1 Aralık 2023 Cuma

Herhangi bir yoklukta, taşlarla bu kadar fazla oynamamak gerekiyor


Galatasaray için 4 tane olmazsa olmaz futbolcu sayacaksam, onlardan biri Davinson Sanchez. Hızı ve atletizmi sayesinde, savunmayı gönül rahatlığıyla orta sahaya çekiyorsunuz. Topla aksiyonu oldukça iyi, sık sık hücuma destek veriyor ve geriye koşuları bizim düzenimizin en temel parçalarından. Kenarda muadil bir stoper alternatifi olmadığı için yokluğunda sıkıntı yaşıyorsun. Hatta tüm taşları yerinden oynatmak zorunda kaldın.

Nelsson oynar diye düşünüyordum. Maç eksiği oluşmuş olsa da, Abdülkerim Bardakcı ile uyumlu 2'li. Tarz olarak ise bu oyuna uymayan bir stoper. Ağır kalışı, topla aksiyonunun zayıf kalması gibi handikapları var. Okan Hoca da "topla aksiyon" üzerinden giderek Kaan Ayhan'ı stoperde kullandı. Manchester United baskıyı kanatlardan yapıyordu ve geriden daha iyi çıkabilmek adına bu yönde bir tercihte bulundu. Düşünce açısından doğru tabi.

Sıkıntı şu, Kaan Ayhan'ı orta sahadan stopere kaydırınca "orta sahayı" kaptırmış oldun. Çift 6 ile oynamak gerekiyordu. Bizim Şampiyonlar Ligi'ndeki en güçlü yanlarımızdan biri bu orta saha yapısı. Kimmich / Goretzka karşısında dahi bu 2'li ile üstün çıktık. Hatta Kaan Ayhan, Kimmich'i yakaladığı her yerde ona karşı üstün geldi. Torreira / Ndombele ile oynayınca, McTominay / Amrabat karşısında doğal olarak zayıf kaldın. Torreira tek başına kaldı.

Ndombele'nin varlık dahi gösterememesi etken bunda. Neredeyse yenen her golde hatası var. Kaan Ayhan'ın stoper performansını eleştirmiyorum. Nelsson da oynasa bu kadar oynardı belki ama en azından orta sahayı kaptırmamış olurdun. Hata burada geldi ve düğme en başından yanlış iliklenince de sorun yaşadık. Yine de 3-1'den 3-3'e dönüş büyük olaydır. Bu maçı kazanabilirdik, söylemek istediğim bu.

Davinson Sanchez'i kaybetmenin problemi büyük. Okan Hoca da artık onun yokluğunda Nelsson'a döner, Kaan Ayhan'ı orta sahada kullanır. Davinson Sanchez geri döndüğünde de taşlar yerine oturur. Çok şanssız zamanda geldi bu sakatlık. Zaten bu sakatlıklar birçok maçımıza etki etti. Icardi'nin sakatlığı da Bayern Münih serisini etkilemişti. Herhangi bir yoklukta, taşlarla bu kadar fazla oynamamak gerekiyor.

18 yorum:

  1. Nelsson konusunda kafasında bitirmiş ve isteksiz olduğu söyleniyor. Emin Bayram ve Metehan gelecek sezon alternatif olmalılar. Bize görev aldığında en iyisini verecek oyuncu gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka olacaklar, alternatifleri artık kendi içimizden çıkaralı zaten.

      Sil
  2. Sezon başına göre en büyük gelişme artık sadece Icardi'ye bağlı değiliz. Zaha, Mertens ve Ziyech de skora katkı veriyor.

    YanıtlaSil
  3. sanchez fb maçlarında hazır olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi asıl sorun Kophenag maçı ortasaha da düşüyor Sanchez’in yokluğunda.

      Sil
    2. Kopenhag maçında sahada olacaktır..

      Sil
    3. Abi 4 hafta diyorlardı ama. Umarım döner onsuz tatsızız.

      Sil
  4. Kophenag maçı çok zor olacak. Atletik oyunculara karşı zor duruma düştük. Sol bek sene başından beri alarm noktasında zaten. Her maç sol bek olarak -1 oynuyoruz Sanchez yokluğu çok düşündürücü oluyor. İşte sırf bu sebeple sene başında çok hatalı işler yaptık bu gün Emin Bayramı, Berkan Kutluyu arar haldeyiz. Kerem için de aynı amansız eleştirileri yapıyoruz. Her giden oyuncuyu da bugün keşke takımda olsa diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli iyi alternatiflerimiz vardı, görevlerini yapıyorlardı. Hepsini kaybettik etiket uğruna.. Sebebi olanlar belli.

      Sil
    2. Maalesef tuhaf bir taraftar grubu var. Berkan ve Emin 'i arar olduk.Savaşan oyuncu eksikliği var takimda. Kaan iyi olmasa daha kötü durumda olurduk.Vecino gelmesin diye neler yaptılar Ndombele geldi.

      Sil
    3. Emin Bayram 'i da ben şu gün için arıyorum. Müthiş rotasyondu :(

      Sil
  5. Avrupa kupaları, tempo/atletizm/dinamizim/koşu/hareket istiyor. Bunu da ancak ya genç enerjik oyunculardan alabilirsin ya da buna uygun profilde oyuncular seçebilirsin. Biz bu sene ikisinde de sınıfta kadık. Buna kendimi de dahil ediyorum maalesef. Etiket sevdasına kapıldık. Berkan, Dubuo, Midjo, Yunus, Emin'leri arar olduk. Orta sahada Berkan ve Midjo olsa Kerem D. ve Ndombele'den daha çok katkı verirlerdi. Tabi ki en ideali hem tempolu atlet hem de teknik kabiliyeti bir arada alabileceğin oyuncuları seçmek olmalı. ama o da para ile alakalı. Ne kadar ekmek o kadar köfte! Bütçe olmadığını ve limitimizin olmadığını bizzat Erden Timur itiraf etti. Bu bize inşallah sonraki transfer dönemlerinde ders olur.
    Yerli oyuncularımızın yaptığı hataları, basit pas yanlışlarını, gol kaçırmalarını çok örseliyoruz. Onlara haksızlık ediyorum. İlk 4 maçtaki tempo sayesinde bizden çok daha iyi 2 takıma karşı kafa kafaya oynadık. Üstelik bunu yaparken Kopenhag gibi full kapanmadan kora kor oynadık. Geçen sene ki 2 Fener maçında çıkan 11'leri hatırlayınız.. Berkan, Barış, Kazım, Kerem, Boey, Zaniolo gibi atletlerle Fener'i paramparça etmedik mi? Ondan önceki seneki Uefa maceramızda da yine gençlik ve dinamizm enerjisi ile Barcelona'ya burun farkı ile elendik. O sebeple bu çocukları örselemeyi artık bırakalım yoksa Türk oyuncu yetişmeyecek. 7 yaşında beri maça giden bir abiniz olarak mutlaka taraftarın temel duygusunun yanındaki adama pas verebilen oyuncularının takımda olması istemesini çok net anlıyorum. Bu bir temaşa ve gösteri oyunu aynı zamanda. Ama artık futbolun istediği şey sadece topun olduğu değil topun olmadığı yerlerde neler yaptığın? Manu maçındaki 3 golü de izlediğinde takımdaki bir çok oyuncunun topsuz oyunda rakibi takip etmediğini, alanlar bıraktığını, koşmadığını veya geç kaldığını görüyoruz. Çünkü böyle bir 11 tercih ettiğinde sana geri dönüşü 8km az koşmak ve alanları boş bırakmak oluyor. O zaman topu geri kazanamıyorsun, rakibe tüm kafa toplarını veriyorsun, 2. topları alamıyosun, sahada yayla gibi alanlar bırakıyorsun; e kusura bakma da orası Machester United yani! Adama o alanı verirsen o da kullanır. Bruno topu alıyor dönüyor sürüyor bir tane basan yok; show up bile yok! Bu hatayı ligde değerlendirecek kalite yok ama orda Bruno Fernandes doksana çakar işte. Mac tominay 70 metre drive ediyor golü atacak olan o belli. Taa orta sahadan topsuz koşu atıyor bir kişi takip etmiyor. Sonra da diyoruz ki neden Zaha, İcardi kötüydü. Ne yapsın bu adamlar? Kaç kere topla buluşturduk İcardi'yi. 1 kere Kaan attı o da golü yaptı işte. 6 kere gelse 3 tanesini yazar.
    Neyse uzattım. Konu belli. Bu iş gelişim işi. yıllar içinde Boey de sıfıra indiğinde o topu içeri kesecek, Kerem de vuracak, Barış da yanındakine pas atabilecek, Kazım da kademeyi öğrenecek. İnanmayanlar 1996 yılındaki Galatasaray'la 2000 senesindeki Galatasaray'a baksınlar. Okan, Emre, Hakan Ünsal, Arif, Ergün, Ümit, Hasan, Suat Hakan Şükür, hatta Bülent'deki değişimi kendileri görsünler. Azcık sabır azcık zaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada sıkıntı planın yolda değişimi. Bu yapı, oynadığımız oyun geçen sezondan da eforlu. Yarı yolda karar değişince, transfer dönemi de verimsiz oldu. Toparlar ama.

      Sil
  6. (Emre)
    Abi Ndombeleyi Iyi oynadigini dusunmuyorum bende. Ama hic bir golde hatasi yok ki? Su an bir daha acip izledim yedigimiz 3 golu. Abi ilkinde Angelino biraz øne cikip Antony'ye basarken Ndombele Angelino yerine sol cizgide rakip oyuncuyu markaj ediyor. Dogru yapiyor. Ikinci golde Bruno Torrerira'nin tarafindan geliyor.Torreira Bruno'in arkasinda kaliyor, Bruno de rahat top surup sutu atiyor. Son golde de 100% Abdulkerim hatali. Alanini bosaltip Rakip sahada basti. Rakip gecti. 4'e 3 geldiler. Lutfen durdurun gøruntuyu ceza sahasina pasi atarken Bisaka. Rahat geliyor. Angelino Abdulkerim'in pozisyonuna geciyor. Arkadan Ndombele ve Abdulkerim geliyor. Torreira hic yok gøruntude. Gollerde elestirilcek iki isim var net Torreira ve Bardakci. Ama Oyunun genelinde iyi oynadiklari icin bu elestiri yapilmiyor yada gørulmuyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele'nin de hataları var. Fernandes'e vurdurduğu şut mesela, tutman gereken tek isim. Temposuz, eforsuz, hareket edemiyor.

      Sil
  7. Kaan Ayhan yorumuna katiliyorum orta saha tam oturmusken ayni düzende kalmak lazım, Pendik basligi kalabalik oldugu icin Adana maci yorumunu buraya birakayim dedim.
    Samsun'un hocasi Adana'yi oynatmadi bizim icin de güzel tüyolar var o macta, özellikle orta saha yine sıkıntılı olabilir, umarįm Okan Hoca dersler çıkarmıştır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana Demirspor gibi iyi ve oynamaya çalışan takımlara karşı daha rahatız biz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir