19 Eylül 2023 Salı

Oliveira'yı yabana atmayın, bu seviye için önemli tecrübedir


Molde maçları, Şampiyonlar Ligi adına göstergeydi. Kalite olarak gerimizdelerdi de, bizden daha hazır durumdalardı ve tempo üzerinden neler yapabileceklerini gösterdiler. 2 maçta da bizi yukarıda tutan unsur "kalite" oldu. Kopenhag'dan da daha kaliteli olduğumuzu düşünsem de, onlar da Molde'nin çok üzerinde bir takım. Tempo olarak rakibine cevap verebilmen gerekiyor. Molde serisinde, orta sahada sorun yaşadık. Hatta bu sezon rakiplere çok fazla pozisyon veriyoruz. Hücumdan ödün vermemenin yanında, biraz daha dengeli durman lazım.

Şampiyonlar Ligi'nde 4-3-3 oynamalıyız diye bu yüzden söylüyorum. Bu işin oluru 3'lü orta sahadır. 3'lü orta saha için elimizde yeteri kalitede isim var. 3'lü orta saha, sol bekte Angelino'nun yaşadığı savunma zafiyetini çözmek adına da çare. Ön alandaki 3'lünü de daha diri tutabilirsin. Hücumdan da ödün vermeyeceksin. Çift 6'yla değil, 8'le oynayacaksın. Oliveira gibi bir silahın var ama onun tecrübesi de çok yabana atılıyor. 3'lü orta sahada yükselecek isimlerden biri de o.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Angelino
Torreira Demirbay Oliveira
Ziyech Icardi Aktürkoğlu

Kopenhag maçı için düşündüğüm kadro bu. Ndombele'yi hazır bulmadığından yazmadım. Ziyech'i daha diri buldum ama onun da ilk 11 çıkacak durumu olmayabilir. O durumda da, rakibi yıpratmak adına Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta görebiliriz ya da Tete ile devam ederiz. Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta kullanmak, 4-2-3-1'in devam etmesini de sağlayabilir. Yine de Mertens'i ekonomik kullanmak gerekiyor. Temposunun bu tarz maçlarda sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.

Zaha, Ziyech, Ndombele gibi isimler hazır olsa, çok daha farklı kurgular görebiliriz. Kopenhag ile ilk maçı iç sahada oynamak iyi olmadı aslında. Direkt olarak 3 puanla başlaman gereken maç. Puan kaybı geldiği an, Şampiyonlar Ligi'nde iddianı büyük oranda kaybedeceksin. Kazandığın an ise, en azından 3.'lük cepte olarak devam edeceksin. Ev sahibi avantajın var, kaliten daha yüksek ama rakibi asla hafife alamazsın. Seviye artık Şampiyonlar Ligi. Kopenhag da oldukça tempolu, taktik disiplini yüksek bir takım. Molde maçında gereken dersleri almışızdır diye düşünüyorum.

9 yorum:

  1. ziyech yerine tete..onun dışında sizin 11 çikacak gibi duruyor..rakibin en önemli biraz şaşırtmacalı hücum aksiyonu şu:en etkili silahı sol açıkta başlayıp oyun içinde diger bir tehlikeli portekizli sol kanat goncalvesle yer degistirip merkeze de kayan 10numaraları fas asılli yunusi..ve onun hücum aksiyonları artı kontra atak koşuları..bu yunusi premier ligden bedavaya gelmiş,tam bize göre transfermiş halbuki..hatta beşiktaşın filan almamış olması da enteresan..kronik sakat ingilizlere yöneldiler onun yerine.sağ kanatları iyi değil..kesinlikle şampiyonlar liginin çok altında oyüzden angelino kanadından bizi tehtid edemezler..classon ismindeki isveçli oyun kurucularının ismini çok duyacağiz,moldedeki breivik in kopenhagdaki karşılığı bu adam.kesinlikle ona baskı uygulamalıyiz..cornelius sakat diğer forvetleri vasat..kağıt üstünde değerli ama bitiriciliği zayıf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 çıkmayacak sanki. Mertens sahada olur, sağda da Barış Alper Yılmaz ya da Tete. 4-3-3 olsa tabi keşke.

      Sil
  2. Çıkması muhtemel takım bu gibi. Biraz daha hücumcu takım için de Martens olabilir Sergio yerine. Ama maç başlangıcını bununla yapmak daha doğru gibi. Klasik şok buz gibi bir gol yiyerek başlamamak için biraz ortada kalabalık kalmak isteyebilir hoca. Eğer Ndombele iyiyse ben olsam onla başlarım. Sadece önce 3 kişi kalınca hucümda sıkıntı yaşar mıyız? çoğalma problemi olur mu? Daha önce 4-3-3 oynamadığımız için bilmediğimiz bir oyun ve yerleşimde problem yaşar mıyız endişe var. Kopenhag sert takım. Molde gibi bir takım karşımızda bulacağız orası kesin. İlave olarak kalite anlamında bitirici de olacaklar. Molde bitememişti bunlar bitirirler.
    Nelson'daki bu dağınıklık çok can sıkıcı. Umarım bu maçta bizi yakmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğru oyun şekli 343 olur gibi geliyor bana. Hem savunma güvenliği hem kalabalık orta saha hem de hücumdan ödün vermemek...

      Sil
    2. 3-4-3 de oynarsın ama bugün döndük, performans verdik zor. Zaman lazım, ciddi pratik ister. O zamana sahip değiliz.

      Sil
  3. 3 lü kurguda Oliviera çok büyük değer. Serbest oyun kurucu olarak oynatıp savuma görevi vermediğinde tabelası da yükselir. +3 Aptallığında zor duruyor o kısım. 3 lü ortasaha kurgusunda Kerem Demirbay - Oliviera ile mecvut sistemi oynarız gibi duruyor. Ama Ndombele - Torreira - Oliviera yada Kerem Demirbay olacaksa ortasaha muazzam birşeye evrilir set oyunu- Pres oyunu - Dikine oyunu herşeyi oynarsın bu 3 lü ile asla sırıtmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin ofansif tarafını müthiş çözerdi. Bence en iyi olduğu düzen bu.

      Sil
  4. Mertens 'in yedek olarak değerlendirilmesi mantıklı.36 yaşında ve ligde bize çok büyük kazanç. 2.yarıda girdiğinde de çok iş yapacaktır. 3'lü ortasahada Kaan 'da gerekirse oynar.Torereira , Oliveria ve Kenan Demirbay iyi bir üçlü olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekonomik kullanmak lazım. Çok sık 11 çıkmaya başladı. Bence bu durum sağlıklı değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir