7 Ekim 2023 Cumartesi

Antalyaspor 0-2 Galatasaray, çok da zorlayan bir galibiyet değildi


Yoğun fikstürde, her maçın temposu benzer olamaz. Manchester United deplasmanı dönüşü, Antalyaspor deplasmanına çıkmak kolay değil. Ters takım çünkü. Savunma hattı felaket halde de, orta saha ve hücumlarında etkili oyuncular var. Kaptıkları toplarda, merkezden iyi ve hızlı çıkıyorlar. Fenerbahçe'yi bu şekilde çok zorladılar. Galatasaray'a karşı da bu planı uygulamak isteseler de, benzer etkiyi gösterebildiler diyemem. İlk yarıyı ya da 1-0 öne geçtikten sonra yediğimiz baskıyı konuşacak olsak da, çok da zorlayan bir galibiyet değildi. Gün sonu, penaltı atmamana rağmen gol beklentin yüksek.

Antalyaspor kapanıp, kaptıkları toplarla hızlı çıkmaya çalışıyor. Zemin kötü, bu da pas kalitesini etkiledi. Galatasaray topa sahip olsa da, rakip yarı sahada pas kalitesi düşük kaldı. Çok fazla top kaybedildi ve etkili ataklar izleyemedik. Barış Alper Yılmaz, alan bulamadığında duvara çarptı resmen. Güray Vural karşısında fiziği ile daha etkili olmasını beklerdim. Ndombele de dar alan becerisini pek gösteremedi. Bu durum da takımın pas kalitesini etkiliyor. Biraz daha bireysel yeteneklere bakmak durumunda kalıyorsunuz. Zaha gibi isimler de işin içine çık giremedi.

2. yarıya ise baskıyla girdik, rakip savunmanın dengesi direkt bozuldu. Duran toplarda, ön direkte ısrarla Icardi'yi aradık, gol de öyle geldi. Devamında Antalyaspor risk almak istedi ve 1-0'ın ardından baskı da kurdular. O ara çok gömüldük. Ön alanda hiç top tutamadık, geriden çıkarken yenilen baskı ile top kaybedildi. Kazımcan Karataş felaket bir maç çıkardı mesela. Hocanın da hamleleri ister istemez defansif ağırlıklıydı. Abdülkerim Bardakcı beke kaydı, bir ara Davinson Sanchez sol stoperdi, sonra Nelsson oraya geçti. O ara dengeyi kaybettik biraz ama neyse ki fişi çektik. 

2-0 sonrası da girilen birçok pozisyon var. Tete'nin final paslarında ısrarla Icardi'yi görmek istemesi bu sefer yanlıştı. Ankaragücü maçında kaldı diyebiliriz. Orada net pası atmayınca, burada ısrarla onu görmek istedi ve hata yaptı. Mertens'i 60. dakikadan sonra oyuna almanın artılarını yaşıyoruz bu arada. Çok büyük oyun aklı ve takımı organize ediyor. Diri bir Mertens'in oyun aklı değil bu lig, Şampiyonlar Ligi için bile fazla. Icardi'nin bitiriciliği enfes, atmaya ve attırmaya devam ediyor. Milli Takım arasının ardından, o hazır değildi, bunun zamana ihtiyacı vardı gibi konuları konuşmamak gerekecek.

Rakiplerin de Galatasaray karşısında 10 kişi kalmaması gibi bir durum var. 2 senedir aynı konuyu konuşuyoruz. Yine Zorbay Küçük. Konyaspor deplasmanını hatırlayın. Net kırmızı atladılar, o gün 3 puan bırakıldı. Hakemi bırakın da ilk yarıdaki oyuna bakın demeyin. Orada 10 kişi kalsalar, bambaşka bir senaryo konuşacaktık. Buna rağmen kazanıyoruz işte. 2. yarıdaki hareketlilik ve başlangıçta kurulan baskı değerli. Yüksek bir oyuncu kalitemiz var. Hocanın da hamleleri her geçen maç üzerine koyuyor. Güçlü kulübeyi mümkün olduğunca iyi kullanıyor.

18 yorum:

  1. Ndombele hazır değildi zaten neden oynadı mesela? sırf 5 dk da bir iki iyi çalım attı diye 11 çıktı yanlış. Tete konusu da bu kadar final işinde kötü olan bir adama niye bu paralar verildi? Milli aradan sonra da hazır olmayan oyuncu varsa hala bir zahmet yüzüne bakılmasın artık yeter yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır olmaması fiziksel değil, maç eksiği ile. Oynamadan nasıl hazır olacaktı? 11 çıkması doğru, bir yerden başlaması gerekiyordu.

      Sil
  2. Kazım ve Barış ikisi de kötüydü. Kazım'ın sol bek oynamayı öğrenmesi için çok maç çok zaman lazım. Kademeler hatalı, müdaheleler yanlış, hucümda da etkin değil. Sol bekten yana şansımız bir türlü tutmuyor. Angelinho'dan da hala istediğimiz katkıyı alamadık. Golcü dendi golü yok asisti var mı emin değilim. Barış yine ilk 11 başladığı maçta olmadı. Teknik kalite, teme futbol bilgisi kapanan takımlara karşı çok etki ediyor. Kerem Aktürkoğlu da yine bir sürü top ezdi kaybetti vs vs...
    takımın istenilen form seviyesine gelmesi zamana alacak. Belki de 2. devre olacak. Ndombele, Zaha, Ziyech, Tete bir sürü oyuncu aldık ama hiçbir tam anlamıyla işte bu dedirtmiyor. 1 maç iyiler ama 2. maç kayboluyorlar. Bunun bence tek açıklaması fiziksel yetersizlik ve maç eksikliği. Bu da maalesef zamanla olacak bir şey. İyi ki bu zaman zarfında kazanarak devam ediyoruz. Ben milli aradan sonra da devam edeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan Karataş, 1 - 1.5 ay sürecek sakatlığı 2 haftada atlattı ve direkt 11 başladı. Bunu beklemiyordum. Uzun zamandır da bu kadar kötü durumda değildi.

      Sil
  3. İlk yarı 8 kişi mücadele ettik üstelik 14 kişiye karşı. Ndombele o kadar net hazır değil ki. Barış Alper tek olumlu hareketi yok. Kerem çalkantılı zaten. Finalde 3 kişi bizden eksikti. Kazımcan tecrübesizliği onu zorladı. Aynı oyuncudan aynı çalımı 20 kez falan yedi. Israrla o alanıda ona verdi. Zaha yükseliyor. Zaha - Tete kanatları ile başlamış olsak çok daha iyi olurdu. Zaha - Tete - Ziyech - Icardi bu 4 lüyü bir şekilde sahaya sürebilirsek rakibin hiç şansı kalmaz. Ayrıca Icardi klasik 90+5 te hala mücadelenin içinde. Maç sonu hala Kerem’e anlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zemin de etkiledi Ndombele'yi ama oynaya oynaya hazır olacak. Kerem Aktürkoğlu, yeni mevkisine alışıyor. Onlar için eksik oynadık denilemez.

      Sil
  4. Hocam ndombeleyi çok övmüştünüz şöyle böyle noldu bir anda fikirleriniz değişti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala övüyorum, fikrim niye değişsin. 1 maç iyi oynar, 1 maç kötü oynayabilir. Maç yorumu bu, sezonu değerlendirmiyoruz. Buradan gol çıkmaz hocam, ofsayta düştün :(

      Sil
  5. dediğin gibi aradan sonra artık şu hazır değil bunun zamana ihtiyacı var gibi konuları geçmemiz gerekiyor. özellikle de ziyech ve ndombele

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Milli Takım arasının ardından bunlardan bahsetmemek gerekiyor artık.

      Sil
  6. tete gibi bi maçta 10 üzerinden 8 diğer maçta 10 üzerinden 3 oynayan oyunculara ayar oluyorum. 10 üzerinden 6-7 ile istikrar sağlayan oyuncu lazim. isim yazmayacaktim ama rashica işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete oynadığı maçlarda kötü değil ki. Bu maçta da değildi. Oyuna girdi, bağlantıyı iyi kurdu yine. Ankaragücü maçında Icardi'yi müsait anda göremeyince, bu maçta ısrarla onu görmek istedi. O da final paslarında hata anlamına geldi.

      Sil
  7. Ndombele 'nin maç ritmini bulması gerek. Kerem Demirbay fena oynamıyordu ama hoca 2 maçtır oynatmadı. BAY konusunda ise büyük maçların adamı. Karşısında açık savunma bulunca iyi oynuyor. Aksi durumda sorunlu. Bu sezonun en önemli adamı yine Mertens. Müthiş bir güç. Yedek kalmayı da sorun etmiyor ve son 20-30 dk girince rakibi bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ritim bulması için de oynaması lazım, süreleri artacak. Milli Takım arasının ardından çok daha iyi bir Ndombele izleriz.

      Sil
  8. Galatasaray bugün sanki fazla mücadeleye girip zorlamadı gibi. O da UCL yorgunluğu ve sakatlık riskinden olsa gerek.

    YanıtlaSil
  9. Kazım niye oynadı, barış kötü, Ndombele hazır değil vs vs bu adamlar bir şekilde oynamalı. Ligin en sert takımlarından birini biraz rotasyonla yendik. Yapılması gerekeni yaptılar. Her oyuncuyu forma sokmak lazım. Geçen sene erken başlamıştık kupaya avantaj olmuştu bu sene geç başlayacağız. O yüzden bu adamlar lig maçlarında oynatılarak kazanılacak. Transferde uygun fiyat ile iyi oyuncu beklemenin handikapları da hazır olmamaları. Seneye veya bir sonraki sene hazır kadrolar ile sezonlar açılacak. Bir plan var ve uygulanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon şart, bazı isimleri de kazanmanın yolu oynatmak. Bunlar olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir