6 Aralık 2023 Çarşamba

Kiralık olarak ayrılıp, en az 1 sezon üzerindeki o pası atması lazım


Halil Dervişoğlu'nun çok fazla süre alamayacağını bilmekle birlikte, transferine de karşı değildim. Düşük maliyet çünkü, biraz da "ya tutarsa" mantığı. Potansiyeline inanıldığı için bu hamleyi yaparsınız. Üstelik bu sefer kiralık değil, bonservisiyle geldi. Maalesef geçen yılları süre almamakla alakalı düşüş içinde geçti. Potansiyelinden giderek uzaklaştı. Beşiktaş bu transferi çok isterken, Galatasaray araya girdi ve anlaşmayı yaptı. Futbolcunun beklentisi neydi bilmiyorum da, doğal olarak bu dönem az süre aldı.

Şampiyonlar Ligi listesine yazılmaması doğal. Ligde ise onun oynayabileceği yerlerde birçok isim var. Forvet desek sıra Bakambu'ya dahi gelmezken, Halil Dervişoğlu'na doğal olarak gelmiyor. Kanat ve forvet arkası gibi de oynayabilir ama eldeki kadro geniş. Ona gelecek süre ancak Afrika Uluslar Kupası zamanı artar. Zaha ve Ziyech gibi isimler gittiğinde iş kulübeye bakarken ona gelecek. O zaman da iyi bir hamle şansına dönüşmek zorunda.

İstikrarlı şekilde oynaması, en az 1 sezon üzerindeki o pası atması lazım. Galatasaray'dan ayrıldığından bu yana istikrardan uzaklaştı. Potansiyeli geriledi ve pas tuttu. Galatasaray'da geçen 1.5 sezonda ise beklediğimin üstünde süreleri vardı. Forvet desek değil bu arada, onun için en doğru yer forvetin arkası. Oyun yapımız da ona uyuyor aslında. Forvetin arkasında, 2. forvet gibi konumlanabilir. Harika bir topla dripling özelliği var, hala dikine iyi oynuyor. Bunu da aldığı kısıtlı sürelerde gösterdi.

Ön elemeler dönemi daha sık oynuyordu. Sonrasında transferler gerçekleştikçe geri plana geçti. Kiralık olarak takımdan ayrılmak istediği yazılıyor. Babası çok karışıyor kariyerine aslında. Futbolcu için handikaplardan biri bu bence. Hatta onun gibi çoğu futbolcu adına. Championship yazılmış yine. Oysa geçen yılları oradaydı ve pek süre alamadı. Oynayabileceği bir takım olsa gitsin, gelişimi devam etmeli. Ben olsam ülke içinde oynayabileceği bir yere kiralık verir ve takibe alırdım. Eyüpspor gibi.

13 yorum:

  1. Halil in forvet arkasında ne işi var, orada mükemmel oynayan Kerem var zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru yorum. kerem her maç ısrarla çok kötü oynamasına rağmen, 1 maç hariç hiç kesik yemedi. halil forvet arkasında görev alabilirdi. kerem'in kesik yememesinin nedenlerinden biri de yerli oluşu. e bu adam da yerli. hücum hattında çoğu oyuncu formsuzken yer bulamadıysa bi daha nerede oynayacak ? ztk maçlarında mı ? sen adama ztk topçusu muamelesi yaparsan tabi isteksiz olur, formu düşer. bi sahaya at da görelim adami. ayrıca bjk'ye averajla şampiyonluk kaptırdığımız sezon son haftalarda takımı ayakta tutmadı mı halil ? ne kadar kötü de oynasa illa ki kerem oynayacak. toparlanana kadar sahada kalacak kerem. e bi yerde zaten kerem de form tutacak tabi de halil gibi oyuncular ne zaman oynayacak peki ?

      Sil
    2. Forvet arkasında oynarken sorun bitirememesi idi. Bunu da hoca oynatarak aşmaya çalıştı. Kerem Aktürkoğlu'nun zirvesi ile, Halil Dervişoğlu'nun zirvesi arasında ciddi fark var.

      Sil
  2. Halil çok iyi 2. Forvet olur. Oynaması gerek. Iyi bir takımda 1 sezon geçirirse 11 dahi başlayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 1 sezon istikrarlı şekilde oynaması gerekiyor.

      Sil
    2. Pres oyununu Halil’le oynayamazsın. İyi bir 2. Forvet olabilir ama iyi bir mevcut sistem oyuncusu değil. Yerli olduğu İçin alınmış bir oyuncu o kadar. Hoca da şans verdiğinde genelde kanatlarda şans vermişti. Yusuf Demir için de acaba sorunları var kafamda. Bir yerde bir yanlış var ama nerede.

      Sil
    3. Aslında oynayabilmesi lazım. Bu oyuna adapte olması lazım tutunabilmek istiyorsa.

      Sil
  3. Forvet arkasında iyi oynayabilir şu an onun için formaya en yakın mevki orası

    YanıtlaSil
  4. Yolu açık olsun diyelim alınıp kazanılması gereken erencan var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet rotasyonu için onu çok değerli görüyorum..

      Sil
    2. Avrupa kadrosuna da rahatlıkla Erencanı ekleyebilmek büyük avantaj olur. Kesinlikle transfer edilmesi gereken bir oyuncu. Pendikspor ile yaptıkları ortada yaşı çok genç. Al dokunma seneyi tamamlasın orada.

      Sil
    3. O anlamda altyapı kontenjanını karşılayan çok isim var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir