30 Ekim 2023 Pazartesi

Katkı vermeyen yeni transferler olsa da, Tete onlardan biri değil


Bu takımın bana göre sağ kanadı Tete. Ziyech'i forvetin arkasında kullanmak daha makul görünüyor. Sağda da oynayabilir ama forvetin arkasındaki rolü daha güçlü gibi. Sağ kanatta Zaha ya da Kerem Aktürkoğlu'nu kullanma düşüncesi tutmayacak. Rashica orada daha bekine yardım eden, çalışkan kanat rolündeydi. Barış Alper Yılmaz da orada oynarken aynı şekilde. Tete'nin de oyun içi katkısı var ama kat eden kanat. Bu sezon sağ kanatta aradığımız rol de bu. Zaha veya Kerem Aktürkoğlu'yu sağ çizgide kullanmak, onların hücum gücünden büyük oranda almak demek. Rizespor deplasmanında da gördük. Tete'nin karar alması ya da bitiriciliği eleştirilecek olsa da, sağ kanatta hem kat edişi, hem de oyun içi katkısıyla değeri var. Genç oyuncu, olgunlaşacak mutlaka. Büyük potansiyel sahibi. Tete'yi sağ kanat oynatıp, forvetin arkasında Ziyech'i düşünmek daha makul. Solda da şu an ön planda olacak isim Kerem Aktürkoğlu. Zaha solda oynayacaksa da, Kerem Aktürkoğlu forvetin arkası, Ziyech ya da Tete sağ kanatta olacak. Ama sağ ayaklı bir sağ kanat kullanacağımızı çok düşünmüyorum. Barış Alper Yılmaz belli noktalarda, ön alandaki presin şiddetini arttırmak için kullanılabilir. Gerçi o da daha çok forvetin alternatifi olacak. Tete'ye eleştiriler çok sert yapılıyor ve buna katılmıyorum. Eksik yanları olsa da, elindeki en iyi sağ kanat ve ne denli tehdit olduğunu da Bayern Münih maçında oyundan çıktığında gördük. Alponso Davies karşısında yaptıkları dahi eleştirildi. Belki de Dünya'nın en iyi sol beki. Katkı vermeyen yeni transferler olsa da, Tete onlardan biri değil.

4 yorum:

  1. Tete'nin üzerinde durmamız gerekiyor. Tecrübe kazandıkça daha da iyi olacağı açık. Bazı maçlarda çok iyi performans sergiledi. Ziyech,Tete ve Sanchez direk 11'de yazılması gereken yeni transferler.Angelino konusunda umutsuzum. Zaha'yı biraz daha beklemek gerek. Bazı maçlarda neler yapabileceğini gösterdi.Ziyech ise 10 numarada direk 11 yazılması gerek düşüncesindeyim. İyi bir Ziyech 'i ligde tutamazsınız. Ziyech ile başlayıp Mertens ile bitirmek en mantıklısı.Kerem Demirbay son maçta çok kötü oynadı.Yine de bekleyip görmemiz gerek. Kerem Demirbay 'in 10 numara olarak daha iyi katkı vereceğini düşünüyorum. Ndombele konusunda pek umudum kalmadı.Hala kilo verememesi tuhaf.Yeni transferlere hemen çöp muamelesi yapıp atmamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekli, oyun içi katkılı, sol ayağı iyi, çalışkan. Karar sorunu var, bunu aşmalı. Fizik olarak da diri, mücadele kazanıyor.

      Sil
  2. Tete kesinlikle mücadeleden kaçmıyor maç içinde küsmüyor ve denemeye devam ediyor. Tek sorunu karar verme anında hatalar yapıyor bunu da tecrübe kazandıkça düzeltecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir