16 Aralık 2023 Cumartesi

Leonardo Spinazzola & Galatasaray, transfer felsefen bu tarz futbolcular olmamalı


Transferde yeni bir kiralama ya da yaş haddi olan isim istemem. Bu takımın oynadığı oyun gereği, temposunu ve atletizmini yukarı çekecek isimlere ihtiyacı var. Tecrübeye değil de, gelecek transfer adına "yatırım" gözüyle bakılabilecek isimler transfer etmeliyiz. Sol bek için Roma'lı Spinazzola ismi geçiyor mesela. Kalite ve tecrübesi tamam,  oyun tarzı da senin aradığın nitelikte ama yaş 30 ve son yıllarda sakatlık dönemleri oluyor. 

Yeterince isimli futbolcumuz var zaten. Bu yüzden de eksiklik hissedilen bölgelere daha genç, geleceğe dönük transferler yapılmasını isterdim. Çok fazla etikete boğulduk. Hatta gencin dahi etiketlisini aldık. Biraz daha yatırımlık hamleler görmek istiyorum. Boey'in sol bek şubesini bulmak lazım. Oyun kurucu özellikleriyle değil de, hızı ve atletizmiyle ön plana çıkmalı. Barış Alper Yılmaz, sol bek için aranan tarzı gösterdi. Onun savunma yapabilen halini bulmak gerekiyor.

Spinazzola'nın sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve Roma'dan ayrılacak gibi görünüyor. Transferin ihtimali de buradan oluşmuştur. Avrupa Ligi play off turunda Roma ile eşleşme ihtimali var. Bu eşleşme olursa da transferin ihtimali kalmaz. Direkt olarak 11'de kullandıkları bir isim. Mourinho'nun düzeninde önemli bir yer tutuyor ama onlar da Ocak ayında sol bek hamlesi yapabilir. O hamle gerçekleşirse, Spinazzola sezon sonunu beklemez.

3'lü savunma oynuyorlar ve Spinazzola da o düzenin kanat beki. Ters ayaklı bir bek bu arada. Sol bekte, sağ ayaklı bir isim. Barış Alper Yılmaz'ı da sol bek kullanırken ters ayaklı olduğunun altını çizelim. Ters ayaklı beklerin, hücuma çıktıklarında kat etme avantajı oluyor. Hızlı ve tempolu bir bek. Savunma özelliği çok ön planda değil, hücum yönü daha güçlü. İyi bir orta kalitesi ve tekniği var. Oyun kurucu değil yalnız, kanat bek. Angelino ile çok farklı tarzları.

Tarzı sana uyuyor olsa da, transfer felsefen bu tarz futbolcular üzerine kurulu olmamalı. Yaş haddini ve etiket etkisini yeterince yükselttik. Beklerin temposu, takımın pres gücünü yükseltmek açısından da önemli. Boey'e bakın, sürekli hücumda ve orada basıyor. Ya da top rakipteyken geride beklemez, orta sahada basar. Sol bekten de bu etkiyi almak gerekecek. Gerekirse ciddi bonservis bedelini gözden çıkarmak lazım.

16 yorum:

  1. Umarım yine acele edip sadece etiket algısı ile transfer yapılmaz. Boey gibi Nelsson gibi oyuncuları bulmak gerek.

    YanıtlaSil
  2. Okan hoca genç oyuncu ile uğraşmak istemiyor gidip yine etiketli yaşlı oyuncu alacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey ile uğraşmadığı gibi mi :)

      Sil
    2. Mecbur olmasa oynatmazdı belkide

      Sil
    3. Mecbur değildi, Omar kadrodaydı. Futbolcu bu noktaya kendi kendine gelmedi. Kimse gelmez. Elbette teknik direktör dokunur. Bunu Boey'e sor aynısını söyler.

      Sil
  3. Bu sene başındaki umudum szymanski tipinde genç gelişim gösteren 3_4 oyuncu transferi ile sezona gitmekti. Kesinlikle etiketten yana değildim. Bana bu yönetim bu ışığı vermişti. Bu tip oyuncular alınsa lig de ve Avrupa'da farkı sonuçlar olmazdı. Ama yönetim yine fırsat transferi adı altında etiketli oyunculara yöneldi ve sonuç ortada . Umarım ara transferde bundan ders çıkartmış şekilde gerekli yerler doldurulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya yine etiketli isim alırsın da, çok fazla buna yöneldik. Bu yanlış olan.

      Sil
  4. Fransa, belçika, portekiz gibi liglerde tempolu genç bekler eminim vardır. Boey'i nasıl bulduysak böyle bir isme yatırım yapmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransa özellikle bu anlamda değerli bir lig.

      Sil
  5. (Emre)
    Sarrachi gibi genc tempolu potansiyeli yuksek bir isim alinmali. Geldiginde 22 yasindaydi, buyuk etki etmisti. Tempo katmisti. Soldan oyunumuz hizlanmisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında tüm hamleler bu tarz olmalı hatta.

      Sil
  6. Boey gibisini bulmak birkere çok zor biraz da oyuncu isteyecek. Carole de vardı oda çok iyi oyuncuydu ben çok beğenirdim ama bir anda keskin düştü. Boey düştü kalktı mesele Boey bulmak değil aslında olası düşüşten sonra kalkabilecek oyuncu lazım. Bugün Boey muadilini getiremeyiz. Kaldı ki istikrarlı bir oyuncu. Demem o ki denemek tabi ki de lazım ama çıta Boey olmamalı. Çıtayı oraya koyduğumuz an kimseden memnun olamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor ama imkansız değil. Biraz yatırım yapmak lazım artık.

      Sil
  7. Bu adam Euro 2020 haricinde öyle çok büyük performanslar göstermedi hiçbir sezonda. Türkiye maçı belki hayatının maçı olmuştur fakat bunda en büyük katkı bizimdi. Bir de o İtalya takımı müthiş bir hava yakalamıştı. Yarı finale kadar uçtular her maçta nerdeyse.Yani sadece o performansa bakılıp alınırsa hata olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlığı ağırdı çünkü. Geri döndü ama belli bir seviyede şu an.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir