28 Kasım 2023 Salı

Bayern Münih'le oynadığımız ilk maçın felsefesini uygulayacağız


Bizim seviyemiz Şampiyonlar Ligi ve orada da fazlasıyla iddialıyız. Manchester United ile tarihimizin en önemli maçlarından birine çıkacağız. Galibiyet olmazsa olmazımız ve favori olduğumuzu düşünüyorum. Bayern Münih karşısında 2 maçta kaybetmiş olsak da öyle bir futbol oynadık ki, öz güvenimiz fazlasıyla yüksek. O seride asla kırılmadık, kaybetmemize rağmen daha güçlü çıktık dahi diyebilirim. Rakip tüm eksiklerine rağmen Manchester United tabi, bunu da atlamayacağız. Çok büyük bir futbol kültürü. Favoriyiz derken bunu da inkar edemeyiz.

Everton deplasmanında 3-0 kazanmalarına rağmen, üstün olan taraf Everton'du. Everton da puan silinmeleri sonrası oldukça moralsiz ve hedefsiz bir takım. Yaptıkları pres de kaos dahilindeydi ama Manchester United'i oldukça zorladılar. Casemiro'nun yokluğunu bu anlamda arıyorlar. Presi kırmak için onun varlığı önemliydi. Lindelöf / Maguire 2'lisi de ön alan presinde dağılmaya fazlasıyla müsait. Galatasaray'ın da en iyi yanı bu olunca, baskıdan ödün vermeyeceğiz. Bayern Münih'le oynadığımız ilk maçın felsefesini uygulayacağız. Rakibi hataya zorlamak en önemli öncelik.

Mount, Casemiro, Rashford, Eriksen, Evans, Lisandro Martinez ve Malacia eksikleri. Hojlund'u kamp kadrosuna aldılar, büyük ihtimalle de bize karşı oynar. İlk maçta bizi fazlasıyla zorlamıştı. Burada avantaj Rashford'un varlığı aslında. Kendisini bizim sol kanadımıza attığı her anda etkili oldu ve tehlike oluşturdu. Eriksen de ilk maçta 2. yarıda oyuna girmiş ve takımını oldukça organize etmişti. Onun yokluğu da önemli bir eksiklik. Hamle imkanları da o kadar yok. Bruno Fernandes'in oyun aklına odaklılar. Casemiro, Eriksen, Mount'un yokluğu oyun aklı noktasında büyük noksan.

Shaw ve Bissaka'nın geri dönüşü bizim için iyi değil tabi. Bissaka, hızlı ve atlet bir sağ bek. Savunma yönüyle ön planda ve Zaha karşısında etkili olacaktır. Dalot'un oynamasını tercih ederdim. Shaw ise geriden oyun kurarken önemli kozları. Merkeze çok kayıyor ve takımı pres altındayken geriden çıkabilmeleri adına varlığı önemli. Bu yüzden de Shaw karşısında fizik gücüyle ön plana çıkacak bir kanat kullanırdım. Onu biraz fizik tarafında zorlamak lazım. Barış Alper Yılmaz'ın 11 oynaması beni şaşırtmaz.

Galatasaray'da ise Davinson Sanchez olmayacak. Yokluğuyla alakalı uzun uzun konuştuk. Icardi'nin fit şekilde geri dönüşü en önemli kozumuz olacak. Bayern Münih karşısında fit bir Icardi olsa eminim ki en az 4 puanımız daha vardı. Zaha da yükseliyor, bu da önemli. Forvet arkası ve sağ kanatta kim kullanılır ona bakacağız. Ön alan presi derken, Kerem Aktürkoğlu yeniden forvetin arkasında olabilir. Barış Alper Yılmaz da fiziği ve alan bulacak olmasıyla değerli. O sağ kanatta olursa da forvetin arkası Ziyech olur. Mertens'i hamle gibi kullanırız diye düşünüyorum.

13 yorum:

  1. bilmiyorum katılır mısın burak, bu sezon şampiyonlar liginde önceki sezonlara nazaran çok daha zevkli maçlar oynanıyor. sebebinin de paraya tapanların, şovmenlerin arabistan, katar, abd gibi yerlere gittiği için burada harbi topçuların kalması, mücadele etmesi diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidenler de büyük futbolcular sonuçta :) Benzema keyif mi kaçırıyordu :)

      Sil
  2. İcardi Zaha Kerem gibi oyunculara çok iş düşüyor. Yakaladığımızı atmak zorundayız. Gol pozisyonlarını cömertçe harcadığımız için Bayern serisinden 0 çektik. Burada buna tahammül yok artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirmek zorundasın zaten, yoksa tüm çaba boşuna.

      Sil
  3. Seviyemiz CL mi değil mi önümüzdeki iki mac gösterecek. Fizik gücümüz ve saha içi organizasyonumuz bana daha çok Avrupa Ligi seviyesinde olduğumuzu düşündürüyor. Umarım yanılırım.
    Bu sene AL, seneye yerinde takviyeler, bu seneki yenilerin ve sistemin oturmasi ile CL seviyesine gelmek daha makul görünüyor. Bu işin mantık taragi ama duygularim gene de şansımız bol, yolumuz açık olsun diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana düşündürmüyor. Oynadığın her maçı hak ettin. Bayern Münih'e karşı yaptıkların ortada. Nasıl Avrupa Ligi seviyesinde olduğunu düşündürüyor? Biraz bitiricilik ile farklı şeyler konuşuyordun. Seviye gayet Şampiyonlar Ligi. Hele ki fizik gücü ile. Şu yorumu yapmak gerçekten ayıp.

      Sil
    2. bu nasıl bi yorum ya ? bayern munih'i 2 maçta da oyun olarak ezmişsin ama seviyemiz daha belli değil öyle mi yani. içimizdeki irlandalı mısın sen ?

      Sil
    3. yok kardeşim seviyemiz avrupa ligi olamaz. münih'e karşı 2 maçta da oyun üstünlüğünü ele alan takımın seviyesi konferans ligidir

      Sil
    4. Fizik olarak yetersiz kaldık denildi bir de. İnanamadim :(

      Sil
  4. Manchester United eksiklerine rağmen formda geliyor. Son karşılaşmamızdan beridir onlar da geliştiler. Favori gösterilmemiz güzel bir şey ama sonuçta çok büyük takım ve dünya çapında futbolculara sahipler. Aşırı zor bir maç bizi bekliyor. Bu maçta girdiğimiz pozisyonları atmak zorundayız. Kerem oynaması halinde kendisi açısından en önemli maçlardan birine çıkacak. Haftalardır süren formsuzluğu eğer bu maçta da devam ederse ve gene goller kaçırırsa taraftar nezdinde sıkıntı yaşar. Okan Hoca umarım onu sonradan oyuna alır. Martens böyle formdayken onla başlayıp sonradan sokmak sanki daha akıllıca gibi. Aynı şekilde Kazım ve Nelson'un Bayern maçlarında yaptıkları bireysel hataları kompanse edecek durumda da değiliz. Bu oyuncular sezona iyi başlamadılar ve hala mental olarak da iyi değiller. Bence ilk 11: Muslera - Angel - Abdülkerim - Nelson - Boey - Kaan - Torrera - Zaha - Martens - Ziyech - İcardı şeklinde olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da formda gelmiyorlar. Everton karşısında skora bakmayın, ciddi zorlandılar. Hem de öyle dağınık bir takım karşısında.

      Sil
  5. oyunu alacağımızdan hiç şüphem yok ama finallerde yine beceriksizliğimiz sahne alacak gibime geliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir