16 Ekim 2023 Pazartesi

Ndombele toparlanmaz ve Oliveira giderse, Tielemans için şatları konuşurum


Tielemans, Galatasaray adına yaz döneminin ilk transferi olabilirdi. Lig biter bitmez, ilk olarak 8 numara transferini konuşuyorduk ve gündeme gelen isim de bonservisi elinde olan Tielemans'tı. Okan Hoca dahi Tielemans için şakayla karışık "come to Galatasaray" demişti. O kadar hızlı ilerledi bu süreç, teklif yaptık ama 1-2 gün sonrasında Aston Villa'ya imza attı. Biz de 8 numara transferiyle başlattığımız dönemi, en son 8 numara transferini gerçekleştirerek tamamladık.

Bir daha bu şekilde hareket edeceğimizi de düşünmüyorum. 8 numara düşünülüyorsa, o hamle için bu kadar beklenilmez. En acil ihtiyaçlar adına, fırsatın da fırsatını kovalamayız. Transfer dönemi başlarken, bonservisi elinde olan futbolcular ilk gözdelerdi. Bu tarz transferler adına da yaz dönemi değil, çok daha öncesinden hamleler yapılmalı. Ocak ayı sonrası sözleşme imzalayabilirsin sonuçta, o hakkın vardı.

Bu tarz futbolcuları Premier Lig'den koparmak da zor. Leicester City düşmüş olsa da, o kadar değerli futbolcuları vardı ki. Astob Villa, çıkış içinde, iddialı bir takım. Onlar bu teklifi yaptığı an, senin pek şansın kalmıyor. Ancak Zaha gibi orada yıllarını geçirmiş, artık değişim ve Şampiyonlar Ligi diyecek isimler adına fırsatın var. Tielemans ihtimali bana güçlü gelmese de, Erden Timur'u düşününce "bir umut" diyordum.

Astob Villa günleri istediği gibi ilerlemeyince, transferi için haberler üretilmeye başlandı. Emery'nin ana planına pek girebilmiş değil. Premier Lig'de kenardan geliyor ve süreleri de giderek düşmeye başladı. Oynama isteğini dile getirmiş. Ocak ayında ayrılığı olası durmakta. Zaniolo da bazı sorunlar yaşayınca, para + Tielemans gibi formüller üretiliyor. Tielemans, Galatasaray orta sahasının ilacı olacaktır da, Ndombele'nin o döneme kadar göstereceği çıkışa başlı. Ndombele kazanıldığı an, ondan daha iyi bir 8 numara alamayız. 

Tielemans da gerçi 26 yaşında. Bir yandan da fırsat doğarsa kaçırmamak gerekir diyoruz. Bonservissiz gelmişti, Aston Villa'nın beklentisi ne olur bilinmez. 8 numara transferi için aksiyon alınması için bazı şartlar oluşmalı. Ndombele'yi kazanamamak, Oliveira'nın da takımdan ayrılması lazım. Oliveira gitti sadece desek, kim yedek kalacak? Arkada kalan lüks durabilir. Oliveira gitse, 8 numara için yerli bir alternatif düşünürüm. Ndombele toparlanmaz ve Oliveira giderse, Tielemans için şatları konuşurum.

8 yorum:

  1. Ndombele ne yapıp ne edip kazanılmalı bunu bilir bunu söylerim. Onun gibi fizik gücüne sahip olupta bu denli teknik oyuncu faal olarak yok diyebilirim. Onun yaptığı driplingleri Yaya Toure yapardı oda fizikliydi. Yıka yıka devam ederdi. Manchester maçında 15 dakikada yaptıklarını yapsa zaten vazgeçilmez noktasına gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kazanılmalı çünkü bu kaliteyi para ile alamazsın.

      Sil
  2. Bence şampiyonluk için orta sahaya kesin takviye yapmalıyız. Ndomble'nin nasıl olacağı hala belli değil. İnşallah form tutar ve katkı yapmaya başlar. Rakibimizde Fred ve Symanski gibi iki direk orta saha katkısı veren oyuncu var. Biz aynı etkiyi hiçbir orta sahamızda henüz alamadık. Sergio eğer giderse bence kesinlikle gol de atabilen orta saha almamız lazım. Hala ordaki eksiklik giderilemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmek için süre var, bekleyeceğiz. Ndombele de bence yükselecek.

      Sil
    2. Birde bir nokta var. Sürekli fb oyuncuları şu şöyle iyi böyle iyi diyorsunuz da. Takımın oynadığı en kaliteli ekip Rizespor. Bu sebeple o X isimleri kıyaslamak İçin önce blr Kophenag Molde yahut United maçı oynasınlar.

      Sil
    3. Öyle tabi, henüz sert bir maç yapmadılar. Bu ligde de sonuç almak kolay.

      Sil
  3. Ndombele inşallah beklenen seviyeye gelecek torreria ile muhteşem bir şekilde geçilmez bir ortasahamız olacak biraz sabır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir