25 Kasım 2023 Cumartesi

Galatasaray 4-0 Alanyaspor, o çok beklenen farklı galibiyet geldi


O çok beklenen farklı galibiyet geldi. 4-0'la maçı bitirirken, neden 7 ya da 8 olmadı üzerinden eleştiri yapıyoruz. "Bitirme" noktasında Mertens vardı. Alanyaspor maçı da onu tekrar kazanmak anlamına geldi. Diri bir Icardi de izleyince, hücumu keyifli bir Galatasaray vardı ve sonucu ilk yarıdan aldı. Geçen haftaların büyük sıkıntısı hücumda yapılan top kayıpları ve kötü bitiricilik. Barış Alper Yılmaz'ın hatalı tercihlerini bir kenara bırakırsak, Galatasaray skoru alırken hücumda hatasızdı. 4-0 sonrası o bitirememe hadisesi yeniden ortaya çıktı.

Manchester United maçını düşünerek, Alanyaspor karşısına rotasyonlu kadroyla çıkmak doğru hareket. Hatayspor maçında da rotasyonlu kadroyla oynamamız lazımdı. Milli Takım'dan yorgun dönen isimler var. Bu arada da takımla çalışıp, fizik olarak kendini yükselten futbolcuları sahaya atmak doğru hareket. Icardi ve Mertens gibi isimlerin yükseldiğini gördük. 2'linin uyumu da ilk yarıda sonucu tayin etti. Zaha da ritmi yükseltiyor. Ndombele ise belki standart bir futbol oynadı ama tüm maç sahada kalması güzeldi.

Galatasaray'ın ön alan baskısı değerli. Bu da oyununun olmazsa olmazı zaten. O baskıyla birlikte rakibe oyun kurma, topa sahip olma imkanı vermedik. Topu geri kazanma süresi de dakikalar ilerledikçe daha da kısaldı. Hücumun farkı, ön alanda daha az top kaybı. Mertens'in varlığı bu açıdan değerli. Bitirme anında da var olunca skoru aldı. İlk etapta Icardi kaçırarak başlasa da, pozisyona girişi "fiziğin" toparlanmasına işaretti. Çok hareketli ve rakip ceza sahası içinde kurnazca oynadı. Icardi'nin boşalttığı alanları, Mertens doldurdu ve sonucu aldık.

Zaha da sahada kaldığı tüm maç soldan seni sürükledi. Kazımcan Karataş'ı da beğendim mesela, solda etkiliydik. Sağda ise Barış Alper Yılmaz'ın tercihleri o kadar kötüydü ki, bu durum Boey'i de düşürdü. Yine de Zaha, Mertens ve Icardi'nin iyi oynadığı bir günde sağdan gelememek o kadar sorun olmuyor. Hatta Icardi bir noktada kendisini orta sahaya attı ve oyun kurmaya başladı. Alanı da bulmuşken, pozisyonları hazırlayan isim oldu. Ziyech, Tete ve Kerem Aktürkoğlu'nun bitirememesi sonucu daha büyük bir farkı konuşamıyoruz.

Torreira büyük oynuyor. Ndombele'yi bu sefer biraz daha 6 numara gibi kullanıp, Torreira ile bol bol ön alanda baskı yaptık. Ndombele'den yana beklenti topla dripling özelliği ve bunu gösteremedi. Standart oynadı diyorum, işini yaptı. Fark yaratacağı günleri de görürüz umarım. Bu hali de, Alanyaspor gibi rakipler karşısında yeterli tabi. Rotasyonlu kadro ile, çok rahat bir galibiyet. Yanında da Mertens'i geri döndürerek. Kadro kalitemiz yüksek ve oynadığımız maçların zorluk derecesi arttıkça bu rotasyonu aynı şiddette uygulamamız lazım.

24 yorum:

  1. Bazı oyuncuları dinlendirip oynamayan oyuncuları görmek gerekiyordu ve hoca bunu yaptı.Mertens büyük oyuncu ama yaşı itibariyle bu tür maçlarda 11 başlaması önemli. Zorlu rakiplere karşı ise hamle oyuncusu olarak değerlendirmemiz gerek.Zaha yükseliyor. Ndombele hazır değil ama hem Oliveria hem de Kerem Demirbay 'dan daha etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatayspor karşısında rotasyon yapmadığı için pişmandı. Hatasından dönmüş hoca. Daha sık uygular artık bunu.

      Sil
  2. Takımda problem Kerem Aktürkoğlu bu bellimoldu en azından. Mertens girdiği pozisyonu gol yaptı. Bunları yapması da lazım. Kerem girdikten sonra silik oyununa devam etti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da bunları gol yapıyordu. Yorgunluk kaynaklı bir sorunu var, kenarda olması doğruydu.

      Sil
  3. Bir maç üzerinden karalamak istemiyorum ama Ndombele olmayacak gibi. En iyi yaptığı şeyleri yapamıyor. Topla gittiğini görmedik. Ki bunun ustasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart oynadı. Ben fark yaratmasını bekliyorum.

      Sil
    2. Standartların baya düşük o zaman. Adam sahada yürüyordu. Şu saatten sonra ritim yakalasa da tren kaçtı. Devre arası yol verilmeli.

      Sil
    3. Standart oynadı demem, iyi oynadı demem mi anlamina geliyor. Yazıyı okumadın mi? İyi oynadı mı dedim. Standarti düşük bir yorum olmuş yazdığın :(

      Sil
  4. tete ve kerem hariç bitiricilik sorununu aşmış gibiyiz. ama bu ikisi böyle çaylak gibi devam edecek herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da bunu aşar ama Tete'yi hala bekliyoruz. Çok kararsız kalıyor. Bitiremese dahi, en azından doğru pası bulmalı. O da yok.

      Sil
  5. bugünkü mertens performansından sonra kerem'in yapmasi gerekenleri gördün di mi burak ? yani mesele sadece gol kaçırması değil, oyunu da yönlendirmesi. "o 10 numara değil ikinci forvet gibi ama" değil işte. öyle lüksümüz de yok zaten. çünkü bu adam hep örnek verdiğin o griezmann değil ya da talisca değil. kerem bunlar gibi kullanılma lüksüne sahip değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurucu değil, 2. forvetti. Aynı noktadayım. Kaçırdığının yarısını bitirse farklı şeyler konuşulacaktı. +3 yerlide Kerem Aktürkoğlu oynamaya devam edecek. Kenarda bırakma lüksü yok. Böyle işte. Ben Talisca örneği hiç vermedim.

      Sil
  6. şimdi farkettim de mertens'in golü öyle mükemmel değilmiş aslında :) rakibe çarpmış top

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakibe çarpmıyor gördüm ben.

      Sil
    2. Çarpıyormuş, bu yorumdan sonra izledim ben de. Hafiften bi sekiyor top, o yüzden öyle gidiyor.

      Sil
    3. Her şartta mükemmel gol. Hatta çarpmasa da gol :)

      Sil
  7. Mertens'i hatırlamamız güzel oldu. Geçen seneki etkili oyunda özellikle de oyun zekası ile büyük etki yapıyordu. Bu özelliğini bugün de konuşturup takımın skor sorununu çözmesinde büyük etki yaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu dönem özellikle büyük ihtiyaç olacak.

      Sil
  8. Tam da beklediğim gibi maç oldu. Mili arada gelen haberlerin hepsi doğruymuş. İcardi hazır, martens çok fit, Ndombele de geçmişe göre en azında bir yaşam belirtisi göstermiş oldu. Ndombele eğer mental sorunu yoksa, oynamaya geldiyse bence 3-4 maç sonra istediğimiz seviyeyi yakalayacaktır. Adamın ciddi maç eksiği var ritmini bulması zaman alacak. Ama ben beğendim. Martens'den böylesine bir oyun asla beklemiyordum. Çok büyük bir profesyonel olduğunu nasıl iyi çalıştığını bir kez daha gördük. Attığı bütün gollerde alan boşaltma, boş koşu atma, pozisyon alma, kısaca hareket var. 36 yaşında bir oyuncunun böylesine istekli, güçlü, yorulmadan oynamasının mükafatını alıyor. Zaten kalitesine diyecek laf yok. Presi de o başlatıyor. Hakkaten şapka çıkarttık. Martens'in de katılımı ile ürkütücü bir takım olduğumuz kesin. zira Ziyech de girince o da ne kadar diri ve hazır olduğunu gösterdi bence. Pasları, şutları, koşuları çok net çok keskin. Tete de bence öyle. O da aşırı diri, fit, topla uzuyor. Bitiricilik konusunu çözdüğünde Tete de acayip bir silah olacak. Kerem de ise hala bir bıkkınlık ya da yılgınlık görüyorum. Yüzü asık. Formsuzluğu, gelen eleştirler onu çok yıpratmış belli ki. İnşallah Manu maçında golünü atar patlamasını yapar. Bir parantez de bir dünya yıldızına açalım. İşte Zaha dediğimiz olay bu!. Aldı verdi harmanladı vurdu geçti yok etti sol kanadı. Acayip fit diri kuvvetli. 4. golde topu sürüşü, o son bacak hareketi sağa çekip zımba gibi koyuşu. işte bu saf ve acı kuvvettir. Olağan üstü takım için oynuyor. Birçok kez asist de yaptı. Asla bencil değil. Bayılıyorum onu izlemeye. İcardi'ye bir şey demeye bence gerek yok. Adamın standardı bu abi:) Yani çıtayı öyle bir yere koydu anca Manu maçında hat trick yaparsa öveceğim. Okan Hoca'ma da selam olsun. Harika bir hocalık yapıyor. yıldızlarla dolu takımı süper oynatıyor. Küskün yok. Herkes istisnasız pres yapıyor. Klay değil, Zaha, Ziyech, Martens, İcardi gibi adamlara pres yaptırmak ikna etmek. Helal olsun.
    allahım bu takımı bir ŞL zaferi ile taçlandır da herkes ama herkes çatlasın. Galatasaray'a plan yapan kumpas kuran tüm iç dış düşmanlara selam olsun. 29 kasım çarşamba akşamı Avrupa'daki şahlanışımızın başlangıcı olur inşallah. Ben kendi adıma fark bekliyorum o maçtan. Allah utandırmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım iyi hazırlanmış, dinlenmiş, kafaları boşaltmış. Rotasyon da gelince iyi bir görüntü çıktı ortaya. Forma girmek adına müthiş bir zamandı, biz de ışığı yaktık.

      Sil
  9. Süper lig zaten kalitesiz ve temposuz olduğu için Mertens yaşına rağmen maç alabiliyor ligde. Zaman zaman dinlendirmek kaydıyla Mertens yine ligde ilk 11'de 10 numaramız olarak oynayabilir gibi sezon sonuna kadar. Şampiyonlar liginde ise Ziyech'i 10 numaraya koymak daha doğru olur çünkü Mertens'in eforu yetmez o arenaya bu yaşta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka öyle olacak. Mertens yine kenardan gelecek ama önümüzdeki maç adına en azından 55 - 60 dakika bu katkı alınacaktır.

      Sil
  10. Dün Torreira'yı kenara alabilmemizde Ndombele faktörü önemliydi sanki. Torreira yokken orta sahamızın çökmesi durumu söz konusuydu. Dün Ndombele iyi oynayınca Okan hoca da ona güvendi ve Torreira'yı Manu maçı için dinlendirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olabilirsin tabi. Ndombele umarım yükselir. Bu standart görüntüsü de yetmez yoksa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir