19 Ekim 2023 Perşembe

Ayrılık ihtimali en yumuşatıcı şekilde ifade edildi


Muslera hala çok büyük. Hala da bu ülke sınırlarındaki en iyi kaleci. Geçmişini ya da bugününü tartışmam bile. Bu sezon başarı geleceğini bekliyoruz, yine o noktada en büyük pay sahiplerinden biri olacak. 37 yaşında ve sözleşmesinin son sezonunu yaşıyor. Burada kritik nokta, Muslera ile devam edilip edilmeyeceği? Ya da onun Galatasaray'da devam edip etmeme durumu. Erden Timur'un açıklamalarına bakınca, sezon sonu ayrılık fazlasıyla olası gibi.

Ailesi Uruguay'daymış, bunu bilmiyordum. Çocukları ülkelerinde eğitim görüyormuş. Muslera'nın da bu yüzden Uruguay'da farklı planları varmış. Futbolu da orada bırakma isteği zaten biliniyor. Takımda tutulmak istendiği, sözleşme uzatma görüşmelerinde sezon sonunda bulunacağı söylense de, burada "ayrılık" durumu yumuşatılıyor gibi. Büyük bir devir kapanacak çünkü. Geldiği günden itibaren seyri değiştiren, oynadığı devri kırıp atan bir kaleciden bahsediyoruz. Galatasaray bunun sıkıntısını, hem de bir süre mutlaka yaşayacak.

8+3 devam edecek gibi görünüyor. Bu sınırlama içinde de yerli kaleci transferi değer kazanacak. Kaleyi yerliyle geçebilmenin avantajı büyük. Yine tekrar edeceğiz ama yerli kaleci denildiğinde de 2 ismi konuşabiliriz. En başta Uğurcan Çakır, sonra da Altay Bayındır. Uğurcan Çakır'ın da kariyer hedefinde Galatasaray'ın olduğunu düşünüyorum. Bu transfer bir şekilde olacak. Trabzonspor'da devam edişi onu yükselten bir etmen değil. Yerinde saydırıyor, hatta düşüşte. Son Milli maçta verdiği görüntü çok iyiydi, eski potansiyelini çok uzun zaman sonra hatırladık.

Yine de en iyisi, transferini çok isterim. Ya da Altay Bayındır denilecek. Manchester United'da istediği ortamı bulamazsa transferi mutlaka konuşulur. Zaten bunun sinyalini de vermişti. 3. bir yerli kaleci şu var diyemem. Genç isimlere dönersin, o da sabır işi. Yerli kaleci kültürü bizim için maalesef yok, geçmişte de denendi ve olmadı. Bunu da bir yerde kırmak lazım. Muslera büyük figür, yerini doldurmak kolay değil. Kaleci transferini yaparken de, oynadığın oyun üzerinden arayacağın bazı özellikler olacak. Buna da bakınca, Uğurcan Çakır diyorum.

9 yorum:

  1. Muslera nin bile biraz sallandigi zaman eleştirildiği bu takımda Altay Bayındır barinamaz. Bırakın transfer edilmesini düşünülmesi bile hata olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de bu algıyı bir yerde kırmak lazım.

      Sil
  2. Livakovic'in bonservisini alıp bir sene daha takımda kalmasına müsaade etseydik. Muslera'nın arkası çok rahat dolmuş olurdu. Ayrıca bir 15 yıl daha kafamız rahat olurdu. Erden Timur'dan böyle bur hamle beklerdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harcama limiti var, zor o iş. 8 alamadık o yüzden :)

      Sil
  3. Uğurcan olmazsa Altay ile yapamayız. Altay dengeli bir kaleci değil. Bu nedenle Uğurcan olmazsa Inaki Pena alınırsa uzun süre kaleci sıkıntısı kapatılmış olur. Yerli kuralında elimizi rahatlatan çok alternatif var. Kaleci yerli olursa büyük avantaj olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena da öyle mükemmel bir kaleci değil. Kısa bir kere, tonla defosu var. O gün günü kurtardı da, sezonları planlamak başka bir şey.

      Sil
  4. altay olacağına günay var daha

    YanıtlaSil
  5. Altay kötü kaleci değil arkadaşlar. Yıllardır finali yapamayan bir takımda oynadı. Altay sadece ortamını arıyor. Florya’nın suyu ona yarar. Bizi de pişman etmez. Uğurhan Çakır da iyi kaleci ama çok çalkantılı bir performansı var ayrıca sene başı o formayı storedan alabilirsiniz videosu paylaşması falan. Galatasaray istese Trabzon’dan yürüyerek gelecek adam şu şovları yapmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kaleci söz konusu olacaksa 2 aday var. O kötü, bu kötü ise yabancidan devam zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir