoru alamayınca, aynı geçişleri yemeye devam ettik. Manchester United ve Bayern Münih karşısında o 3'lü orta sahayı zaten göreceğiz. Ligde de bunun provasını yavaştan yapmak lazım. 4-2-3-1'e bu kadar fazla çakılı kalmamak gerekiyor. Mertens oyun ezberinde, Oliveira değil mi?

6 yorum:

  1. Keçən sezon da bu mövzuya deyindik..
    Sistemi pozan əslində Mertens
    Heç gözləmədiyim halda çox böyük faydası oldu . 3 5 2nin gizli forveti olan bir adamı modern 10 nömrə kimi istifadə elədi Okan hoca
    Sonlarda Sergionun performans düşüklüyü bundan qaynaqlanırdı
    Bu sezon da eynilə tək takıntısı hələki bu qalıb
    Okan hoca xətalarından tez dönən hocadır
    Ümid edirəm ki tezliklə 3lü orta sahaya dönəcək

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemi bozuyor demem, aksine iyi olduğu anlarda ön alandaki presi ve oyun aklı yüksek. Ama nefesi yetmiyor, yaş malum. Sıkıntı bu.

      Sil
    2. Yaş da bir sebeb ancaq nəticədə tıxanan bəzi şeylərin önünü açmaq lazımdır deyə düşünürəm
      Yoxsa Mertensin kalitesine və ya indiyə kimi etdiklərinə sözüm yoxdur
      Hətta mənim gözlədiyimdən daha çox şey etdi
      Və burada Okan hocanın da rolu böyükdür
      Çünki oyuncunu burda oynamağa ikna etmək o rolu ona vermək falan önəmli faktordur
      Ancaq yenə də bəzi şeyləri artıq dəyişdirmək lazımdır deyə düşünürəm

      Sil
    3. Elbette. Çoğu futbolcu tarzının dışına çıktı, oyun içi katkılı hale geldi.

      Sil
  2. Hem Mertens'in hem Sergio'nun sorunu 45dk'lik güçleri olması. Hatta şu anda KeremD de bilemedin 50dk gücünde. Sonrasinda piller bitiyor.

    KeremD ve Sergio ayni anda oynarsa 45 dk sonra yerlerine yerlerine geçecek adam şu anda yok.

    İşin garibi Mertens olmayinca 4231de forvet arkasi oynayacak adam da su anda yok. Kerem ve Zaha olabilir deniyor ama daha firsat olmadi.

    Ndombele orta sahaya yerlesirse, Hakim Mertens yerine oynayabilirse yeni şeyler denenir. Yoksa mac basinda Mertensli 4231, Mertens çıkınca da biraz kaoslu muhtelif varyasyonlara devam. 433 şimdilik ufukta gözükmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira'nin gücü o kadar düşük değil de, istikrarı kaybetti. Ziyech falan hazır olmalı ki, 4 2 3 1 devam edecekse sorun olmasın..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir