30 Ekim 2023 Pazartesi

Abdülkerim Bardakcı'nın sol bek kullanılması bence çok sağlıklı bir hamle değil


Abdülkerim Bardakcı'nın sol bek kullanılması bence çok sağlıklı bir hamle değil. Maç içinde bu hamle yapılabiliyor da, futbolcuyu sol bek alternatifi gibi de görmemek lazım. Hücumda Angelino'dan fazlasını verebilmek artık bir kıstas değil. Angelino öyle bir halde ki, van Aanholt kalsa daha katkılıydı diyeceğiz neredeyse. Abdülkerim Bardakcı sol beke atılıyor, o da belli oranda hücum katkısı veriyor ama bu hamleyle birlikte hem stoper dengesi bozuluyor, hem de soldan atak yiyorsun. Bayern Münih karşısında da vardı bu düşünce ve iyi ki oynatılmadı. Hızlı kanatlar karşısında zor durumlara düşebilir. Bek için hızlı ve hareketli bir futbolcu değil çünkü. Rizespor da oradan atak yapmaya devam etti. Ayrıca stoper dengeni de bozuyorsun. Stoper tandemin senin en uyumlu ve güçlü olduğun yerlerden biri. Angelino oyundan çıkarken, Kazımcan Karataş'ın kullanılmasını beklerim. Bayern Münih karşısında 11 oynattığın futbolcunun üzerine gitmek lazım. O maçta 11 oynaması potansiyeli gösterir çünkü ve geçen sezonu da çok iyi bir noktada bitirmişti. Sakatlıklar bazı aralıklar oluştursa da, şu an ideal sol bekin olmaya en yakın olan isim. Angelino'nun da opsiyonu devreye girmesin derken, Kazımcan Karataş'ın süresini arttırmak daha da önemli. Kasımpaşa karşısında 11'de oynamasını bekliyorum.

4 yorum:

  1. Kazımcan geçen sezon çok iyi maçlar çıkarmıştı. Üzerinde durmak gerek. Ayrıca Angelino gelirken dahi 4'lü savunmada sıkıntısı var deniyordu. Biz nasıl bunu göremedik tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4lü savunmada defansif olarak sıkıntısı var da, hücumda bu görüntü facia..

      Sil
    2. Angelino problemi ortasahaya dayalı bir sorundur. Vecino transfer edilmiş olsa böyle bir problem kalmayacaktı. Münih maçı Kazımcanın oynaması Angelino güvenilmediğinden değil ortasahayı çok fazla bozmamaya çalışmaktı. Isı haritaları bunu net gösteriyor. Burak abi daha önce de söylemişti gelecek olan ortasaha boşluklara kayıp doldurabilecek tipte olmalı diye. Bizde hala öyle bir ortasaha yok. Adam hücüm ederken geriyi kontrol etmek zorunda kalıyor yer yer Angelino ceza sahası yayı üzerinden bindirmeleri de olurdu çokça izletti bunları bize önceki takımlarında bu biraz da eldeki oyuncularla ilgili bir sorun aslında.

      Sil
    3. Bence orta saha kaynaklı değil. Kaan Ayhan da kapatıyor orayı, Angelino yine kötü. Orta yapamıyor, bunun orta sahayla alakası yok..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir