27 Ekim 2023 Cuma

Kaan Ayhan'ın varlığı, Torreira'yı rahatlatan unsur


Kaan Ayhan'ın varlığı, Torreira'yı rahatlatan unsur. Hoca da Paredes ve Vecino gibi isimleri isterken, Torreira'yı rahatlatmayı hedefliyordu. Torreira'nın Fiorentina günlerine inince, 5 gol 2 asistli sezonu var. Galatasaray'da ise 1.5 sezonda henüz 1 asist yapabildi. Bunun da nedeni orta sahanın derinliklerinde oynamasıydı. Orta sahanın merkezinde mücadele et, geriden oyun kurumuna yardımcı ol derken, ön tarafa bakmak o kadar kolay olmuyor. 

Orta sahanın merkezine Kaan Ayhan gibi bir ismi yazınca da, Torreira'yı 8 numara gibi kullanıyorsun ve ön alandaki baskısından yararlanmak istiyorsun. Bayern Münih karşısındaki baskıya bakın, Torreira rakip yarı sahasında şok presle birlikte çok fazla top kazandı. Rakip de geriden uzun vurmaya kalkınca, Kaan Ayhan ile hava toplarını aldın. Fizik mücadelede de Kaan Ayhan'ın katkısı büyük. Kaan Ayhan'ın yerine 6-8 numara oynayan bir orta saha alınsaydı diye başlayacak tüm cümlelere kısmen katılmam. 

O tarz bir transfer gelse, Bayern Münih karşısında maksimum bu kadar performans verecekti. Kaan Ayhan'ın orta sahada oynadığı tüm maçlar adına da bu geçerli. Vecino desek biraz daha konfor alanından çıkmayan, basit ama etkili oynayan bir futbolcu. Kaan Ayhan'ın ise başarılı uzun paslarının getirisi fazla. Paredes daha farklı bir kalite tabi, üst düzey top tekniği var. Kaan Ayhan ise ona göre biraz daha mücadele ve savunma gücü yüksek isim. 

Belki alternatif üretebilirsin de, Kaan Ayhan'ın şu görüntüsünün üzerine yeni bir transferle daha iyi performans almak da zor. Kaan Ayhan da maksimumu veriyor sana. Burada mühim nokta, Torreira'yı rakip yarı sahada kullanabilmek. Şut sayısını arttırdı, iyi de bir oyun aklı var ve asisti zorluyor. Torreira'dan da gol / asist katkısı gelecek yani. Zaten bu taşlar yerine oturduğunda, gerçek anlamda durdurulamayacak bir takım halini alacağız.

8 yorum:

  1. Artık Kaan-Torreira ikilisi oturdu gibi merkezde hocanın bundan vazgeçeceğini sanmıyorum istikrarlı şekilde kullanacaktır bu ikisini. Hocaya istediği 6 numara alınmayınca çözümü bu şekilde içeriden buldu. Kaan geçen sezon gelse de bu sezonun transferi oldu bir anlamda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlu maçlarda evet de, favori olduğun maçlarda Oliveira yeniden opsiyon olmuştur.

      Sil
  2. daha zorlu maçlarda kaan-torreira ikilisi oynar diyorduk ama şu an gelinen noktada kolay-zor maç farketmeksizin ideal ikili oldular diye düşünüyorum. çünkü ilk olarak 2 tane DOS oyuncusu diye düşünüyorduk çoğumuz ama gördük ki torreira rakip yarı alanda hatta rakip ceza sahasının oralarda da oynayabilecek bi oyuncu, bu tekniğe de sahipmiş. ben ileride bu kadar etkili bi oyuncu olduğunu bilmiyordum. tabi okan hoca da onun bu yönünü bildiği için yanına defansif ağırlıklı bi isim istemiş. kadro mühendisliğini cok iyi düşünmüş okan hoca ama tabi orta sahaya farklı profilde bi oyuncu olan ndombele alındı ve şu ana kadar da hayal kırıklığı. ama doğru tiplemeye yani kaan-torreira ikilisine geldik yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira da bence opsiyon, Rizespor maçında gösterdi. İdeal kurguda ise katılıyorum.

      Sil
  3. Kaan Ayhan büyük kazanım. Torreira 8 numara oynadığında hücum preste müthiş iş yapıyor. Bu arada Eyüp Aydın 'ı izleyemedik. Tahminim kupa maçlarında süre alacak. Eyüp Aydın 'da önemli kazanım olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Aradığın 6-8 profiline uydu işte, transfersiz geçtin orayı.

      Sil
  4. Hiç beklemediğim bir şeydi Kaan Ayhan-Torreira ama hem yerli oyuncu olması hem de Torreira'nın oyununu ileri taşıması yönünden müthiş bir hamle oldu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan bu anlamda beni de çok yanılttı. Mutlu da etti :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir