28 Kasım 2023 Salı

Oynamamaktan şikayetçiydi, işte fırsat


Davinson Sanchez'in sakatlığı olabilecek en kötü durumlardan biri. Hele ki sezonun en önemli maçına giderken. Davinson Sanchez ile birlikte stoperleri orta sahaya kadar çıkarıp, rakibe orada basabiliyorduk. Topla çıkışları, hücuma verdiği destek de oyunumuzun en güçlü yanlarından biriydi. Bu takım elbette Nelsson'la şampiyon oldu da, Galatasaray'ın bugün oynadığı oyun Davinson Sanchez gibi bir stoperi istiyor. Nelsson da Kopenhag maçında çok sıkıntı yaşamıştı. Davinson Sanchez yokken, Okan Hoca'nın mutlaka yeni bir dokunuş yapması gerekecek.

Elbette Nelsson oynayacak, 2. bir alternatif yok. Orta sahada farklı ihtimal olsa, Nelsson yerine Kaan Ayhan'ı stoperde kullanırdım. Bunun nedeni de tamamen top kullanımı, hücum etkisi üzerineydi. Yeniden Nelsson'un savunmacılığına dönüyoruz. Geçen sezon yakaladığı çizgiyi hatırlaması lazım. Hojlund da oynayacakken onunla boğuşması lazım. Burada da korkum, fizikli forvetler karşısında yaşadığı sorun. Diagne ve Aboubakar karşısında ezilmişti ama yeri geldiğinde Weghorst'a nefes aldırmamıştı. 

Nelsson'un rakibe orta sahada basması zor, böyle bir alışkanlığı da yok. Ağır olduğunu bildiği için bunu yapmıyor, daha güvenli oynuyordu. Kaan Ayhan da ağır ama Alanyaspor maçında o baskıyı orta sahada yapmıştı. Bu riski alıyoruz oysa. Orta sahalardan biri biraz yarı sahamızda derinliklere inecek, top kullanımına yardımcı olacak. Nelsson'un çıkamaması kaynaklı belki de Boey biraz açık kapatacak. Okan Hoca eminim ki bunun planını yapıyordur. Nelsson'un iyi dönemini de biliyoruz sonuçta. Fırsat bekliyor ve oynamamaktan şikayetçiydi. İşte o fırsat geldi.

Ocak ayında hayal ettiği transfere ulaşması da bu süreçte vereceği performansla alakalı. Bu dönemde piyasası iyice düştü. Şu an en üst seviyede fırsat geldi. Kopenhag deplasmanı Davinson Sanchez döner de, Manchester United karşısında Nelsson sahada olacak. İyi savunmacılığını tekrar hatırlaması ve Hojlund ya da yerine kim oynayacaksa onun karşısında ayakta durması lazım. Bence bu maçın favorisi biziz. Favoriyiz derken de, Davinson Sanchez'in varlığı da büyük etkenlerden biriydi. Yokluğuyla handikap yaşamayalım.

Davinson Sanchez için de belli bir süre yok denilse de, bahsedilen süreden erken döner. Manchester United ve Pendikspor maçlarında oynamayıp, Adana Demirspor karşısında oynayacaktır. Kopenhag deplasmanı da yok deniliyor ama zannetmiyorum. Onun bir an önce geri dönmesi şart. Alanyaspor maçında sakatlanırken bu denli bir şey olacağını zannetmiyordum. Neden oyundan alınmadı deniliyor, hangi biri alınsın. 5 değişiklik hakkın var, birileri elbette sahada kalacak. Davinson Sanchez yerine Nelsson ile bu maça başlanabilirdi desek, Abdülkerim Bardakcı da yok. O da zor. Yapacak bir şey yok yani.

10 yorum:

  1. Nelson bu sene oynadığı bütün maçlarda hata yaptı. Avrupa kupasındaki tüm maçlarda neredeyse yediğimiz tüm gollerde baş sorumlusu. En son Bayern maçında da 1 gol hediye etti. Kopenhag maçında yediğimiz gollerde de büyük hatası var. Açıkçası ona hiç güvenmiyorum. Odağı gitmiş ve hiç iyi değil. Bu maçta ben olsam Abdülkerim - Kaan ile oynardım. Orta sahaya da ndombele ile başlardım. En azından Ndobmele için 45-50dk plan yapıp gerekirse maçın devamında Sergio'yu koyacak şekilde plan yapardım. Okan Hoca'nın bu maça Nelson, Kazım, Barış, Kerem gibi formsuz oyuncuları kullanarak başlaması bize maçı da kaybettirebilir artı zaten taraftarla arası pek iyi olmayan bu oyuncuları tamamen bitirebilir. Hep aynı konuya geliyoruz; taraftara rağmen zorla bir şey yapamazsın. Taraftar neden böyle diye suçlamanın da bir manası bence yok. Zamanında Burak Yılmaz'ı da Selçuk İnan'ı da sevmemiştik. Galatasaray'ı biraz böyle kabul etmek lazım. Burasının da kendine göre dinamikleri var. O zamanlar böyle bir sosyal medya etkisi veya linci de yoktu. Ama yana geriye pas yaparak 5 sene geçirmek veya düz yolda top sürecek kadar bile tekniğin olmadan sadece gol atarak burda kalabileceğini zannetmek olmuyor işte.
    Maça dönersek ben Okan Hoca'nın yerinde olsam en garanti, en formda ve en moralli 11'le başlardım. Rakibimiz hakkında da nedense bir hafife alma durumumuz var. Evet kötü bir dönemden geçiyorlar, formsuzlar ama kalite olarak 1 milyar dolarlık bir takımla oynayacağız. Yani hata affedecek bir akım değil. Gene girdiğimiz pozisyonaları atamazsak, dağlara taşlara vurursak; Kazım'ın Nelson'un yaptığı aptalca bir hatadan gol de yersek taraftar çıldırır. Bunu kabul etme. Elimize kadar gelen şansız umarım tepmeyiz. Okan Hoca'nın ilk 11'de Kerem'le başlayıp başlamama kararı bence bunda etkili olacak. Bence Kerem bu maçta ilk 11 çıkacak durumda değil. Ama atayım çocuğu gol atsın morallensin şeklinde bir tavra kapılırsa sonu felaket olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan orta sahadan kayarsa da o bölge sıkıntı. Yoksa ben de onu tercih ederdim. Nelsson için fırsat gibi görüyorum artık. Transfer istiyorsa da bunu değerlendirmek zorunda..

      Sil
  2. Grupta asıl final maçı Kopenhag deplasmanı bizim için Nelsson burada uçup kaçmadan standart bir oyun oynasa bile yeterli. Umarım kritik hatalar yapmaz. Özgüveni çok düştü son dönemde.

    YanıtlaSil
  3. Nelsson sezona iyi başlamamıştı. Bu maç kendisini gösterme maçı olacak. Umarım toparlanmıştır ve iyi bir maç çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İstediği transferin yolu bu maçtan geçiyor.

      Sil
  4. Tarihin en keskin düşüşü bu olacak. Bence gitmesine müsaade edilmediği için bu halde. Son ana kadar gitmek istediğini düşünüyorum. Çünkü bu sezon bir maç hatırlamıyorum çok iyiydi dediğimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olduğu yanlar da var. Yazın satarız diye söz verilmiş. Ama hoca da haklı. Ön elemeler varken ve yeni de stoper alınmamışken buna müsade edilemezdi.

      Sil
  5. Umudumuzu yitirdik artık ama stoper için transfer gerekli değil. Ross, Emin, Metehan mevcut klüplerinde değişilmez isimlerinden oldular. Ross çok takip edemedim ama son 3 maçında havadan karadan geçit vermemiş. Metehan dışındaki oyuncuların gittikleri takımlar da öyle çok büyük klüpler değil. Demek ki stoper oyuncusunu düşme hattına kiralamak gerekiyor. Çok daha fazla gelişiyorlar. Şu an tüm gönderdiklerimiz Nelsonun önünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceği parlak stoperler var elde. Özellikle de Emin Bayram..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir