16 Aralık 2023 Cumartesi

Devamlılık esas da, ortada muadil yok


Kerem Aktürkoğlu için Serie A kaynaklı birçok transfer haberi var. Özellikle de Napoli adına. Kvaratshelia'nın transfer olma ihtimali üzerine Kerem Aktürkoğlu'nu düşündükleri söyleniyor. Lazio ile alakalı da haberler var. Serie A özelinde takip edilen bir futbolcu ve o lige de uyabileceğini düşünüyorum. Kendisi de Avrupa'ya transferini düşünmeye başladı artık. Avrupa ve Şampiyonlar Ligi'nde belli bir piyasa yaptı artık. Zaten Milli Takım futbolcusu ve Avrupa Şampiyonası'nda oynayacak.

Galatasaray açısından düşünürsek, özellikle de Ocak ayında takımdan ayrılmasını istemem. Ocak ayında ayrılık ihtimali var denilse de, yerini yarın dahi başka bir yerliye dolduramayacakken, bu dönem mümkün değil dolduramazsın. Zaten bozuk olan +3 yerli dengen iyice bitmiş olacak. Kerem Aktürkoğlu giderken, yerine hangi yerliyi alabilirsin? Ya da yerine bir yerli aldın diyelim, aynı tepkileri ona da vereceksin. Bu sirkülasyonun sonu yok.

Kerem Aktürkoğlu açısından bakacaksam da bu transferi isterim. Avrupa zamanı geliyor artık. Piyasayı yaptığını düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda bunu daha da katlayacak. Galatasaray da Avrupa Ligi'nde yürürse, onun için müthiş bir artı olur. Burada hak etmediği tepkileri yiyor. Eleştiri demiyorum, hak etmediği tepkileri alıyor. Bu sezon bitiriciliği ile alakalı bence de eleştirilebilir ama bu adam takımın kötü gününde de, iyi gününde de oldukça aktifti. İzin verin de biraz kredisi olsun.

Bu sezon dahi tabelası gayet iyi seviyede. Üstelik yeni bir pozisyonda oynamaya başlamasına rağmen. Kendi de bu durumu pozitif görüyor, çünkü oyunu yön kazanmakta. Yine yazıyorum, bitirebilse başka şeyler konuşulur. Ya da Icardi formda olsa diyelim. Bu formsuzluk kaynaklı bildiğimiz o bağlantı bir türlü oluşmadı. Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray adına olmazsa olmaz bir isim. Devamlılık esas da, ortada muadil yok.

Destek olmak, transferi için sezon sonunu beklemek lazım. Gerçek piyasasına o dönem ulaşacaktır ve Galatasaray da ciddi bir bonservis bedeli elde eder. Yerini x bir yerliyle dolduramaz ama farklı strateji üretir. Bu transfer Ocak'ta gerçekleşirse eğer tüm düzen çöker. +3 yerliyi ayarlayamazsın, Avrupa'ya bildirdiğin kadroda sorun yaşarsın ki şu an bile yaşamaktasın. Kontenjanlar unutuluyor, tepki veren sadece ezber üzerine hareket ediyor.

10 yorum:

  1. ederini bulanı satacaksın ki çark dönsün. yalnız kerem için çok uçuk hayaller kurmayın. ederi 10-11 m€ olur en fazla. çok eksiği var çünkü. ama o da iyi bi rakam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine yazabileceğin başka yerli yok. Ederi o dediğin rakama satsan, yerini doldurmak için ne kadar harcayacaksın? Manasız olacak yani. Burada devam etmeli.

      Sil
    2. satılmalı bence de. Mantıklı bir fiyata Eren Dinkçi yi al sağa yaz, ortada ziyech.

      Sil
    3. Eren Dinkci'yi Avrupa listesine yazınca, Türk sayılmıyor. Lig ayrı, Avrupa için kadro bildirimi ayrı. Ayrıca Eren Dinkci gelince aynı etkiyi alacağının garantisi var mı? Çok farklı tarzlar bir de.

      Sil
  2. Napoli Kerem'i Kvaratshelia yerine düşünüyorsa büyük hayal kırıklığı yaşar. Kerem için de olumsuz bişey olur bu. Kendisinden beklentileri doğru ayarlayan bi takıma gitmeli Kerem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de öyle bir düşüncede olmaları da futbolcunun değerini gösterir.

      Sil
  3. Berkan ve Yunus 'u dahi arıyoruz. Ndombele ve Tete'den daha yararlı olurlardı diyiyoruz.Kerem giderse yeri dolmaz. Taraftar eleştiriyor ama dünya yıldızı dediğin Zaha'dan daha yararlı.Napoli ve Lazio Zaha'yı boşta iken almıyor.Kerem gibi potansiyeli ve devamlılığı çok yüksek genç oyuncuları düşünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkünü degil öyle bir yerli alamazsın. Yok çünkü. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu muadili diye Cengiz Ünder için 15 milyon avro ödedi.

      Sil
    2. Ve Cengiz ellerinde patladı. Taraftarın yerli oyuncuları linç etme ve yabancı oyuncu hayranlığına bir son vermesi gerek. Ndombele 'nin, Zaha'nın,Oliveria 'nın ,Tete'nin aldığı ücret ile Kerem'in , Abdülkerim 'in, Barış'ın aldığı ücretler arasında uçurumlar var. Performans olarak bu fark yabancı oyuncularda sahaya yansımıyor. Bizim taraftar hala yabancı oyuncu sevdası ile hareket ediyor.

      Sil
    3. Bu yüzden de elimizde olanın değerini bilmemiz gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir