26 Ekim 2023 Perşembe

Bayern Münih maçının ardından, Berkan Kutlu tekrardan gündem olmuş


Bayern Münih maçının ardından, Berkan Kutlu tekrardan gündem olmuş. Haklı da bir gündem. Israrla yazdığım, bu takımın "rol" oyuncularına da ihtiyaç duyduğu. Berkan Kutlu da bu takım adına iyi bir rol oyuncusuydu. Kadro mühendisliği böyle bir şey. Çeşitli kısıtlamalar ölçüsünde, mümkün olan en iyi rotasyonu oluşturmak gerekiyor. Berkan Kutlu da yerli olması itibarıyla, Torreira arkasında iyi bir rotasyondu. 

Geçen sezon katkı verdiği birçok maç var. Gerek kenardan gelip, gerek de 11 oynadığı maçlarla. Bayern Münih karşısında orta sahanın enerjisi düştüğünde, Berkan Kutlu profilinde biri kenarda olmadığı için gereken hamleyi yapamadın. Kerem Demirbay, Oliveira ya da Ndombele, topun sende kalması gereken anlarda değerliler. Hücum ararken tamam da, enerji katmaya geldiğinde iş olmuyor. Ndombele girdi işte oyuna, maalesef kötü durumda. 

Berkan Kutlu'yu beğenmeyeni çok da, bu tarz anlarda etkiliydi işte. Dün kenarda olsa mutlaka oyuna girer ve orta sahaya biraz daha direnç getirirdi. Ligde de rotasyon ararken, Torreira'yi daha rahat kenara alabilirdin. Torreira'yı kenara alayım ve Kaan Ayhan oynasın desen, bambaşka bir profil. Bu da oyununu değiştirmen anlamına gelecek. Berkan Kutlu'nun da Genoa günleri iyi gitmemekte. Ayrılmak için çok ısrarcı olsa da, bence o da yanlış yaptı. Tabi bunda transfer sirkülasyonunun ve Şampiyonlar Ligi listesinde adının olmama ihtimali de etken. 

Şansını denemek istedi. Roma ile oynadıkları maçta 11'di ve görevini müthiş yaptı. Diğer maçlarda ise ya 15 - 20 dakika oynuyor, ya da hiç oyuna giremiyor. Galatasaray'daki rolünü orada da aldı ama takımlar arasında seviye farkı büyük. Berkan Kutlu ve Yunus Akgün gibi futbolcuları arıyorum ben. Yerli olmalarının da avantajıyla, rotasyon için elimizi fazlasıyla güçlendireceklerdi. O kötü, bu berbat diye diye takımda yerli futbolcu bırakmamaya ant içmiş bir kesim var. Gerektiği anlarda kendileri oynayacak sanırım.

7 yorum:

  1. Geçen seneki Fenerbahçe maçlarında Berkan, Barış gibi oyuncuların yaptığı ön alan presi ile rakibi bozarak rahat sonuca gitmiştik. Galatasaray genetik özelliklerine uygun olarak kuvvetli ön alan presi ve bozmaya yönelik oyun oynuyor. Berkan bu oyun çin çok iyi bir rol oyuncusu. Keşke kalsaydı. Aynı şekilde Yunus da.
    Ben biraz daha sabır diyorum. Kasım ayı ile birlikte transfer edilen oyuncuların takıma katkı yapacağına inanmak istiyorum. Bu oyuncular öyle bir kalemde silinecek oyuncular değiller. Evet çok zaman aldı forma girmeleri ama yapacak bir şey yok. Ziyech, Ndombele, Angelinho'dan verim almaya başlarsak çok başka şeyler konuşur hale geliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz büyük maçlarda, o tarz futbolcuların enerjisi çok değerli. Böyle alternatiflere daima ihtiyaç var.

      Sil
  2. Galatasaray ciddiye aldığı rakipleri tarumar edebilecek güçte. Münih maçında oynanan oyun Fenerbahçe maçında oynansın enteresan şeyler olur Fenere. Berkan yorumuna da katılmıyorum gitmesi iyi oldu. Biz oyunu çok doğru oynadık. 60 dakika deli gibi hücüm edip XG3 ile oynadık. O 3 golü atmış olsak 60. Dakikada Berkan’a değil Oliveiraya ihtiyaç olacaktı. Topu çevirebilmek rölantide pas yapabilmek adına. 3-1 ile 60. Dakikada oyuna girdiğinizi düşünün o andan sonra pres mi yapmamız gerekirdi. Sadece ortasahada da düşmedik ayrıca bekler stoperler bile presin içindeydi. Takım olarak düştük. Berkan girip tek başına takım sırtlayacak adam da değil. Bizim bitiricilik konusunu çözüp yola devam etmemiz gerekiyor. Herşey doğruydu maçta değişikliği 45 de yapmış olsak da gol yiyecektik. Bulduğunu atamazsan karşındaki Münih cezayı keser.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın da dlyemiyorum haksızsında. Ama doğru olan şu bulduğunu attığında oyunu sen yönlendirirsin. Tempoyu sen belirlersin. Bunu yapmamız lazım artık.

      Sil
    2. Ligde bu tempoyu göstermek imkansız. CL'ye nefes kalmaz çünkü. Bitiriciliği çözmek lazım, her maç çözülecek gibi geçiyor da bitiremiyoruz.

      Sil
  3. Genoa 'da bazı maçlarda oyuna dahi giremedi. Galatasaray 'da kalsa şampiyonlar liginde oynayacaktı. Seneye gelir ve kadroda tutarız düşüncesindeyim. Bu arada Ndombele ve Oliveria'dan daha fazla süre alırdı. Kaan Ayhan yerine oynardı büyük ihtimal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış karar verdi. Genoa'da süre alamayan burada mı oynayacaktı diyenler var da, geçen sezon aldığı süre ve verdiği katkı neydi?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir