29 Kasım 2023 Çarşamba

Galatasaray 3-3 Manchester United, tepeyi terk eden okçular misali


Sondan başlayalım. Maç 3-3'e geldikten sonra "tepeyi terk eden okçular" misali oynayamazsın. Davinson Sanchez yok arkada, geri koşamıyorsun. 3-3 sonrası o hızla galibiyeti düşünmeyi anlıyorum da, kontrolü kaybetmeyi anlayamam. Büyük bir Manchester United baskısı yedik sonrasında. Sen Zaha ile 2 pozisyon bulduysan, adamlar 10 tane net pozisyon yakaladı. Önce Allah, sonra da Muslera kurtardı. Okan Hoca da Allah'ın sevdiği kuluymuş, baştan sonra büyük yanlışlar var.

İlk 11 biraz sürpriz. Davinson Sanchez'in yokluğunda Nelsson'u beklerken Kaan Ayhan oynadı. Davinson Sanchez'in yokluğunu elbette arayacaktık da, orta sahanın dengesini bozduk. Ndombele bitik halde. Alanyaspor karşısındaki standart görüntü elbette burada yetmeyecek. Ndombele orada düşünce, Mertens çok daha fazla orta sahaya kaydı ve Icardi ile tüm takım arasındaki mesafe çok uzadı. Geriden atılan uzun toplarda, Icardi'yi savunma arkasına kaçırarak üretmeye çalıştın.

Orada da hakem katli var. Icardi'nin bariz golü ofsayt gerekçesiyle sayılmıyor ve ilk yarıdan geri dönüş engelleniyor. Penaltı da cabası. Bayern Münih deplasmanıyla birlikte öyle böyle gasp yemedik. Ziyech'in 11 oynamasını "şut" faktörü üzerinden doğru bulmuştum. Ağır ve ıslak zemin, kalecinin top kontrolü zor. Onana da sağ olsun 2 frikikte o hatayı yaptı. Sadece frikiklerde değil tabi, Ziyech'in tüm maç iyi oyunu vardı. Savunma yardımıyla da üstelik.

Okan Hoca'nın diğer hatası geç oyuncu değişiklikleri. 45'de hamle yapması gerekirken, 3-1'i bekledik. Ndombele ve Mertens'i, hatta Angelino'yu 45'de oyundan alman lazım. Oliveira merkeze geçince takımı organize etti, Kerem Aktürkoğlu da koşularıyla fark yarattı. Attığı gol muhteşem ve takımını Şampiyonlar Ligi'nde yine ipten alıyor. 3-3'ü bulduktan sonrası problem işte. 3-1 sonrası kurulan baskı güzel de, beraberliği cepte düşünebilmek lazım.

Zaha, 80. dakika sonrası oyunu zorlamaya başlamış ve üreten tek isimken de oyundan çıkarmazsın artık. Orta sahayı kalabalık tutma çabasını anlıyorum da, o an Zaha çıkmaz. Ya da Ziyech çıkarken bir özel ayak daha oyuna alırsın, yani Tete'yi. Galibiyet arıyoruz derken, takımın da fişini kendi elimizle çekiyoruz. O hamleler seni daha savunmacı kılmadı, Manchester United durmadan geldi ve çok fazla açık alan yakaladılar. Bu kadar riskli oynanmaz. 3-3 sonrası oynanan oyuna bakınca "beraberlik" gerçekten iyi.

40 yorum:

  1. Ben Okan hocayı severim destek de çıkmaya devam edicem ama bu maç gerçekten beni büyük hayal kırıklığına uğrattı çok üzüldüm onun adına. Çıkardığı 11 Sinan yılmazın da dediği ilk 4 maç boyunca bayern ile kafa kafaya oynamış, old trafford da manuyu yenmiş olan oyuncu grubuna saygısızlık bir kere. Yani değişiklikler yine yine geç yaptı her zamanki gibi, tabiri caizse Okan buruk a rağmen maç berabere bitti diyebiliriz ve onana 2 tane hediye etti hiç kendini iyi hissetmesin Okan hoca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de uğrattı, baştan sona çok fazla hata var.

      Sil
  2. Mertens ve Ziyech 'in zor maçlarda 11 başlaması müthiş risk. Rakipler ortasahayı kolay geçer. Ndombele henüz hazır değil. Bugün Kerem'in ne kadar önemli olduğunu yine gördük.Beraberlik iyi sonuç. Ziyech ve Kerem 11 oynamalı bu takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk değil aslında, sorun orta saha. Çift 6 ile oynasan o problemi yaşamazdın.

      Sil
  3. Nelsson stoper kaanı merkez yapmak gerçekten bu kadar zor mu Allah aşkına ya, önceki 11 i çıkarsa çok rahat bizdeydi maç gerçekten yazıklar olsun Okan buruk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıklar olsun kısmı abartı da, hocanın hatası çok bu maçta.

      Sil
    2. Nelson son dakikada musleraya bıraktığı toptan sonra hala stoperde o olmalıydı demek de çok sağlıklı değil. Münih maçında rakibe yaptığı asistle zaten kanıtladı Nelson bu takımın oyuncusu olmadığını. Kaan bu takımda 3. Stoperdir. Nelson şu haliyle değil satmak kiraya dahi veremeyiz. Rezil durumda.

      Sil
    3. Nelsson da bitti artık. Onun dönemi kapandı. Oynamaması boşuna değil.

      Sil
    4. Devre arası Metehan yada Emin ikilisinden biri geri çağırılmalı.

      Sil
    5. Nelsson'a oranla daha iyi alternatif ikisi de.

      Sil
  4. Okan Hoca'nın çıkan 11'ini eleştirmiyorum. Ama maçı gördükten sonra 2. yarıya aynı 11 ile başlaması çok yanlış oldu. Martens, Ndombele'nin olmadığını görmeliydi. Nelson, Kerem veya Kerem - Sergio ile 2. yarı başlasa 3. golü yemezdik. Ndombele bence bu takımda oynamaz. İmkan varsa devrede gönderelim, oraya harbiden 1 orta saha alalım. Angelinho da ne zaman düzelecek? O da muamma gerçekten.
    Zaha iyi değildi. İcardi etkisizdi. Ön alanda Ziyech dışında etki yoktu. sonradan Tete de girmeliydi. yine de 1 puan iyidir. son maça taşıdık. Bayern Kopenhagı yenerse bence son maçta bize 1 puan yetecek gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de en az 3 hamle yapması gerekirdi, 60'ı bekledi. 3-1 sonrası gelen hamlelerin de ne kadar ateşleyici olacağını gördük.

      Sil
  5. zaha'yı çıkarması tamamen ezber. adam tam etkili olmaya başlamışken niye çıkarıyorsun yani. ezbere , bomboş bi değişiklik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar kötü oynasa da, son 10 dakikada pozisyona giren, etkili olan tek isimdi.

      Sil
  6. icardi sağolsun 5 maçın tamamında da çok kötü oynadı. manu deplasmaninda attığı gol haricinde her maçın her anında da yokları oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık dönemine denk geldi çoğu. Şanssızlık. Ama dün Ndombele varlığı çok mesafe açtı, Icardi yalnız kaldı.

      Sil
  7. Kophenagı yeneceğimizi gram düşünmüyorum. Bu akşam kaliteli ayaklar sayesinde maçı oynadık. Kophenag defansı da yapıyor. Bize öyle kapanıp kontra denerseler zaten hiç şansımız yok. Kendi evlerindeler. Çok birşey beklemiyorum bu maçtan. Sonuncu olacağımız da çok açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Galatasaraylı bakış açısı değil bu. İzlemezsin, zaten geç saatte maç.

      Sil
  8. Tamam İcardi çok büyük bi fenomen ama bi Ronaldo ya da Messi değil yani oyundan alınamaz diye yazılı bi kuralı olamaz. Yanındakine pas atamayacak kadar kötüyken de çıkarılsın artık oyundan. Bakambu hiç düşünülmüyor. Ya da sorun Bakambu ise o zaman Zaha ya da Barış'ı filan at santrafora. Ama İcardi'ye artık her maç 90 dk katlanmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 10 dakika bence de Icardi kenara gelmeliydi, Zaha değil.

      Sil
  9. munih- kopenhag hakemi şaka mıydı ya :) tipi bile sayko. yani başka hakem kalmadı sanki. net penaltıyi vermedi, son saniyede ceza sahası dışındaki elle oynamayı da vermedi. hakemler hepsi aleyhimize çalışıyor gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu Bayern maçlarında inanılmaz şeyler dönüyor hakem tarafında. Bayern ardından Manchester United'i gruptan çıkarmaya yemin etmişler.

      Sil
  10. (Emre)
    Zaha yerine Køtu oyunundan sonra Icardi 60-70 lerde ciksa, yerine Halil veya Bakambu girse hucumun enerjisi ve baskisi artacak da... ustelik hata yapmaya musait Onana, Lindelof, Dalot, Maguire varken. Zaha bir yere kadar kabullenir bu durumu. Iyi oynarken cikiyor. Køtu oynayan Icardi hep 90 dk sahada. Olmaz bøyle Okan hoca

    Yinede zevkli, guzel ve yillarca hatirlayacagimiz bir mac oldu. Bu heyecani øzlemisiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Halil'in SL kadrosunda olmadigini unutmusum

      Sil
    2. Halil şampiyonlar ligi kadrosunda var mı?

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz da direkt forvet olarak oyuna girebilirdi. Sağ kanada da Tete atılırdı.

      Sil
  11. şu angelino'yu allah aşkına bi daha oynatmasınlar ya. ne hücumda var ne defansda. savunmasi zaten rezalet ama bare 1 tane bi orta kes , bi top gönder. nerdeyse 20 maç oynadı, 1 tane olumlu hareketi yok ya. bunun opsiyonu devreye girerse milyon eurolar çöpe atılır, galatasaray'a ihanet edilmiş olur hatta. gerekirse ocak'a kadar kazimcan, kaan, altyapi vs bi şekilde idare edelim ama bu adama o o paraları vermeyelim. yazık günah yemin ediyorum emre taşdemir şundan daha faydalıydı sahada kaldığında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de felaket halde. Dün özellikle o kadar kötüydü ki. Zaha'yı da o düşürdü.

      Sil
  12. Kaan Ayhan'la defanstan pasla çıkmak isteyip onu stopere çekmesini anlıyorum hocanın fakat orta sahada oluşan boşluk Ndombele ile doldurulmazdı. Geçen seneden ezberi olan ikili Oliveira-Torreira oynatılabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünce mantıksız değil de, orta sahayı kaybetmiş olduk.

      Sil
  13. zaha gününde değildi belki ama son anlarda iki defa şans geldi ve onları at artık be adam. sen bu maçlar için transfer edildin. 5 maç geride kaldı ve sadece 1 golü var zaha'nın. üst üste 2 şut attığı yerler tam onun imza gollerinin yeriydi. çok yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgunluk kaynaklı da olabilir. Sağlık olsun artık :(

      Sil
  14. Olması gereken ziyeche 10 numara pozisyonunun teslim edilip çevresinin ona göre şekillenmesi solda zaha sağda kerem denenmeli torreria nın yanında kaan zorluk derecesi yüksek maçlarda oluyor ama ağır ve hücum yönü zayıf kesinlikle dinamik bir 8 numara lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech de pek forvet arkası oynamak istemiyor. Kerem Aktürkoğlu forvetin arkası, Ziyech sağda devam eder.

      Sil
  15. Abi şu UEFA organizasyonlarından inanılmaz soğudum lobiler ve hakem katliamlarından dolayı. Kulüpler kendi ligini kursa da kurtulsak artık.

    YanıtlaSil
  16. Okan Hoca'nın büyük maçlara çok iyi çalıştığını,ezberlerden uzak durduğunu düşünüyorduk ama takıma önceki maçlarda kalite katan şeyin tempo yapmak olduğunu hiç mi anlamamış şaşırdık. Ndombele ve Mertens'i aynı anda oynatmaktansa Barış Alper'i orta sahaya koyup hadi boğuş oğlum demek daha mantıklı. Bir tarafta Fatih Hoca'nın son uefa maçlarındaki akıl dolu oyunu, ligde bir önceki sezon Taylan ve Emre Kılınç'la şampiyonluğu averajla kaybetmesi.Bir tarafta bu korkunç savruk hücum planı ve Onana'ya şükrettiğimiz bir gece. Van Aanholt'tan kurtulduk derken neredeyse aynı yetersizlikte bir beki tekrar bulup getirmemiz de cabası,Caner Erkin'e,Uğur Çiftçiye hasret duyduran cinsten.Okan Hoca orta sahaya transfer bulamıyorsa en kötü Hamza ve Efe'yi ligde denemeye başlamalı,sol beke gerekirse Zaha çekilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Uefa maçları lige neden yansımadı mesela. Ya da önceki CL performansına. Bu kıyas yanlış bence.

      Sil
    2. Patric Van Aanholt > Angelino kardeşin yorumuna ithafen. Adam en azından bu kadar silik değildi tempo konusunda sorunu vardı birde bindirme noktasında daha çok içe kat etmeyi ortasahalaşmayı severdi oyun içinde. Asla Angelino kadar rezil bir halde değildi. Kazımcanda rakip kim olursa olsun ısrar edilmeli.

      Sil
    3. Aanholt yorumuna katılırım. En azından savunmasi vardı. Hücumda da doğru planda iyi parça olacağını göstermişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir