17 Aralık 2023 Pazar

Bradley Locko & Galatasaray, bu ihtimaller beni heyecanlandırıyor


Spinazzola değil de, Locko gibi ihtimaller beni heyecanlandırıyor. Dün de yazdım. Galatasaray'ın Ocak ayı transferinde ihtiyaç duyduğu profil bu. Daha genç, potansiyel sahibi, ilerisi adına yatırım olarak düşüneceğin futbolcular. Oyuna katkı anlamında da tempo ve atletizm ön planda olacak. Pres oyunu oynuyoruz ve bundan da ödün vereceğimizi düşünmüyorum. Maalesef geçen yaz ayında konuştuğumuz transfer hedefleri bugün de mevcut. Demek ki transfer dönemi o kadar sağlıklı ilerlemedi.

Biraz daha "pas" temelli bir oyun düşünürken, transfer dönemi sonunda yine "pres" temeline geçtiğimizi düşünüyorum. Gerçekleşen transferlere bakın, çoğu pas temelli ama kendilerinden beklenti karşılanmadı. O vakit de oyun geçen sezonun yapısına döndü. Yoksa Angelino tercih edilmezdi. Angelino asla kötü bir futbolcu değil, kariyeri ortada. Yarın gider ve x takımda yeniden kendisini hatırlar. Tabi bu demek değil ki Angelino'yu biz kullanamadık. Bu oyuna uymaz, hayal kırıklığı doğaldır.

Boey, Galatasaray'ın olması gereken bek profili. Gelişimi ve takıma sağladığı katkı ortada. Barış Alper Yılmaz'ı sol beke çekince oluşan fark da bu yüzden. Sol bek için savunma yapamıyor olsa da, hareketli oluşu ve prese katılması dahi hücum tarafını güçlendiriyor. Sol bek transfer edecekken, tempo ve atletizmi ön planda tutmak zorundasın. Sol bekin sürekli bindirecek, geri hızlı koşacak, top rakipteyken baskısını orta sahada yapacak. Pres tarafı çok mühim.

Locko'ya bakınca da en değerli özelliklerinden biri sahipsiz topları kazanması. Presi yapıyorsun, topu alıp, bir anda seni kontraya çıkarıyor. Boey'de olduğu gibi. Boey'e oranla biraz daha savunmacı dursa da, bu biraz da oynadığı takımın oyunu ve ligin kuvveti kaynaklı. Boey da ilk geldiğinde savunmacı deniliyordu ama son 2 sezonda net bir kanat bek oldu. Locko'da da bu potansiyel var. Atlet, tempolu ve hızlı bir bek. Gelişime oldukça açık.

21 yaşında bir de. Gelecek adına güzel yatırım. Bu tarz futbolcular için bonservis ödemekten kaçınmamak lazım. Yıllık ücretlere değil, bonservise yatırım yapalım. Her 2 bekten de aynı tempoyu yakalayabilirsek, oynadığımız oyun çok daha güçlenecek. Locko'nun savunma tarafına katacağı katkı çok. Hücum tarafında ise gelişim sağlayacak. Maliyetli bir iş olsa da, profil çok doğru ve haber doğruysa da hatalardan ders almışız demektir.

22 yorum:

  1. Zaten bir tarafın savunma ağırlıklı olması da iyi bir nokta. Bizim mevcut sol bekler pres, pas, orta, savunma, bindirme konusunda rezil durumda. Angelino için de yani
    ne olursa olsun senin kariyer oynadığın takımlar ortada. Pas oyununu oynayabilir presi oynayamaz gibi bir durum söz konusu olmamalı. Ligde en azından oyna yani elde tutulur bir şey ver bize. Formsuz belli ki. Kazımcan da sorunu zaten anlamak mümkün değil bu sezon yaptığı tek şey uzun taç kullanmak başka olumlu hiç bir hareketi yok. Top toplayıcı olarak devam eder bu kafayla devam ederse. Angelino hadi oynamıyor sistemdi alışmaydı olmadı o. Yahu kardeşim forma sana gelmiş sen onu sonuna kadar zorlaman lazım. Elinden 1 geliyorsa 10 yapman lazım öyle mücadele içinde olmalısın. Tam aksini yaptı elinden 10 gelen adam bize 1 bile izletemedi bu tarz oyuncuların bu seviyede işi yok kiraya verilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da savunma ağırlıklı değil tabi, o da kanat beke dönüşebilir. Potansiyeli var, tarzı bize çok uyuyor.

      Sil
  2. Hava toplarında da istatistikleri bir beke göre iyi en azından kör değil. Bu sene göremediğimiz için bunların hiç birini mevcut beklerden…

    YanıtlaSil
  3. Alıyorsak böyle oyuncu almak gerek. Boey gibi olur. Angelino ve Spinazzolla gibi oyunculara verdiğin ücrete yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spinazzola ile gün kurtulur da, bizim buna ihtiyacımız yok.

      Sil
  4. oliveranın göğüsünün kopmasıyla🙄ocakta olası yabancı transfer sayısı dörde çıktı..biri bu olabilir..gelecek vadeden,genç ve atletik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahadaki strateji bütünüyle değişti bence.

      Sil
  5. topla dripling özelliği boey'den daha iyi oyuncu

    YanıtlaSil
  6. Muazzam bir yetenek ama bize yedirmezler talipleri var kulübününde 10 milyon euro cıvarında beklentisi var verecek gücümüz maalesef yok gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7-10 arası rakama sonraki satıştan payla bitirilir. Adekugbe yi bile geri getirsek mevcut beklerden daha çok iş yapacağı kesin de.

      Sil
    2. İmkansız değil transferi.

      Sil
  7. Birde sacha boeyi yedekleyecek bir scout transferi bekliyorum aynı şekil genç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli lazım onun için de kim olabilir?

      Sil
    2. Mehmet aydın vardı onuda trabzonspor aldı Başkada alternatif kimse yok gibi

      Sil
    3. Bünyamin Balcı falan beklentiyi karşılamaz mesela.

      Sil
    4. Taylan Bulut var Boey'i yedeklemek için

      Sil
    5. O da tecrübe kazanmalı. Ali Turap Bülbül de var yoksa elde.

      Sil
    6. Ali Turap gayet iyi oyuncu uç potansiyel aslında ama forma bir türlü gelmedi bizim çocuğa. Türkiye kupası olacak da orada olursa sahaya atılacak. Çok büyük yanlış aslında Kazımcanın şu halinden daha iyi Kazımcan riskini alabiliyorsak Ali Turap da forma şansı bulmalı.

      Sil
    7. Şu tabloda süre almaları lazımdı şimdiye kadar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir