26 Kasım 2023 Pazar

Aşırtmaları, uzak köşeye plaseleri, bunlar hep Mertens'in imzası


Geçen sezonun son bölümüne doğru çok doğal şekilde düşüşe geçmişti. Yaş haddi var ve alternatifsizdi. Bu sezon daha alternatifli bir kadro olsa da, Mertens'i 11'de izlediğimiz maçlar oldu. 11 oynarken beklenen etkiyi gösteremezken, sonradan oyuna girdiği bölümde tecrübesini konuşturmuştu. Alanyaspor karşısında da 11 başlarken böyle bir çekincem vardı. Mertens ise geçen haftaların çok ötesinde, onu iyi hatırladığımız dönemde olduğu gibi bir performans verdi.

Ndombele'yi kazanır mıyız derken, Mertens'i geri döndürdük diye düşünüyorum. Afrika Uluslar Kupası'nda Zaha ve Ziyech gibi isimler olacak. Onlardan ayrı kaldığımız dönemde de Mertens'e ihtiyaç çok daha büyük. Geniş kadro derken, Mertens gibi isimler üzerinden bunu söylüyoruz. Beklenti duyduğumuz herkese ihtiyaç var. Mertens de o isimlerin başında. 11 oynayıp da bu istikrarı devam ettirebilirse, kalan haftalar adına "yeniden" çok büyük bir koz olacak.

Icardi / Mertens bağlantısıyla Alanyaspor karşısında ilk yarıdan sonuca gidildi. Zaha için yazarken de söyledim. Diri bir Icardi sadece kendisini değil, çevresini yükseltiyor. O kadar hareketliydi ki, onun boşalttığı alanı Mertens mükemmel doldurdu. Mertens'in "oyun aklı" üst düzey. Bazı noktalarda belki tempo kaynaklı doğal olarak istediğini yapamasa da, o akıl sonuca gidiyor işte. Bitirme anında da vardı, aksiyon alması gereken anlarda da.

Oyunu organize etti, attı ve attırdı, sürekli koşu gösterdi ve o da alanı doğru kullandı. Icardi'yle kurdukları bağlantı sonrasında da sonuca gittin. Sürekli 11 oynatamazsın elbette, Ziyech'i bir şekilde kullanacaksın. Yine de Mertens'in rotasyon anında 11 başlayacağı birçok maç olacak. Böyle bir oyun aklından mahrum kalmamak gerekiyor. Yaşına göre de temposu yüksek aslında. Ön alan presinde var, çok hareketli ve doğru oynuyor. 

Kerem Aktürkoğlu'na göre elbette daha iyi bir oyun kurucu. Ön alanda az top kaybı da Mertens ile alakalı. Yine de Kerem Aktürkoğlu'nun oyun kurucu gibi değil, 2. forvet gibi kullanıldığını atlamayalım. Ayrıca forvet arkasında oynarken, Icardi de sakattı. Icardi sahada var olmayınca, arkasında veya etrafında kimin oynadığının pek önemi yok. Yine söylüyorum, Kerem Aktürkoğlu kaçırdıklarını bitirse daha farklı konuşulurdu. Mertens başka bir profil, onunla daha farklı oynarsın. Belki o oyun daha doğrudur da, +3 yerli sarmalında Kerem Aktürkoğlu'na rol vermek zorundasın.

Alanyaspor maçlarını da ayrı seviyor. Geçen sezon Türkiye Kupası maçında da, Alanyaspor'a karşı imza gollerinden biri atmıştı. 2 sezonda 2. imza golü diyeyim. Attığı birçok gol var da, onun imza gollerini Galatasaray forması altında pek görmedik. Kaleci kalesindeyken dahi aşırtma gol atabilen bir futbolcu. Aşırtmaları, uzak köşeye plaseleri, bunlar hep Mertens'in imzası. Alanyaspor'a karşı sürekli gol atıyor, attırıyor. 

6 yorum:

  1. bize gerekli yapı bu, keremi de ateşe atmaya gerek yok. Ama buraya bu profilde Türk kimi koyabiliriz dersen o zor. Sol beki Türk yapalım desek o da yok belki Rıdvan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu oynayacak bence her koşulda. Ziyech forvet arkası, Kerem Aktürkoğlu sağda olabilir.

      Sil
  2. Mertens mi Sneijder mi ?

    YanıtlaSil
  3. barış'ın performansı da atlanıldı gibi geldi. sağ kanadı müthiş kullandı. boey ile de çok uyumluydu. finalleri yine yapamadı maalesef. ama sağ tarafta tete, kerem gibi isimler yerine (ziyech 10no) barış'ı tercih ederim. son vuruş ve pasları kötü belki ama kerem ve tete o anlamda daha da kötüler.ve barış bunlardan oyun içi katkısı olarak da daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandı da, bu maçlarda finali yapmak gerekir. Final aranan maçlar çünkü. Oyun içi katkısını büyük maçlarda beklersiniz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir