7 Aralık 2023 Perşembe

Ufukta Kopenhag maçı olduğundan risk alınması taraftarı değilim


Galatasaray'da sakatlıklar ciddi değil de, ufukta Kopenhag maçı olduğundan risk alınması taraftarı değilim. Adana Demirspor maçını telafi edersin, Kopenhag maçını asla. Sezonun en önemli maçına çıkarken de, herkesin tam olarak sahada ve hazır olması gerekiyor. Keşke imkan olsa da tüm takımı rotasyona alabilsek. Tabi bunun imkanı yok. Haliyle de hafif sakatlıkları bulunan futbolcuların durumunu merak etmekteyim.

Zaha takımla idmanlara başladı, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakcı'nın da bugün takımla çalışması bekleniyor. Abdülkerim Bardakcı'nın Adana Demirspor karşısında forma giymesi bekleniyordu. Kaan Ayhan'ın Pendikspor maçında yaşadığı sakatlık da neyse ki ciddi değil. Davinson Sanchez, takımdan ayrı çalışıyor ama Kopenhag karşısında sahada olacaktır. Tüm sakatlıklar da "stoper" pozisyonunda. Neyse ki durumlar o kadar da ciddi değil.

Kaan Ayhan'ın Kopenhag deplasmanındaki varlığı olmazsa olmaz. Torreira / Kaan Ayhan orta sahası ile oynamak zorundasın. Ne Ndombele, ne Oliveira, ne de Kerem Demirbay. O maçta ortada sahada sertlik ve fizikten ödün veremezsin, mücadele etmen gerekecek. Haliyle de risk varsa, Adana Demirspor karşısında Kaan Ayhan'ı kullanmayalım. Orta sahayı telafi edersin bu maçta, stoperde ise eksik çok olmasına rağmen yine oynatmam.

Abdülkerim Bardakcı için de söylediklerim geçerli. Senin olmazsa olmazların bu adamlar. Elde tek sağlam stoper Nelsson kalıyorsa da, partnerini altyapıdan biri yaparım. Herhangi bir ismi devşirmek bu maçta hem risk, hem haksızlık. Genç oynar da hata yaparsa diye korkmamak gerekiyor, çocuklar bu fırsatı bekliyor. Zaten kadrolar geniş, şans gelmiyor onlara. Şans geldiğinde de bunun önünü tıkamamak gerekiyor. Ali Yeşilyurt'a geldiyse forma o oynayacak, Kerem Demirbay stopere kaynamayacak.

Stoper rotasyonunda da hata yapıldı tabi. Bir takımın elinde en az 5 tane stoper olmalı. 5. stoperin altyapıdan gelen ama biraz tecrübesi de olan, forma bulabilecek bir isim olmalı. Emin Bayram ya da Metehan Baltacı'dan biri takımda kalmalıydı. Emin Bayram'ın şu an bulduğu süre ve gelişimi kusursuz. Metehan Baltacı da net süreler buluyor ama Emin Bayram daha büyük bir potansiyel. Hadi o oynasın diyelim, Metehan Baltacı'yı takımda tutup, bu anlarda sahaya atabilmeliydik.

16 yorum:

  1. (Emre)
    Ben seneye Bardakci ve Davinson arkasinda Baltaci, Emin ve Ross ( yabanci siniri imkani olursa) bekliyorum. Bu 5li iyi bir rotasyon olur. Hem potansiyelli isimler hemde maliyetleri dusuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olur. Altyapıdan 2 isim Avrupa için elini müthiş güçlendiriyor.

      Sil
    2. zor, emin yedekte kalmayı kabul etmez artık

      Sil
    3. Ana alternatif yaparsan kabul eder.

      Sil
  2. Ross , Emin ve Metehan ciddi süreler alıyor ve tecrübe kazanıyorlar. Seneye rotasyona yazmak gerek. Bu sezon yapılan kadro yapısı yanlıştı. Sergio, Ndombele ve Kerem Demirbay aynı mevki oyuncuları. Bence fazla ve yararlı olamıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle oldu.. Hak veriyorum. 8 numaraların profilleri hep aynı.

      Sil
  3. hiçbirini oynatmazsak bir şey olmaz. Nelson ve yanına birini koyalım devam etsin. Orta sahaların üçü de vasat veya vasat altı maalesef. Belki Okan hoca 4-3-3 oynasa biraz daha iyi görünürler onu da hoca yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerden, o pozisyonun futbolcularından birini koyalım..

      Sil
  4. Emin ve metehan ikisi birden kiraya verilmesi doğru karar. İkisinden biri sırf 1-2 maç stoperler üst üste sakatlanınca lazım olacak diye gelişimine engel olacak şekilde az süre bulacağı aşikar takımda tutulmaz gerekirse o maçlarda puan kaybedilir ama pırıl pırıl 2 stoperi 1-2 sezon sonra kazanmış oluruz. Hem emin hem metehan hem birbirini tamamlayan hemde yıllarca gs stoperini ileride götürebilecek isimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karar doğru da, oraya 5. bir stoper gerekiyordu. Bana sorarsan şu an Ali Yeşilyurt doğru 5. stoper ama süre almalı fırsat gelince. Emin Bayram'a dönersek şu an elde olsa, 1 numaralı stoper alternatifi oydu.

      Sil
    2. Ali Yeşilyurt Hull City maçında girdiğinde oyunu rakibe vermiştik. Sadece hatırlatmak isterim. Önce bir kiralık hamlesi yapmak lazım ona biraz pişmeli. Tam bu yaşlarda Emin Bayram Bolu da 11 oyuncusuydu.

      Sil
    3. 1 tane hazırlık maçından verdin mi hükmü :)

      Sil
  5. Kophenag maçını 4-3-3 oynamamız gerekiyor. Ortasaha ile şok presler ile basmalıyız beraberlik rakibe yaradığı bir senaryo var. Ondan dolayı orada amansız pres yapıp takımı 60. Dakikada oyundan düşürmektense 4-3-3 başla topu yönet 50 60 gibi dön kendi sistemine rakip de düşmüş olacak. Kaldı ki elindeki tüm ortasaha oyuncuları 4-3-3 ustaları. Ndombele den bile verim alırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca düzeninden ödün vermez. Şu ana kadar da bu düzenle başarılıydık.

      Sil
  6. Okan hoca açık ara şuan ligin en iyi hocası ama genç oyunculara şans verip güvenme konusunda çok kötü maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gençler konusunda daha aktif olmasını bekliyordum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir