29 Aralık 2023 Cuma

Atatürk'ü tartışamaz ve pazarlık konusu yapamazsınız


Atatürk'ü tartışamaz ve pazarlık konusu yapamazsınız. Cumhuriyet'in 100. yılında oynanacak olan Süper Kupa maçını da "Atatürk" üzerinden okumaktan daha doğal bir şey yoktur. Cumhuriyet değerlerini konuşurken, Kurucu Önder'ini bir kenara bıraktıramazsın. Maalesef bu maçın Suudi Arabistan'da oynatılma çabası bile bile ladesti. Bu yaşanacak olanları o gün de söyledik. Yaşatılanlara şaşırdık mı, elbette hayır. Galatasaray ve Fenerbahçe bu konuda müthiş bir duruş gösterdi. 

Cristiano Ronaldo için kurallarını görmezden gelenler, senin Kurucu Önder'in için "bizim ülkemizde kişiler ön plana çıkartılamaz" diyemezler. Dedirtmemen gerekiyor. İşi bitmiş, uzatmaları dahi oynayamayan bir TFF var. Bu yaşananlar da son nokta. Dibin dibi var mıdır eminim değilim de, orayı görme ihtimalimiz varsa, bunu sağlayacak olan bu federasyon. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bir arada durduğu ortamda, hiçbir güç karşılarında duramaz. 

Ülke içindeki birçok olgunun üzerinde bu 2 camia. Bu duruşun yaptırımı da olmayacak, cesaret edemeyecekler. Şu an herkes birleşmiş halde, Türk ve Atatürk bayraklarıyla birlikte maçları izleyecek. Herkes bu maçın oynanmamasından memnun. Memnun olmayan da kendisini sorgulasın. Atatürk böyle güçlü işte. Yıllar sonra da bu değişmeyecek, değiştiremeyecekler. Bazı paydalar ortaktır, ayrışamazsınız. Atatürk de böyle bir payda, herkes ortak noktada hareket eder. 

2 camianın gösterdiği duruş son derece doğru ve yerindedir. Böyle bir kenetlenme gerekiyordu. Şu maç Türkiye'de oynanmış olsa bu tarz bir kenetlenme asla yaşanmayacaktı. Her şerde bir hayır dedikleri işte. Cumhuriyet'in 100. yılında, Cumhuriyet'in kuruluşunda önem arz eden şehirlerimizden birinde bu maç oynanmalıydı. Ankara olur, Samsun olur. İstanbul'da da oynatabilirsin. Bu ülke sınırlarında kal, en azından 100. yılın hatırına. 

14 yorum:

  1. araplar paramızla sizi ayağımıza getirdik filan diyorlar, en çok da buna ayar oluyorum. bu milletin onların ağzına düşmesine sebep olanlara hakkımız haram olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şefefsiz haysiyetsiz bir milleti ziyaretimizle onurlandırdık. Ayaklarına gitmekten ziyade İki ezeli rakibin böyle bir karar alıp maça çıkmaması o haysiyetsizlerin Atatürk’ün evlatlarının ancak köpeği olabileceklerini gösterdi.

      Sil
    2. İsrail’i sevmiyoruz ama İsrail Atatürk’e çok büyük saygı duyuyor. Birçok arkadaşım var orada bu hayvan sürüsünü seveceğime Yahudileri daha çok seviyorum

      Sil
    3. Bile bile lades oldu bu iş. Sürüklendik resmen. Bu günah da bizim değil..

      Sil
    4. Abi bizi politik bir meselenin içine koydular resmen bu iş büyür demedi demeyin. Galatasaray ve Fenerbahçe duruşu beni gururlandırdı. Sırf şu duruş bile yeterli.

      Sil
  2. Yada hiç oynatma kitaplarda yaz, okut gelecek nesillere Atatürk isminin ne kadar büyük olduğunu daha net aşıla. Bu yılın süper kupa şampiyonu yok nedeni de Atatürk. Mezarında yatarken nasıl galip gelinir özeti. Kokmuş lanet araplar sefil yaratıklar Türkiye nin bunu kınamaktan öteye taşıması gerek. TFF başkanı yargılanmalı hatta bu detaylar belli değil miydi bu güne kadar. Son dakika mı yapıldı bu saygısızlık yoksa bilindiği halde mi oraya gidildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliniyordu böyle şeyler olacağı. 100. yılda bunu yaparsan sonuç böyle olur. Atatürk olmadan Cumhuriyetin herhangi bir noktasını dahi konuşamazsın..

      Sil
  3. doğrusu yapılıp maça çıkılmadı ama araplar bence istediklerini aldılar. çünkü tüm bunları bile isteye yaptılar. atatürk'ü de , pankartlari da, bayrağı da , marşı da bu maçta ön plana çıkartacağımızı mutlaka biliyorlardı. ve olayı da maç saatine kadar bilerek bıraktılar. kendilerince paraları ile bize üstünlük kurduklarını sanıyorlar. bizleri ayaklarina kadar getirip orada da bizimle oynadıklarını düşünüyorlar ki bence böyle de oldu. bizi oralara ve onların eline düşüren sisteme de düşürenlere de yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir şey alamazlar. Avrupa basınına bak, kimi haklı bulmuş.

      Sil
  4. Bu olay yeniden göstermiştir ki bizim yüzümüzü dönebilecegimiz tek yer modern batıdır başka dünya görüsü ve yasantilarin bize uymasi mumkün degil, kabile zihniyeti ile yasayamayiz iyi ki bu tarihi hatirlatan olay gerceklesti bence herkese ders olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Atatürk'ün rotası çağdaş medeniyetti. Bundan ödün verilemez..

      Sil
  5. Uzun yıllar arap yarımadasında çalıştım. Paraları ve petrolleri olabilir ,gökdelenler, stadlar yapabilirler ama kültürleri ve geçmişleri olmadığından hep aynı kalıyorlar. İki takımın tutumu Türk milletinin asaletini ve geçmişinin ne kadar sağlam temelleri olduğunu gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray ve Fenerbahçe bizleri ziyadesiyle gururlandırdı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir