27 Kasım 2023 Pazartesi

Okan Hoca'nın da bu süreçte Ndombele'ye şans vermesi çok doğruydu


Ndombele için yaptığım yorum "standart" bir oyun oynadığıydı. İyi oynadı demek değil bu. Bazısı anlamamış da, onlar için anlatmaya çalışayım. Fiyat / performans diye bir şey var. X bir futbolcudan yana duyulan beklenti ile Ndombele'den duyulan beklenti arasında fark var. X futbolcu şu performansı verse belki övülür, işini yaptı denilir. Görev adamıdır çünkü o, beklenti bellidir. Ndombele'den yana duyulan beklenti ise bambaşka. Onun farkını ortaya koyması gerekir. Standart bir oyun oynaması kimseyi tatmin etmez.

Geçen haftalarına oranla daha iyi olması da bir şey değiştirmez. Belki geleceğe yönelik ışık yakar da, bugünü konuşunca yetmez bu performans. Yarın Kaan Ayhan oynar yine orta sahada, kimsenin de kafası karışmaz. Ama en azından Oliveira ya da Kerem Demirbay'a oranla daha doğru alternatif. 2 futbolcu birbiriyle aynı tarzda da, Ndombele'nin özelliği başka. Topla dripling yönü var ve rakip yarı sahasında hücum olarak daha kabiliyetli. Okan Hoca'nın da bu süreçte Ndombele'ye şans vermesi çok doğruydu.

Geleceğe yönelik ışık yaktığı doğru. Süresi mutlaka artacak ve Kaan Ayhan ardından ilk alternatif olacak. Hatta hoca onu tüm maç sahada tutup, Torreira'yı kenara aldı. Ndombele de maçta biraz daha 6 numara gibi oynayıp, Torreira'yı yeniden 8 numaraya kaydırdık. Ndombele'nin topla dripling özelliğini hiç göremedik. Belki öyle bir ihtiyaç da olmadı ama en büyük farkı da bu. Rakip ceza sahası çevresinde koşuları doğruydu, oyun aklını gösterdiği, kilit paslarının olduğu anlar da var. Bunlar işte geleceğe yönelik pozitif noktalar.

Uçuyor, kaçıyor da diyemeyiz. Kötü oynamadı ama ondan beklenti daha fazla. Standart bir oyunun tanımı bu işte. X bir oyuncu için "görevini" yaptı dediğimiz performans bu. Ndombele'yi, hele ki şu dönem kazanmak herkesin hayrına. Bu sayede belki orta saha için düşünülen transfer de rafa kalkar. Orta sahaya atletizm katacak, topla driplingleriyle kilit açacak bir futbolcu müthiş olurdu. Beklenti yüksek de, Manchester United deplasmanı son 10 dakika hariç performans alamadık. Oysa orada bizi o kadar rahatlatmıştı ki.

16 yorum:

  1. hazır değil daha o yüzden performansı standart kaldı. rakibin iki kontra atağında geriye koşamadı bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de bir ışık yaktı. Bu süreçte daha fazla süre bulacaktır.

      Sil
  2. İstekli olması önemli olandı. İsteksiz görüntü çizse biletini keserdik devre arası. Maç oynadıkça maç temposu yakalayıp daha iyi olacaktır. Zaten Anadolu takımları bitik olduğu için rahatlıkla denemeler yapabiliyor Okan hoca. Ndombele'ye de böyle form tutturabilir. Pendik maçı da zorlamayacaktır bizi Ndombele ilk 11 oynar o maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele bu süreçte kazanılırsa elimiz çok güçlenir..

      Sil
  3. Ndombele ligin 2. yarısında takımın en iyilerinden olacak. Okan Hoca onu bile kazanacak.

    YanıtlaSil
  4. Alanyaspor maçı tam anlamıyla bir ölçü olamaz ama yine de oyununda gelişmeler var. Sorun hazır olmak için çok geç kalması Aralık ayı geldi daha hazır değil maç oynaması lazım diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiricilik biraz daha yükselmeye başladı..

      Sil
  5. Orta sahayı 3 le Ndombele farkını orada yaratır. 2 li düzende çok birşey beklemek doğru olmaz. Adam fizik gücünü kullanarak top çalan ama kaybettiğinin ardından kovalamayan bir adam. Fiziğini belli pozisyonlarda doğru kullandığını da gördüğümüz oldu. Torreira Ndombele Sergio ortasaha tandemini kursak o zaman çok başka oynar. Saha içinde yaptığı doğrularda fazla. Yanlışlar yok değil ama 3 lü sistemde daha özgür olabiliyor. Onu hareketsizliğe bizim sistem itiyor. Adam çok gezen bir oyuncuydu şimdi belli bölgede hareket ediyor. Bu kilosu formu vs ile alakalı da değil. Ndombele biat eder Okan hocanın kafasındaki sisteme takıma ayak uydurursa Torreira gibi bir gerçek de var takımda onunla çok daha şeyler başarabilir. Ben artık bir yandan Eyüp Aydını da izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahayı istersen 5'le, Ndombele yine katkı vermez. Bitirmiş çünkü futbolu.

      Sil
    2. Abi nadirdir ki sana katılmıyorum bu sefer. Hala oluru var gibi. Okan Hoca oyuncu kazanmayı çok iyi biliyor. Icardi de aynı dönemlerde kazanılmıştı. Aralık ayıydı. Ilk maçlarında da çok iyi bir görüntüsü yoktu. Ndombele için hala olabilir düşüncesindeyim. Maç ritmine takıma alışması sonrasında birşeyler yerine oturacaktır gibi geliyor bana. Bonservisi alınır mı bilmem ama kalacaksa Okan hoca onu kazanacaktır.

      Sil
    3. Çok şans buldu, en üst seviyede dahi. Manchester United maçını dahi gözden çıktık işte. Olmuyor maalesef. Kiralık olmasa uğraşırsın da, şu an değmeyecek gibi.

      Sil
    4. Abi 3. Kez 11 başlamış bir oyuncu İçin hemen infaza gitmezdin sen ya. O zaman sezon başına geri döndük. Sol bek ortasaha ihtiyaçtı hala aynı ihtiyaçlar var.

      Sil
    5. Kaç kez süre aldı ve bu adam kiralık, bonservisli değil. CL için geldi, CL bitti. Ne anladım bu işten. Milletin oyuncusunu niye hayata döndürüyorum bu durumda.

      Sil
    6. Abi opsiyonu bizde istediğimizi alırsak ki bu akşam kısa sürede olsa gördük olabilir hala. Olursa da aranan kan bu adam X bir ismi devre arasında iyi haldeyken almak da çok zor. Yani klübünde istenmeyen adama yada oynamayan adama gideceğimize bu adamı kazanmaya çalışmak bana daha mantıklı geliyor affına sığınarak.

      Sil
    7. İyi falan oynamadı Ndombele, 2 metre gidemez, top süremez halde. Neyi gördük anlamadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir