14 Aralık 2023 Perşembe

Avrupa Ligi'nde devam ederken, 8 numara transferi düşüncen değişecek


Kaan Ayhan kazanımı da olsa ne hale düşerdik bilinmez. Bunu daha önce de konuştuk. Elde adı büyük 3 tane 8 numara var, 3'ünden de aldığın katkı beklediğinin çok aşağısında. Sen de Kaan Ayhan'ı oraya çekerek katkı aldın. Kaan Ayhan'ı orada değerlendirmek müthiş bir teknik direktör artısı ama 3 tane iyi 8 numaradan da katkı alamamak başarısızlık. Katkı alamamanın nedenini de 4-3-3'ü hiç düşünmememiz olarak görüyorum.

Kaan Ayhan da zorluk derecesi yüksek maçlarda etkili ve ideal isim. Rakibin de kazanmayı düşündüğü maçlarda Kaan Ayhan tercihi doğru. Orta sahada mücadele gücünü arttırdın, Torreira'yı biraz daha öne kaydırarak ön alan baskısına soktun. Kopenhag tarzı maçlarda ise kazanması gereken taraf sen olduğundan, Kaan Ayhan tercihi hücumundan götürdü. Rakip kapanıyor zaten. Orta sahadan hücum katkısı almalısın ve çift 6 biraz defansif kaldı.

Kaan Ayhan ya da Torreira ile bir yere kadar hücumu zorlarsın. Top sendeyken, teknik ve oyun kurucu özelliği olan bir 8 numara gerekir. Dripling özeliği de değerli. Dripling ile rakip eksiltebilmek, seni merkezden hızlı çıkmanı sağlayacak bir orta saha önemliydi. Ndombele tarzında bir orta saha bu maçlarda lazım işte. Rakibin merkezde dengesini hiçbir türlü bozamadık. Hoca da zaten Kaan Ayhan'ı nispeten erken çıkardı ve hücum katkısı alabilmek için risk aldı.

Avrupa Ligi'nde devam ederken, dripling özelliği olan, hücumda faydalı olacak bir 8 numara gerekecek. Badou Ndiaye'nin bize ilk transfer olduğu dönemdeki gibi bir futbolcu bulmalıyız. Hem defansif katkı verecek, hem tempoyu yükseltecek, hem de dripling ile seni öne taşıyacak. Bu futbolcu aynı anda etiketten uzak, ileriye de yatırım olmalı. Katkı alacağın bir futbolcu alacaksın işin özü. Bu uğurda paraya da kıymak zorundasın. Fırsattı, kazanılması halinde büyük isimdi gibi transferlere gerek yok.

Geldiği gibi katkı verecek sana. Mümkün olan en hazır futbolcuyu, en erken zamanda alacaksın ki, uyum sorunu da bir an önce aşılsın. Sol bek, 8 numara ve stoper transferi yapılacağını düşünüyorum. Zaten Avrupa Ligi'ne de yeni 3 isim bildirebiliyorsun. Hazır isim olacak bu futbolcular, diğer yandan da yatırım. Ocak ayında transfer yapmak da kolay değil. Kimse sana iyi futbolcusunu kolaylıkla bırakmak istemez. Şu günlerde hedeflerin belli olması ve aşama da kaydedilmesi gerekiyor.

10 yorum:

  1. Bence 6 ağırlıklı 8de oynayabilen birisi lazım torreriayı böylece daha verimli olduğu 8 numarada pres futbolumuza uygun şekilde zincirlerini salabiliriz. 10 ağırlıklı 8de oynayabilen 10 numara transferi lazım. Ama süre bulamamış ama yetenekli, sakatlıktan çıkmış vs topçu olmaz kardeşim gerekirse fransa 2.liginden scout transferi getirin ama hazır sahaya atabileceğimiz birilerini bulun alamıyorsanızda almayın almak için sınra kurtulmayada çalışmayalım bir daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk etapta böyle düşünüyordum ama o ihtiyacı yerine göre Kaan Ayhan dindiriyor. Bence direkt dripling özeliği ile ön planda bir 8 lazım.

      Sil
    2. Torreira da çok iyi oyuncu ama bizi çok geri yaslıyor. Adamın defansı mücadelesi harika ceza sahası içinde etkisi çok yüksek değil. Boy handikapı da eklenince hepten büyük sorun oluşuyor. Bize topu taşıyabilecek dikine gidebilecek bir oyuncu lazım. Stoperlerimiz pas özelliği çok yüksek oyuncular oyun kurmakta zaten sorun yaşamıyoruz. Dripling özelliği yüksek bir ortasaha ile 10 numaranın ileride oyunu kurması sağlanabilir. Kaldı ki elimizde bu tarz oyuncu da çok. Ziyech Mertens hatta Oliveira bu oyuncular oyun kurabilir hatta tabelaları da yükselir. Kerem o pozisyonda olmuyor nasıl ki Ziyech forvet arkasına kaldırdığımızda etkisi azalıyor alan bulamıyor. Kerem için de aynısı geçerli. Zaha aşkına adamı yeni pozisyonda deniyoruz. Alındı bir kere Zaha istesek de istemesek de takım bu ama doğru formasyon yada doğru oyuncularla oynayınca takımın çehresi de değişir.

      Sil
    3. Torreira seni geri yaslamaz. Yanındaki 8 numara sorun orada. Adam tüm işi kendisi yapmaya çaışıyor merkezde.

      Sil
  2. Yedek Sağbek de bence önemli birde santrafor olabilir muhtemelen bu defa genç oyuncu ağırlıklı bir ara transfer dönemi olacak gibi inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de önemli. Boey sorun yaşasa büyük problem. Arkası boş.

      Sil
  3. Kulübünde çok oynamayan Avrupa Şampiyonasında oynamak için kiralık gitmek isteyen oyuncular da aranabilir. Kesin araştırılıyordur ama 8 numara son günlere kalmadan halledilmeli.

    YanıtlaSil
  4. Eyüp aydın muhtemelen bundaki sonraki dönemde şans bulacak torreria için iyi bir alternatif olacaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir