17 Ekim 2023 Salı

Değil Galatasaray, Milli Takım'da da muadili yok


Kerem Aktürkoğlu'nu övmekten bıkmam. Saha içini geçtik, saha dışıyla da konuşuyoruz artık bu adamı. Galatasaray'da kaptanlardan biri yapılırken, bu durumun altı fazlasıyla doluymuş. Lider karakterini ortaya koyuyor, konuştuğu her konunun altı fazlasıyla dolu. Bu liderliği Milli Takım'da da yansıtmaya başladı ve Montella da bu durumun altını çizdi. Saha içine dönersek, iyi bildiğimiz performansı devam etmekte. Montella'nın bu tarz kanatları iyi kullandığını ve geliştirdiğini biliyoruz. Yunus Akgün gibi bir örnek taze. Buluştukları gibi de yeniden dokundu. Yusuf Sarı için de bu geçerli. Kerem Aktürkoğlu zaten belli bir noktaya gelmiş, büyük bir futbolcu. Değil Galatasaray, Milli Takım'da da muadili yok. Montella'nın oyun düzeninde, Kerem Aktürkoğlu'nun yeri çok daha büyük olacak. Montella, hızlı ve teknik özelliği yüksek kanatları seviyor. İrfan Can Kahveci üzerinde o kadar durmayacak mesela. Kanat için tarzı değil çünkü. Daha hızlı ve teknik kanatlar ise büyüyecek, önemli roller alacak. Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray'da forvet arkası rolüyle de üzerine koymaya başladığını görüyoruz. Orada oynaması da zaten gelişen oyun aklı üzerinde pozitif etki demek. Icardi'yle oynamanın da müthiş bir oyun ezberi oluşturduğunu tekrar yazalım. Daha dün 3. Lig'deydi, bugün Galatasaray ve Milli Takım'în olmazsa olmazı. Kusursuz bir kariyer öyküsü yazıyor.

8 yorum:

  1. En güzel tarafı da güçlü bir psikolojiye sahip olması. Eleştirinin ötesinde o kadar bel altı yorumlara rağmen asla düşmüyor ve performans vermeye devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde kırılır ama. Bazı taraftarlar çok ayıp ediyor. Etiket işinin tehlikesi büyük.

      Sil
    2. kırılmaz. çok güçlü bi mental yapısı var. kırılacak olsa çoktan kırılırdı.

      Sil
    3. Kırılma değil de, bir yerde yeter diyebilir.

      Sil
  2. Kısa zamanda geldiği seviye muthiş. Yabancı olsa 15-20 milyon euro verip alırdık. Sürekli çabalıyor, arıyor ve pes etmiyor. Kendisini geliştiriyor. Icardi'ye yaptığı asistlere bakın.Benzer asistleri Barış'a da yapıyor. İstikrarlı olması diğer artısı. Bazı taraftarlar Kerem hata yapmadan protesto etsek diye bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol hayatını Galatasaray'da tamamlamasını çok isterdim..

      Sil
    2. Çok zor hocam. Bizim taraftar, daha doğrusu onlar taraftar değil forma almaz stada uğramaz ama sosyal medyaya yazmaya gelince en büyük taraftarlar olanlar. Adamı yerden yere vurmakta bir numarayız çünkü. Rakip sevmesin medya sevmesin bunlar oyuncuyu motive eder bir yerde ama kendi taraftarından da bir maç için yerden yere vurduğu an film kopuyor.

      Sil
    3. Manasız bir etiket sevdası var ve bu bitmiyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir