2 Kasım 2023 Perşembe

Tozlanmış parçalı #65; José Rodríguez


Bazı transferler zarar ettirmiyor. Bu tarz transferleri de denemekten asla geri durmamalı. Galatasaray'a transfer olduğunda 21 yaşındaydı. Real Madrid adına potansiyeldi de, orada şansı yoktu. Real Madrid'den bu futbolcuyu 0 bonservise aldık. Çok da iyi katkı almamış olmamıza rağmen, 2.15 milyon avro'ya Mainz'e sattık. Hem de sadece 1 sezon içerisinde. Bu rakamın yüzde 30'u Real Madrid'e gitti. Futbolcuyu geri alma opsiyonları da vardı.

Dortmund'tan da Koray Günter'i bu şekilde transfer etmiştik. O da çok akılcı bir hamleydi ama gelişim bazı nedenlerden dolayı beklediğimiz şekilde gerçekleşmedi. 2015 - 2016 sezonu yaz dönemi Galatasaray adına felaket geçti. 14 yabancılı düzene geçildiği sezona sadece 7 yabancıyla girdik. O yabancılardan biri de Jose Rodriguez'di. Berbat bir yaz içerisinde, nadir iyi işlerden biri diyelim. Hamza Hamzaoğlu görevine devam etmiş olsa, futbolcunun şansı daha yüksek olabilirdi.

Rotasyon o kadar dardı ki, şans ister istemez geliyor. Selçuk İnan / Bilal Kısa ile oynarken, Jose Rodriguez de bu hattın en önemli alternatifiydi. Diğeri de Jem Karacan işte. Böyle bir rotasyon. Jose Rodriguez, 6-8 numara. Topla dripling özelliği olan, oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan bir orta saha. O dönem için de potansiyel sahibiydi. Tarzını sevsem de, 1. öncelik olmadı ama Hamzaoğlu dönemi rotasyonun iyi bir parçasıydı.

Mustafa Denizli göreve geldikten sonra gözden tam anlamıyla düştü. Riekerink de aynı şekilde ona pek şans vermedi. Elimizde daha iyi bir rotasyon olmamasına rağmen tercihleri bu yönde oldu. Buna rağmen futbolcunun potansiyeli üzerinden zarar etmiyorsunuz. 0 bonservise transfer edip, beklenen katkıyı alamadığınız futbolcudan önemli bir bonservis kazandınız. Bu tarz hamlelerin artması lazımken, örneğini çok fazla göremedik.

Jose Rodriguez'i de bitiren Rizespor deplasmanıdır. Öyle bir maç ki, çoğu ismin kırılması oldu. Hamza Hamzaoğlu gitti, Umut Bulut tam anlamıyla gözden düştü, Bilal Kısa ve Jose Rodriguez gibi isimlerin süreleri olabildiğince azaldı. Maçın başında 1-0 öne geçtik, devamında 2-1 geriye düştük, sonrasında 3-2 öne geçtik ama 90+'larda yediğimiz 2 golle 4-3 kaybettik. Selçuk İnan 18. dakikada sakatlanıp oyundan çıktığında, yerine giren isim Jose Rodriguez'di. Oysa bu maç Bilal Kısa'ya bakarken. O değişiklikle birlikte her şey kırıldı diyebiliriz.

2 yorum:

  1. Boşa düşen birçok kaliteli oyuncunun olduğu bir transfer sezonuydu sanırım o. Ve biz ısrarla hiçbir mantığı olmayan bu transfer politikasını benimsemistik. Sonrası büyük çöküştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz sayıda isimler vardı. Hepsini elden kaçırdık..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir