15 Aralık 2023 Cuma

Hücum yönünde rakamlar iyiyken, savunma için aynı şeyi söylemek zor


Şampiyonlar Ligi'nde hücum yönünde rakamlar iyiyken, savunma tarafı için aynı şeyi söylemek zor. Maalesef çok gol yedik. Lig için konuşurken, akan oyun savunmasında iyiydik derdik. Şampiyonlar Ligi başka bir seviye tabi, orada oynadığın oyun burada yetmiyor. Diğer yanda da hücumda çok fazla pozisyona girdik ve bazı rakamlarda devlerin üstünde yer almak büyük iş. 3. olmamızı da öncelikle bitirememeye bağlıyorum. Elbette takım içi eksikler de mevcut.

♦️Rakip ceza sahasına girme: 36.3 (1. sırada) 
♦️Pas arası: 10.2 (1. sırada) 
♦️Gol şansı: 21 (3. sırada) 
♦️Kaçan şans: 16 (2. sırada) 
♦️Kazanılan toplar: 269 (2. sırada) 
♦️İsabetli şut: 5.0 (12. sırada) 
♦️Atılan gol: 10 (11. sırada) 
♦️Yenilen gol: 13 (29. sırada) 
♦️İsabetli orta: 5.5 (6. sırada) 
♦️Topa sahip olma: %51.8 (11. sırada) 
♦️Pas yüzdesi: %80.5 (27. sırada) 
♦️Kurtarışlar: 13 (23. sırada)

Hücum istatistikleri ne kadar iyi değil mi? Rakip ceza sahasına girme konusunda 1. sıradayız ki bu muazzam rakam. Oralarda cirit atıp, bu gol sayısında kalmak maalesef hayal kırıklığı. Atılan gol sayısı belki fena değil de, Galatasaray'ın hücum gücünü karşılamadı. Kaçan şans 16 tane ve 2. sıradayız. Bu da zaten bitirememeyi özetliyor. Böyle bir grupta topa sahip olma oranın da yüzde 50'nin üzerinde. Gerçekten de daha iyisi olabilirdi.

Kurtarış konusunda son sıralardayız, kabul edelim ki müthiş bir Muslera performansı izlemedik. Tabi bunda çok pozisyon vermenin de payı var. Pas yüzdemiz düşük, çok top kaybettik ve genelde rakibe verdiğimiz alanlarla pozisyon yedik. Kazanılan toplarda 2. sırada yer almak kıymetli, özellikle de Kaan Ayhan bu istatistikte üst sıralardaydı. Çok gol yedik söylediğim gibi, son sıralardayız. -3 gol averajımız var.

Bunun dengesi sağlanmalı ve bu bir süreç işi. Sürekli bu seviyede yer alırsak, yukarıyı daha rahat zorlayacağımızı düşünüyorum. Transfer konusu da etken maalesef. 8 numarayı dolduramadık, sol bek sorun oldu. Zaha, Tete ve Ziyech gibi isimlerden istikrarsız katkılar aldık. Icardi'nin de sakatlık durumu bizi etkiledi. Davinson Sanchez haricinde tam anlamıyla bu seviyede fark yaratan bir transferimiz olmadı. Avrupa Ligi'nde de umarım bunu yaşamayız.

4 yorum:

  1. beceriksizliğimizin kurbanı olduk. icardi, kerem, zaha gibi isimler ve bunlara sınırsız krediniz var diyen okan buruk elenmemizin baş mimarlarıdır. şampiyonlar liginde bulduğunu atacaksın yoksa geçmiş olsun. bjk şampiyonlar liginde lider çıktığı sezon, bizim bu sezon oynadığımız oyunun yarısını bile oynamadılar ama bulduğunu attılar. özellikle de leipzig bunlara karşı hem içerde hem dışarda tek kale oynadı ama bitiremedi. bjk ise talisca gibi isimlerle her yakaladığını gol yaptı ve o gruptan sırf bitiricilik üzerinden lider çıktı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an içinde yer aldığın başarılı konumun mimarıdır Okan Buruk. Allah başımızdan eksik etmesin.. Büyük potansiyel hocamız.

      Sil
  2. çok gol yedik çünkü çok geçiş hücumu yedik. sol bekimiz yok. Kalecimi de iyi değil. Kurtardığı top yok. Seneye buraya geldiğimizde iyi bir sol bek ve dinamik orta sahalarla olmayı umut edelim. Ön alanda da daha dinamik olmak lazım. Kale konusunda da artık Muslera defteri kapanması lazım. Yine yabancı ama çok iyi bir kaleci bulmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da orta sahasızlık işte. Torreira'nın yanını dolduramamak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir